Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία κλιπ στο Twitch

Οι streamers Twitch που παίζουν μουσική υπόκρουση έχουν πάει χτυπήστε με ειδοποιήσεις κατάργησης DMCA για χρήση τραγουδιών που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Μερικά από αυτά τα κλιπ δημοσιεύτηκαν πριν από χρόνια. Εάν απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τη δημιουργία όλων των κλιπ, μπορείτε να προστατευθείτε από πιθανές σημαίες στο μέλλον.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη παράσχει στους δημιουργούς ένα εργαλείο για την αφαίρεση όλων των επισημασμένων κλιπ με ένα μόνο κλικ. Γι’ αυτό οι streamers με μεγάλη βιβλιοθήκη αποθηκευμένων κλιπ κινδυνεύουν να επισημανθούν επανειλημμένα ή ακόμη και να αποκλειστούν. Το Twitch έχει συμβουλεύσει τους streamers που πιστεύουν ότι μπορεί να κινδυνεύουν να αφαιρέσουν όλα τα κλιπ από τα κανάλια τους.

Πώς να διαγράψετε παλιά κλιπ Twitch

Εάν ενδιαφέρεστε να διαγράψετε παλιά Κλιπ από το κανάλι σας στο Twitch, συνδεθείτε στο δικό σας Λογαριασμός Twitch, κάντε κλικ στο όνομα χρήστη σας επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Πίνακας ελέγχου δημιουργού» από το αναπτυσσόμενο μενού.

  Πώς να δείτε ποιος παρακολουθεί στο Twitch

Κάντε κλικ

Επιλέξτε «Περιεχόμενο» από το μενού στα αριστερά (βρίσκεται πάνω από το μενού «Προτιμήσεις») και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Κλιπ».

Κάντε κλικ

Αυτό θα εμφανίσει όλα τα κλιπ που έχετε δημιουργήσει στο κανάλι σας στο Twitch, καθώς και όσα έχετε δημιουργήσει από τη ροή σας ή από κάποιον άλλο.

Στα δεξιά, στην ενότητα “Προβολή λίστας”, επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο “Κλιπ του καναλιού μου”. Αυτό θα φιλτράρει τυχόν κλιπ που δεν έχουν δημιουργηθεί από το κανάλι σας.

Επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο

Για να επιλέξετε και να διαγράψετε όλα αυτά, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο στοιχείο “Πληροφορίες” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Διαγραφή επιλεγμένων”.

  Πώς να αποθηκεύσετε τις ροές του Twitch για αργότερα στο Linux

Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Όλα τα κλιπ που έχετε επιλέξει θα αφαιρεθούν.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία νέων κλιπ

Για να απενεργοποιήσετε οριστικά τη δημιουργία νέων κλιπ, συνδεθείτε στο δικό σας Λογαριασμός Twitch και μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου δημιουργού (που αναφέρεται παραπάνω). Επιλέξτε “Κανάλι” στο αναπτυσσόμενο μενού “Προτιμήσεις”.

Επιλέγω

Στην καρτέλα “Προτιμήσεις”, θα βρείτε το κλειδί ροής. Εδώ, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δικαιώματα και να κάνετε αλλαγές στην εικόνα προφίλ ή στο banner σας, μαζί με άλλες επιλογές επεξεργασίας.

Στην ενότητα “Κλειδί ροής και προτιμήσεις”, θα δείτε την επιλογή “Ενεργοποίηση κλιπ” από τη ροή σας. Θα είναι γκριζαρισμένο εάν τα κλιπ είναι ήδη απενεργοποιημένα. Εάν όχι, όμως, απλώς απενεργοποιήστε το ρυθμιστικό. Αυτό θα αποτρέψει εσάς ή οποιονδήποτε άλλον από τη δημιουργία νέων κλιπ από τις ροές σας ή τις προηγούμενες εκπομπές σας.

  Τι είναι το Twitch Studio και πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για ροή;

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν θα διαγράψει τυχόν παλιά κλιπ που έχετε αποθηκεύσει στο κανάλι σας στο Twitch. Αποτρέπει μόνο τη δημιουργία νέων κλιπ.

Εναλλαγή-Απενεργοποίηση του

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Twitch από την αποθήκευση των προηγούμενων εκπομπών σας, απενεργοποιώντας την επιλογή «Αποθήκευση προηγούμενων εκπομπών».

Όταν απενεργοποιείτε τα κλιπ στο Twitch, εμποδίζει τους θεατές να μπορούν να δημιουργήσουν κλιπ από το περιεχόμενό σας. Αν και αυτό αφαιρεί μια οδό αφοσίωσης με το κανάλι σας, μπορεί να σας προστατεύσει από πιθανές προειδοποιήσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Εάν ανησυχείτε για τις αλλαγές που έχει κάνει το Twitch στην επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και παίζετε τακτικά μουσική στις ροές σας, αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα που πρέπει να κάνετε.