Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση σε ένα βίντεο

Όταν βλέπετε ένα αξιόλογο ή αστείο βίντεο στο διαδίκτυο, έχετε εντοπίσει ποτέ από πού προήλθε; Στις σύγχρονες μέρες, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να μάθετε την προέλευσή του. Με τη χρήση της αντίστροφης αναζήτησης στο Google, μπορείτε εύκολα να μάθετε την πηγή του αστείου ή αξιόλογου βίντεό σας. Η αντίστροφη αναζήτηση είναι μια εξαιρετική δυνατότητα με την οποία μπορείτε εύκολα να βρείτε την πηγή μιας εικόνας ή ενός βίντεο από όπου ακριβώς προήλθε. Σας φέρνουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση ενός βίντεο στο Google. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση σε ένα βίντεο

Συνήθως αναζητάτε μια λέξη ή μια λέξη-κλειδί σε μια μηχανή αναζήτησης μέχρι να βρείτε μια σελίδα ή ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί τον σκοπό σας για αναζήτηση. Ωστόσο, η αντίστροφη αναζήτηση αποδίδει διαφορετικά όταν αναζητάτε ένα αποτέλεσμα στην αντίστροφη αναζήτηση, χρησιμοποιείτε τη μηχανή αναζήτησης για να κάνετε αναζήτηση σε κάθε ιστοσελίδα στην οποία εμφανίζονται τα στοιχεία αναζήτησής σας.

Τα χρώματα και τα pixel στο βίντεό σας χρησιμοποιούνται από την Google και άλλες παρόμοιες μηχανές αναζήτησης για να βρουν ακριβή ή παρόμοια αντίγραφα στην ιστοσελίδα. Τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα ακριβή, αλλά είναι χρήσιμο όταν θέλετε να ελέγξετε την πρώτη φορά που εμφανίζεται ένα βίντεο ή πόσες φορές ένα βίντεο εμφανίζεται επανειλημμένα.

Σκοπός της χρήσης μιας αντίστροφης αναζήτησης βίντεο

Η αντίστροφη αναζήτηση βίντεο συντομεύεται ως RVS, η ιδέα της αντίστροφης αναζήτησης βίντεο είναι εξαιρετική και στον τομέα της επεξεργασίας βίντεο. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της εκμάθησης πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση βίντεο. Μερικά από τα πλεονεκτήματα αναφέρονται παρακάτω.

  • Από τη σκοπιά ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης, το να ξέρεις πώς να κάνεις αντίστροφη αναζήτηση σε ένα βίντεο στο Google είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον έλεγχο ταυτότητας των πελατών σου.
  • Οι ισχυρισμοί που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άλλους χρήστες μπορούν να αγνοηθούν. Συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης βοηθούν σε όλη τη διαδικασία.
  • Αν είστε λάτρης της τέχνης και ψάχνετε για ένα υπέροχο κομμάτι στο διαδίκτυο, το να γνωρίζετε πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση σε ένα βίντεο σας βοηθά να βρείτε το σωστό.
  • Μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο για θέματα που δεν είναι σχετικά μπορούν επίσης να αναζητηθούν εύκολα χρησιμοποιώντας μια αντίστροφη αναζήτηση βίντεο. Εκτός από αυτό, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για μια συγκεκριμένη ιδέα ή πράγμα.
  • Χωρίς κανένα λόγο, εάν βρίσκεστε σε κατάσταση να δείτε ένα βίντεο που δεν σχετίζεται με μια μη αυθεντική επωνυμία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αντίστροφη αναζήτηση ενός βίντεο για να βρείτε την πηγή του προϊόντος.
  • Αν ψάχνετε για μια διασημότητα αλλά δεν γνωρίζετε το όνομά της, τότε οι τακτικές για το πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση ενός βίντεο στο Google μπορεί να είναι χρήσιμες.

Εύρεση της πραγματικής χρήσης περιεχομένου βίντεο. Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου βίντεο, μια αντίστροφη αναζήτηση βίντεο μπορεί να είναι χρήσιμη για να μάθετε πόσες φορές το βίντεό σας εμφανίστηκε σε έναν ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε πίστωση για το βίντεό σας ή μπορείτε να στείλετε ένα αίτημα για την κατάργηση του περιεχομένου

  Διορθώστε το σφάλμα της εφαρμογής μηνυμάτων iPhone από το σφάλμα επαφής iMessage

Χρήσιμο για να μάθετε τις πλήρεις εκδόσεις ενός βίντεο. Ορισμένοι ιστότοποι κοινής χρήσης αρχείων, όπως το Reddit ή το Imgur, ενδέχεται να έχουν όρια πλήρους μεγέθους για το τι μπορούν να εμφανίσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν αναζητάτε την πλήρη έκδοση ενός βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές για το πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση βίντεο για να το βρείτε.

Γιατί είναι δύσκολο να μάθετε να κάνετε μια αντίστροφη αναζήτηση βίντεο;

Η αντίστροφη αναζήτηση βίντεο όπως κάθε άλλη ιδέα σε αυτόν τον κόσμο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μερικοί από τους λόγους παρατίθενται παρακάτω.

  • Αυτή η μέθοδος δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει και χρειάζονται πολλά χρόνια για να γίνει αυτό. Σήμερα, η ιδέα του αντίστροφου βίντεο είναι κάτω από το εξώφυλλο και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από αυτό.
  • Μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα τα αποτελέσματα αναζήτησης από εσάς. Ακόμα κι αν αλλάξει ένα μόνο pixel στο βίντεο ή σε άλλα αποτελέσματα, δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα.
  • Κάθε καρέ του αρχικού βίντεο πρέπει να ευρετηριαστεί από τις αντίστοιχες μηχανές αναζήτησης. Αυτή η διαδικασία καταναλώνει πολύ χρόνο και δεν εγγυάται ότι τα αποτελέσματα θα παραδοθούν με τη χρήση της τρέχουσας τεχνολογίας.

  • Ένας μεγάλος αριθμός βίντεο μεταφορτώνεται στο διαδίκτυο καθημερινά και αυτά τα βίντεο πρέπει να ευρετηριαστούν. Η δημιουργία ευρετηρίου όλων αυτών των βίντεο είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά.
  • Αυτή η διαδικασία είναι τεχνικά δυνατή, αλλά απαιτεί τεράστιο αριθμό πόρων και χρόνου. Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει εύκολα από τώρα.
  • Με τη χρήση της τρέχουσας υπολογιστικής ισχύος, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί αυτό το είδος αναζήτησης. Αυτή η ιδέα μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη χρήση κβαντικών υπολογιστών, αλλά χρειάζονται άλλα 5 έως 10 χρόνια για να γίνει αυτό δυνατό.

Σε αυτήν την ενότητα, θα σας δείξουμε τα βήματα σχετικά με τον τρόπο αντίστροφης αναζήτησης ενός βίντεο στο Google σε κινητό, ανεξάρτητα από το αν είναι Android ή iOS.

Μέθοδος 1: Σε Android

Μια Αντίστροφη Αναζήτηση βίντεο μπορεί να γίνει σε Android χρησιμοποιώντας την εφαρμογή φακών Google. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση βίντεο σε μια συσκευή Android.

1. Ανοίξτε το Play store.

2. Αναζητήστε το φακό Google στη γραμμή αναζήτησης και πραγματοποιήστε λήψη του.

3. Ανοίξτε την εγκατεστημένη εφαρμογή και πατήστε στο εικονίδιο της εικόνας που βρίσκεται στα αριστερά του κουμπιού κλείστρου.

4. Περιηγηθείτε και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να αντιστρέψετε την αναζήτηση. Σχετικές εικόνες και αποτελέσματα βίντεο θα εμφανιστούν τώρα.

Μέθοδος 2: Σε iOS

Πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση βίντεο στο iOS χρησιμοποιώντας το Google; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Κατεβάστε την εφαρμογή Google από το App Store στο iPad ή το iPhone σας.

2. Ανοίξτε την εγκατεστημένη εφαρμογή Google.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο του φακού Google που υπάρχει στη γραμμή αναζήτησης.

4. Τώρα, θα υπάρχει η επιλογή λήψης φωτογραφίας ή περιήγησης για μια εικόνα. Μπορείτε επίσης να βρείτε την επιλογή του τρόπου αναζήτησης επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο τμήμα μιας εικόνας ή ολόκληρη την εικόνα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε τα αποτελέσματα.

Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση σε ένα βίντεο στο Google

Τα εργαλεία της Google είναι εκπληκτικά. Η Google έχει ένα εργαλείο για σχεδόν όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε. Σήμερα, η αντίστροφη αναζήτηση με το Google είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να αντιστρέψετε την αναζήτηση σε υπολογιστές χρησιμοποιώντας το Google Chrome ή το Mozilla Firefox. Σε Android ή iOS, μπορείτε να αντιστρέψετε την αναζήτηση χρησιμοποιώντας μηχανές αναζήτησης όπως το Chrome στο Android και το Safari στο iOS. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κανένα από τα παραπάνω αναφερόμενα, δεν χρειάζεται να τα έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας, μπορείτε επίσης να αντιστρέψετε την αναζήτηση με την εφαρμογή Goggle Lens.

Μέθοδος 1: Μέσω των Εικόνων Google

Όσον αφορά την αντίστροφη αναζήτηση, το Google Images είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Με τη χρήση των Εικόνων Google, μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε την πηγή μιας εικόνας και επιπλέον, μας επιτρέπει να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για μια εικόνα. Αν και η Google δεν υποστηρίζει την αντίστροφη αναζήτηση ενός βίντεο, σας βοηθά να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με ένα βίντεο χρησιμοποιώντας ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Ακολουθούν τα βήματα για τον τρόπο αντιστροφής της αναζήτησης βίντεο στο Google.

1. Επιλέξτε το βίντεο για το οποίο χρειάζεστε πληροφορίες.

2. Παίξτε το βίντεο και τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

3. Μεταβείτε στο Google chrome και πληκτρολογήστε Εικόνες Google στη γραμμή αναζήτησης.

4. Μεταβείτε στις εικόνες Google και κάντε κλικ στο εικονίδιο της κάμερας.

5. Κάντε κλικ στο Upload an image.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Choose File.

7. Στη συνέχεια, επιλέξτε το στιγμιότυπο οθόνης.

8. Θα κάνει αντίστροφη αναζήτηση. Όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα, μπορείτε να επιλέξετε το πιο σχετικό άρθρο ή βίντεο σχετικά με τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

8. Θα κάνει αντίστροφη αναζήτηση. Όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα, μπορείτε να επιλέξετε το πιο σχετικό άρθρο ή βίντεο σχετικά με τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όπως το όνομα του ηθοποιού/το όνομα της ηθοποιού του βίντεο/της ταινίας και το επεισόδιο της εκπομπής. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί παρακάτω.

Μέθοδος 2: Μέσω Android Visual Search

Η αντίστροφη αναζήτηση ενός βίντεο είναι απλή σε συσκευές Android. Ακολουθήστε τα βήματα για να εφαρμόσετε πώς να κάνετε μια αντίστροφη αναζήτηση βίντεο στο Google χρησιμοποιώντας την επιλογή Visual Search.

1. Στο τηλέφωνό σας Android, ανοίξτε το Google chrome.

2. Πατήστε το εικονίδιο του φακού Google στη γραμμή αναζήτησης.

Μέθοδος 3: Μέσω Ανεξάρτητων Εργαλείων

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μόνο αυτές τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης για να πραγματοποιήσετε αντίστροφη αναζήτηση βίντεο. Εάν χρειάζεστε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τρίτων. Αυτά τα εργαλεία τρίτων μπορούν να κάνουν αναζήτηση στη βάση δεδομένων των μηχανών αναζήτησης, επίσης, ώστε να μπορείτε να βρείτε περισσότερες παρουσίες των βίντεό σας.

1. Berify

Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά του Berify.

  • Το Berify είναι μια αντίστροφη μηχανή αναζήτησης βίντεο που ειδικεύεται στην ανίχνευση στον ιστό για εικόνες.
  • Έχει επίσης μια πρόσθετη δυνατότητα στην οποία μπορείτε να καταχωρήσετε τις εικόνες σας. Θα σας ειδοποιούν κάθε φορά που το βίντεό σας εμφανίζεται στο διαδίκτυο.
  • Σας βοηθά να βρείτε κλεμμένες εικόνες και βίντεο. Το Berify χρησιμοποιεί ισχυρούς αλγόριθμους αντιστοίχισης εικόνων για να παρέχει αποτελέσματα από το Google, το Bing, το Yandex και άλλες μηχανές αναζήτησης. Βοηθά επίσης να βρείτε χρήστες που χρησιμοποιούν το περιεχόμενό σας χωρίς εξουσιοδότηση.
  • Μπορείτε να σαρώσετε έως και 6000 εικόνες στο Google, το Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης. Η διαδικασία αναζήτησης είναι πιο ενδελεχής από την Google και επομένως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση εισάγοντας τη διεύθυνση URL της εικόνας σας ή μεταφορτώνοντας απευθείας την εικόνα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση βίντεο χρησιμοποιώντας το Berify.

1. Αναζητήστε το berify στο πρόγραμμα περιήγησής σας και ανοίξτε τον ιστότοπο Berify.

2. Δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό κάνοντας κλικ στο ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ.

3. Επιλέξτε το δωρεάν πρόγραμμα και ολοκληρώστε την εγγραφή σας.

4. Για να κάνετε αναζήτηση εικόνων, κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης.

5. Θα σας ζητήσει να κάνετε περιήγηση από τη συσκευή σας.

6. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να αναζητήσετε.

7. Τώρα, το Berify θα επεξεργαστεί την εικόνα και θα εμφανίσει τα αποτελέσματα.

8. Το Berify θα επιστρέψει και πάλι με αποτελέσματα από διάφορες μηχανές αναζήτησης και θα σας παρέχει λεπτομέρειες για το πού χρησιμοποιούνται οι εικόνες.

2. Shutterstock

Το Shutterstock είναι μια άλλη μηχανή αναζήτησης αντίστροφης βίντεο. Το Shutterstock είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους εικόνων στοκ που περιέχει περίπου 200 εκατομμύρια πλάνα στοκ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα εργαλείο αντίστροφης αναζήτησης βίντεο. Η βάση δεδομένων του Shutterstock αποθηκεύει περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο εικόνες και βίντεο και επομένως είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την αντίστροφη αναζήτηση βίντεο.

1. Ανοίξτε τον ιστότοπο του Shutterstock κάνοντας αναζήτηση στην Αναζήτηση Google.

2. Αναζητήστε μια εικόνα κάνοντας κλικ στην Αναζήτηση εικόνων.

3. Κάντε κλικ στην αναζήτηση κατά εικόνα και ανεβάστε το στιγμιότυπο οθόνης.

3. Εικόνες Yandex

Το Yandex Images είναι μια δημοφιλής ρωσική μηχανή αναζήτησης και επίσης διακλαδίζεται σε υπηρεσίες web. Το Yandex έχει τη μηχανή αναζήτησής του και επιτρέπει επίσης στους χρήστες να χρησιμοποιούν την αντίστροφη αναζήτηση για ένα βίντεο ή μια εικόνα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε μια αντίστροφη αναζήτηση σε ένα βίντεο.

1. Πληκτρολογήστε Yandex image Search στη γραμμή αναζήτησης του αγαπημένου σας προγράμματος περιήγησης και ανοίξτε την αρχική σελίδα.

2. Τώρα, μπορείτε να δείτε μια γραμμή αναζήτησης όπως απεικονίζεται.

3. Θα δείτε ένα εικονίδιο εικόνας στη γραμμή αναζήτησης.

4. Επιλέξτε την εικόνα για την οποία θέλετε πληροφορίες. Το Yandex θα εμφανίσει τώρα τις λεπτομέρειες σχετικά με το στιγμιότυπο οθόνης σας.

4. TinEye

Όπως το Berify, το TinEye είναι μια αντίστροφη μηχανή αναζήτησης εικόνων. Όταν κάνετε αναζήτηση με το TinEye, οι εικόνες σας δεν αποθηκεύονται ποτέ και επομένως το TinEye είναι ασφαλές στη χρήση. Η αναζήτηση με το TinEye είναι ασφαλής, ιδιωτική και πάντα βελτιώνεται. Το TinEye χρησιμοποιεί την αναγνώριση εικόνων για την αναζήτηση εικόνων και την παροχή αποτελεσμάτων. Το TinEye χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα αναγνώρισης προτύπων και μηχανική μάθηση για να βρει εικόνες σε όλο το διαδίκτυο. Η διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) του TinEye σάς στέλνει επίσης ειδοποιήσεις όταν ένα από τα βίντεο ή τις εικόνες σας εμφανίζεται σε μια ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση στο TinEye.

1. Αναζητήστε το tineye στη γραμμή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησής σας και ανοίξτε την αρχική σελίδα του TinEye.

2. Ανεβάστε την εικόνα σας ή επικολλήστε τη διεύθυνση URL της εικόνας σας στη γραμμή αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να σύρετε και να αποθέσετε τις εικόνες σας στη γραμμή αναζήτησης.

3. Το TinEye αναζητά πληροφορίες για την εικόνα σας και το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί ως εξής.

***

Οι μηχανές αναζήτησης Reverse Video δεν εμφανίζονται τακτικά αυτές τις μέρες, αλλά θα γίνουν πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και θα είχατε μάθει πώς να αντιστρέψετε την αναζήτηση ενός βίντεο στη συσκευή σας. Συνεχίστε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας για περισσότερες ενδιαφέρουσες συμβουλές και κόλπα και αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω.