Πώς να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αναζήτησης Steam

Κατά μέσο όρο, 174 παιχνίδια προστίθενται στην ήδη τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Steam κάθε μήνα. Λύστε την παράλυση της ανάλυσης και χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση Steam διαρκώς εξελισσόμενος μια σειρά λειτουργιών για να περιορίσετε τα φίλτρα σας από προσομοιωτές στατιστικών του μπέιζμπολ έως τίτλους δράσης μαγειρικής.

Πώς να κάνετε αναζήτηση στο κατάστημα Steam

Ως μέρος της Valve’s Steam Labs πρωτοβουλία, οι νέες βελτιώσεις σάς επιτρέπουν να υπαγορεύετε αποτελέσματα με βάση τον προϋπολογισμό, τον εξοπλισμό και τους τίτλους που έχετε ήδη.

Για να ανοίξετε την προσαρμόσιμη μηχανή αναζήτησης, πλοηγηθείτε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο “store.steampowered.com/search

Εναλλακτικά, ανοίξτε το πρόγραμμα-πελάτη Steam, επιλέξτε την καρτέλα “Αποθήκευση” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στον μεγεθυντικό φακό επάνω δεξιά. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον τίτλο του παιχνιδιού που ψάχνετε στη γραμμή αναζήτησης και ένα αναπτυσσόμενο μενού θα εμφανίσει τους τίτλους που εμφανίζονται πρώτοι.

Από τη σελίδα Αναζήτηση, πληκτρολογήστε τυχόν σχετικούς όρους, είτε αυτός είναι ο τίτλος του παιχνιδιού είτε μια συγκεκριμένη ετικέτα (π.χ. “Windows”, “παζλ”, “πολλοί παίκτες”). Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά για να διαχωρίσετε διαφορετικούς όρους αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε «NOT» (με όλα τα κεφαλαία) αμέσως μετά από οποιοδήποτε εισαγωγικό για να εξαιρέσετε τον όρο που ακολουθεί (π.χ. «NOT HTC Vive»).

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαστήριο Steam, τι είναι

Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού «Ταξινόμηση κατά» για να ταξινομήσετε τα αποτελέσματά σας κατά όνομα, τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας, κριτικές χρηστών ή υποθέσεις συνάφειας του Steam (προεπιλογή).

Περιορίστε την αναζήτησή σας στο Steam με προσαρμοσμένα φίλτρα

Στη δεξιά πλευρά της σελίδας Αναζήτηση βρίσκονται όλες οι πιο εις βάθος παράμετροι αναζήτησης. Για να ορίσετε μια μέγιστη τιμή για την Αναζήτηση Steam, κάντε κλικ και σύρετε το ρυθμιστικό στα δεξιά κάτω από το «Στερεό με τιμή» στη ρύθμιση που θέλετε. Επιλέξτε το πλαίσιο “Ειδικές Προσφορές” εάν θέλετε μόνο παιχνίδια που προς το παρόν έχουν έκπτωση από τη συνήθη τιμή τους.

Στην ενότητα “Στερεώστε κατά προτιμήσεις”, επιλέξτε το κατάλληλο πλαίσιο εάν θέλετε να αποκρύψετε τίτλους που είχατε προηγουμένως πει στο Steam να αγνοήσει, τίτλους που ήδη κατέχετε ή τίτλους που βρίσκονται ήδη στη λίστα επιθυμιών σας. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο εάν έχετε συνδεθεί.

Το “Narrow by Tag” αξιοποιεί το σύστημα προσαρμοσμένων ετικετών που βασίζεται στους χρήστες του Steam για να σας επιτρέψει να αναζητήσετε ένα ευρύ φάσμα ετικετών με βάση το είδος, το στυλ ή το θέμα του παιχνιδιού. Ελέγξτε οποιαδήποτε από τις δημοφιλείς διαθέσιμες ετικέτες ή πληκτρολογήστε στη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε έναν πιο συγκεκριμένο όρο που ταιριάζει στα γούστα σας. Κάντε κλικ στο “Εμφάνιση όλων” για να αναπτύξετε τις πιθανές επιλογές ετικετών.

  Πώς να αναζητήσετε παίκτες στο Steam (Πλήρης οδηγός)

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε πλαίσιο ελέγχου στην ενότητα “Εμφάνιση επιλεγμένων τύπων” για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα μόνο σε αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο περιεχομένου. Αν και το Steam είναι κατά κύριο λόγο μια πλατφόρμα ψηφιακών παιχνιδιών, είναι διαθέσιμη μια καλή γκάμα μουσικής και ταινιών, καθώς και φυσικό υλικό, όπως οι διάφορες συσκευές και αξεσουάρ VR της Valve.

Το “Narrow by Players” διαθέτει μια μεγάλη γκάμα φίλτρων για κάθε πιθανή κοινωνική ρύθμιση. Είτε θέλετε να παίξετε μόνοι σας. με αγνώστους? με εχθρούς? με συμμάχους? με φίλους σε όλο τον κόσμο. ή με φίλους στον καναπέ, την οθόνη ή το δίκτυό σας. υπάρχει μια ρύθμιση για εσάς. Μπορείτε να επιλέξετε πολλά φίλτρα που θα επικαλύπτονται.

Μπορείτε να φιλτράρετε όλα τα παιχνίδια που δεν εκμεταλλεύονται την ποικιλόμορφη σειρά δυνατοτήτων του Steam, όπως το απομακρυσμένο παιχνίδι, τα cloud saves και το Steam Workshop, στο μενού “Στερεό κατά δυνατότητα”. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε παιχνίδια που είναι συμβατά με σχετικά αξεσουάρ ή συσκευές όπως Steam Controller, tablet, τηλέφωνα κ.λπ.

  Πώς να ρυθμίσετε μια μηχανή Steam Linux χωρίς Steam OS

Το “Narrow by VR Support” σάς επιτρέπει να αναζητάτε παιχνίδια που υποστηρίζουν αποκλειστικά ή εν μέρει διαφορετικές ρυθμίσεις εικονικής πραγματικότητας. Μπορείτε να αναζητήσετε παιχνίδια που είναι βελτιστοποιημένα για διαφορετικά ακουστικά και εισόδους, καθώς και για το μέγεθος του φυσικού χώρου που χρειάζεστε στην περιοχή παιχνιδιού. Για να εξαιρέσετε παιχνίδια που είναι διαθέσιμα μόνο σε κατόχους ακουστικών VR, κάντε κλικ στο εικονίδιο “-” δίπλα στο “Μόνο VR”.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στην γκρι γραμμή στο επάνω μέρος οποιασδήποτε δυνατότητας αναζήτησης για να την αναπτύξετε/συμπτύξετε. Αυτές οι παράμετροι αναζήτησης θα επαναφέρονται πάντα όταν αποχωρείτε ή κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησης ή τον πελάτη σας.

Όταν ψάχνετε για ένα turn-based παιχνίδι περιπέτειας co-op φαντασίας κάτω των 20 $ για Windows και macOS με υποστήριξη για χειριστήρια και τρεις διαφορετικές γλώσσες, αυτές οι ισχυρές δυνατότητες από μια από τις μεγαλύτερες ψηφιακές βιτρίνες στον κόσμο θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτήν την αναζήτηση αεράκι.