Πώς να κάνετε διπλό κλικ για απόκρυψη/αποκάλυψη εικονιδίων επιφάνειας εργασίας

Στα Windows 7 και παραπάνω, μπορείτε να αποκρύψετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας. Μεταβείτε στην επιλογή Προβολή>Εμφάνιση εικονιδίων επιφάνειας εργασίας και αποεπιλέξτε την επιλογή. Τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας σας θα εξαφανιστούν αφήνοντας μια καθαρή ταπετσαρία. Όποιος έχει ακατάστατη επιφάνεια εργασίας μπορεί να εκτιμήσει αυτήν τη δυνατότητα. Εάν πρέπει συχνά να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης, αυτό διασφαλίζει ότι έχετε ένα καθαρό φόντο για να πλαισιώσετε τα παράθυρά σας. Πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε μια δημοφιλής δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Fences. Ήταν μια εφαρμογή διαχείρισης επιφάνειας εργασίας που, μεταξύ άλλων, σας επέτρεπε να κάνετε διπλό κλικ για απόκρυψη/αποκρύψη εικονιδίων επιφάνειας εργασίας. Το Fences έχει από τότε πληρωθεί. Εάν χάσατε αυτή τη συγκεκριμένη δυνατότητα από την εφαρμογή, χρειάζεστε μια εναλλακτική.

  Τι πρέπει να βάλω στη βάση επιβίωσής μου στο Minecraft

Εμφάνιση απόκρυψη είναι ένα δωρεάν μικρό βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να κάνετε διπλό κλικ για να αποκρύψετε/αποκρύψετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας. Εκτελείται στο δίσκο συστήματος και κάνει πολύ καλά το ένα κόλπο του.

Το ShowHide λειτουργεί με το κουμπί επιλογής του ποντικιού σας συνήθως με το αριστερό κλικ, ωστόσο, έχει επίσης μια συντόμευση πληκτρολογίου. Η συντόμευση πληκτρολογίου Alt+H σάς επιτρέπει να αποκρύψετε/αποκρύψετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή να ξεκινά κατά την εκκίνηση των Windows. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε/αποκρύψετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας από το εικονίδιο του δίσκου συστήματος της εφαρμογής.

Το υπέροχο με το ShowHide είναι ότι σας προσφέρει κάθε δυνατό τρόπο για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας σας. Ρεαλιστικά, η απόκρυψη ή η απόκρυψη εικονιδίων από το εικονίδιο του δίσκου συστήματος της εφαρμογής δεν είναι ακριβώς βολικό. Είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη επιλογή στα Windows, αλλά το δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος. Ωστόσο, η επιλογή είναι εξαιρετική εάν δεν θέλετε να μεταβείτε πρώτα στην επιφάνεια εργασίας σας και μετά να αποκρύψετε ή να αποκρύψετε τα εικονίδια.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα του PS4 αναδημιουργώντας τη βάση δεδομένων του PS4

Το Fences εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική εφαρμογή και δεν υπάρχουν άλλες εφαρμογές που μιμούνται τις δυνατότητές του, αλλά δεν αξίζει να το αγοράσετε για ένα τόσο μικρό χαρακτηριστικό. Οι χρήστες που ήταν εξοικειωμένοι με τα σενάρια AutoHotkey μπόρεσαν να αντισταθμίσουν τη δυνατότητα με ένα απλό σενάριο. Αν όμως δεν είστε εξοικειωμένοι με τα σενάρια AutoHotkey, το ShowHide είναι η απλούστερη λύση που υπάρχει.

Η απόκρυψη εικονιδίων επιφάνειας εργασίας μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη, ακόμη και μικρή δυνατότητα, αλλά είναι χρήσιμη. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά χρήσιμο που η Microsoft το πρόσθεσε ως βασικό χαρακτηριστικό στο λειτουργικό της σύστημα. Ακόμα κι αν δεν τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης και διατηρείτε μια καλά οργανωμένη επιφάνεια εργασίας, αυτή η λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε καλύτερα στην εργασία σας. Δεν βοηθάει αν πρέπει να κοιτάτε αρχεία που χρειάζονται την προσοχή σας κάθε φορά που πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας σας.

  Πώς να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις σε συσκέψεις Zoom

Εάν είστε χρήστης Mac, κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει στο λειτουργικό σύστημα, ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εντολή Terminal για να αποκρύψετε/αποκρύψετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στο macOS. Δεν είναι η πιο εύκολη ή βολική μέθοδος, αλλά είναι μια δωρεάν επιλογή.