Πώς να κάνετε επανεκκίνηση του Mac σας

Εάν το Mac σας δεν ανταποκρίνεται λίγο, εκτελείται αργά, τα προγράμματα δεν εκτελούνται σωστά ή εμφανίζει οποιοδήποτε άλλο είδος μη φυσιολογικής συμπεριφοράς, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια επανεκκίνηση. Εδώ είναι μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Επανεκκινήστε το Mac σας χρησιμοποιώντας το μενού Apple

Ο πιο γρήγορος (και ευκολότερος) τρόπος για να επανεκκινήσετε το Mac σας είναι να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές τροφοδοσίας από το μενού της Apple στην επιφάνεια εργασίας. Πρώτα, επιλέξτε το εικονίδιο “Apple” στην επάνω αριστερή γωνία της διεπαφής του υπολογιστή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Manjaro στο Raspberry Pi 4

Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε το κουμπί «Επανεκκίνηση».

Το Mac σας θα επανεκκινήσει τώρα. Δώστε στον υπολογιστή σας ένα λεπτό για να επανέλθει και οι περισσότερες καθυστερήσεις ή μικρά ζητήματα θα πρέπει (ελπίζουμε) να διορθωθούν.

Επανεκκινήστε το Mac σας από το τερματικό

Εάν είστε λίγο πιο τεχνικοί, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας Apple χρησιμοποιώντας το Terminal. Προχωρήστε και ανοίξτε το Terminal. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Command + Space για να ανοίξετε την Αναζήτηση Spotlight, πληκτρολογώντας “Terminal” στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, επιλέγοντας την εφαρμογή “Terminal” από τα αποτελέσματα.

  Πώς να δημιουργήσετε μια υπερομάδα στο Telegram

Τώρα είστε έτοιμοι να επανεκκινήσετε το Mac σας. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εντολή “sudo” εδώ. Διαφορετικά, θα εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος που φαίνεται παρακάτω.

Η εντολή sudo (superuser do) σας δίνει δικαιώματα ασφαλείας υπερχρήστη.

Για να επανεκκινήσετε το Mac σας, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

Sudo shutdown -r

Αντικαθιστώ

Πατήστε Enter και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας όταν σας ζητηθεί.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία κλιπ στο Twitch

Το Mac σας θα επανεκκινήσει τώρα την καθορισμένη ώρα.

Αναγκαστική επανεκκίνηση του Mac σας

Εάν ο κέρσορας έχει παγώσει και το Mac σας δεν ανταποκρίνεται, μπορείτε να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση. Λάβετε υπόψη ότι εάν επιβάλλετε επανεκκίνηση, πιθανότατα θα χάσετε οποιαδήποτε μη αποθηκευμένη εργασία στα έγγραφα στα οποία εργάζεστε.

Για αναγκαστική επανεκκίνηση, πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Control + Command + Power ταυτόχρονα μέχρι να σβήσει η οθόνη του υπολογιστή σας. Το Mac σας θα επανεκκινήσει μετά από μερικά δευτερόλεπτα.

Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε iMac ή άλλο πύργο Mac με φυσικό κουμπί λειτουργίας, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί μέχρι να μαυρίσει η οθόνη σας.