Διορθώστε το Overwatch που δεν εκκινείται στα Windows 10

Το Overwatch είναι ένα από τα δημοφιλή παιχνίδια σκοποβολής για πολλούς παίκτες μεταξύ της τεράστιας κοινότητας gaming. Αυτό το παιχνίδι είναι γνωστό ότι παρέχει τα καλύτερα παιχνίδια και γραφικά στους παίκτες, τα οποία αυξάνουν την εμπειρία παιχνιδιού σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ωστόσο, οι παίκτες διαμαρτύρονται για το ότι το Overwatch δεν κυκλοφορεί στον υπολογιστή τους. Αυτό το ζήτημα είναι σοβαρό καθώς πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν αυτό το Overwatch δεν θα εκκινεί σφάλματα υπολογιστή μέρα με τη μέρα. Αλλά μην ανησυχείτε! Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να διορθώσετε το σφάλμα του παιχνιδιού Overwatch με τη βοήθεια των μεθόδων που αναφέρονται.

Πώς να διορθώσετε το Overwatch που δεν εκκινείται στα Windows 10

Ας δούμε πρώτα μερικούς από τους λόγους για τους οποίους αυτό το σφάλμα εκκίνησης του Overwatch θα εμφανιζόταν εξαρχής.

  • Ορισμένα αρχεία παιχνιδιού που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση αυτού του σφάλματος στον υπολογιστή σας.
  • Για ορισμένους χρήστες, η δυνατότητα Game DVR έχει προκαλέσει αυτό το πρόβλημα εκκίνησης του παιχνιδιού. Ο υπολογιστής σας μπορεί επίσης να πέσει θύμα των επιπλοκών που προκύπτουν από αυτήν τη δυνατότητα.
  • Παλιά και σπασμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για αυτό το Overwatch λέει ότι το παιχνίδι εκτελείται σφάλμα στον υπολογιστή σας.
  • Μερικές φορές, τα προγράμματα προστασίας από ιούς προκαλούν αυτό το ζήτημα εν αγνοία τους.

Λοιπόν, τώρα, ας μπούμε απευθείας στις λύσεις για την άμεση επίλυση αυτού του προβλήματος και ας απολαύσουμε το παιχνίδι Overwatch για άλλη μια φορά.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Αυτή η μέθοδος είναι μια από τις συνηθισμένες καθώς μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας χωρίς να μπείτε στις περίπλοκες λύσεις και να χάσετε χρόνο σε αυτές.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας και κάντε κλικ στην επιλογή Τροφοδοσία.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του υπολογιστή.

3. Επανεκκινήστε το παιχνίδι Overwatch στον υπολογιστή σας για να δείτε εάν το Overwatch δεν θα εκκινήσει το PC εξακολουθεί να εμφανίζεται ή όχι.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το Overwatch σε λειτουργία συμβατότητας

Αρκετοί χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι με την εκτέλεση του παιχνιδιού Overwatch σε λειτουργία συμβατότητας, επιλύεται η μη εκκίνηση του overwatch. Διαβάστε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο στον υπολογιστή σας.

  Πώς να ονομάσετε εικονικές επιφάνειες εργασίας στα Windows 10

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της εφαρμογής Battle.net από την επιφάνεια εργασίας και κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου από το μενού περιβάλλοντος.

2. Και πάλι, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Overwatch Launcher και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

4. Στην ενότητα Λειτουργία συμβατότητας, επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για και επιλέξτε Windows 7 από το αναπτυσσόμενο μενού.

5. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έγιναν.

Μέθοδος 3: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία DVR παιχνιδιού

Η δυνατότητα Game DVR επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν όποιο gameplay θέλουν και να τραβούν επίσης τόσα στιγμιότυπα οθόνης. Αλλά αυτή η δυνατότητα μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του παιχνιδιού και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει την εκκίνησή του. Επομένως, ακολουθήστε τα επερχόμενα βήματα για να μην εκκινήσει το fic overwatch.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Κάντε κλικ στο Ναι στο αναδυόμενο παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

4. Στη σελίδα Επεξεργαστής Μητρώου, μεταβείτε στη διαδρομή, όπως φαίνεται.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSystemGameConfigStore

4. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή GameDVR_Enabled από το φάκελο GameConfigStore.

5. Στη συνέχεια, από το αναδυόμενο παράθυρο Επεξεργασία τιμής DWORD, αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 0 και κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

6. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή GameDVR_FSEBehaviorMode. Αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 0 από το αναδυόμενο παράθυρο και κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

7. Και πάλι, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftPolicyManagerdefaultApplicationManagementAllowGameDVR

8. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Τιμή. Ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 0 στο αναδυόμενο παράθυρο Επεξεργασία DWORD και κάντε κλικ στο OK για να οριστικοποιήσετε τις αλλαγές.

9. Μετά από όλα αυτά, απενεργοποιήστε το Game DVR και κλείστε τα παράθυρα του Registry Editor.

10. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα του παιχνιδιού overwatch έχει επιδιορθωθεί ή όχι.

Μέθοδος 4: Επιδιόρθωση αρχείων παιχνιδιών Overwatch

Εάν ορισμένα από τα βασικά αρχεία παιχνιδιού είναι κατεστραμμένα ή λείπουν από το παιχνίδι, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα Overwatch δεν θα εκκινήσει τον υπολογιστή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να σαρώσετε και να επιδιορθώσετε τα αρχεία του παιχνιδιού για να διορθώσετε πλήρως αυτό το ζήτημα στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε αυτό.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Blizzard Battle.net.

2. Επιλέξτε Overwatch και κάντε κλικ στο Options.

3. Στο αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στο Σάρωση και επιδιόρθωση, όπως φαίνεται.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να ξεκινήσετε ξανά το παιχνίδι.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Μερικές φορές τα παλιά προγράμματα οδήγησης γραφικών προκαλούν την αποτυχία του παιχνιδιού Overwatch κατά την εκκίνηση. Αυτά τα προγράμματα οδήγησης επηρεάζουν επίσης την απόδοση άλλων παιχνιδιών στον υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής σας να μην ανοίγει ορισμένες εφαρμογές. Ωστόσο, μπορείτε να το διορθώσετε ενημερώνοντας τα εν λόγω παλιά προγράμματα οδήγησης εγκαθιστώντας τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας. Διαβάστε και ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τους 4 τρόπους ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10 για να κατανοήσετε τους τρόπους για να το κάνετε αυτό. Μετά την επιτυχή ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης, θα μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι Overwatch και να το παίξετε χωρίς κανένα εμπόδιο.

  Πώς να διορθώσετε το Microsoft Teams εμφανίζεται συνεχώς στην οθόνη στα Windows 10

Μέθοδος 6: Ενημερώστε τα Windows

Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα Windows του υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει εγκατεστημένα τα πιο πρόσφατα πακέτα. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα μη εκκίνησης με άλλες εφαρμογές μαζί με το παιχνίδι Overwatch, θα χρειαστεί να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα. Όλα τα σφάλματα ή δυσλειτουργίες που σχετίζονται με το σφάλμα overwatch που εκτελείται θα επιλυθούν με αυτήν την ενημέρωση. Ακολουθήστε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια λεπτομερή επίδειξη της διαδικασίας ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος Windows. Αφού ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα ή όχι.

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Μερικές φορές τα προγράμματα προστασίας από ιούς αναγνωρίζουν ορισμένες εφαρμογές ως επιβλαβείς για τον υπολογιστή σας. Έτσι, εμποδίζουν την εκκίνηση της εφαρμογής και την απομονώνουν από την επιφάνεια εργασίας. Αν παρατηρήσετε ότι το overwatch δεν εκκινείται κάθε φορά που προσπαθείτε να το ανοίξετε, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος. Καθώς τα προγράμματα προστασίας από ιούς προορίζονται για την προστασία του υπολογιστή από άγνωστες και επιβλαβείς εφαρμογές, δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση. Έτσι, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς για κάποιο χρονικό διάστημα για να ελέγξετε εάν αυτός είναι ο λόγος για το εν λόγω ζήτημα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10 για να εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο στον υπολογιστή σας και να επιλύσετε οριστικά το πρόβλημα.

Μέθοδος 8: Διαγράψτε την επέκταση msvcp140.dll

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες του Overwatch έχουν παρατηρήσει ότι η επέκταση εφαρμογής msvcp140.dll σταματά τη σωστή εκκίνηση και εκτέλεση του παιχνιδιού. Έτσι, εάν διαγράψετε αυτήν την επέκταση, μπορεί να μπορείτε να παίξετε και να απολαύσετε το παιχνίδι Overwatch όπως πριν.

1. Πληκτρολογήστε msvcp140.dll στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στο Άνοιγμα θέσης αρχείου.

2. Εδώ, κάντε δεξί κλικ στην επισημασμένη επέκταση αρχείου msvcp140.dll και κάντε κλικ στο Διαγραφή από το μενού περιβάλλοντος.

3. Τώρα, επανεκκινήστε το παιχνίδι στον υπολογιστή σας.

  Πού βρίσκεται η γραμμή Charms στα Windows 10;

Μέθοδος 9: Διαγραφή της προσωρινής μνήμης παιχνιδιού

Εάν η προσωρινή μνήμη του παιχνιδιού Overwatch είναι κατεστραμμένη, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα εκκίνησης, καθώς το παιχνίδι δεν θα φορτωθεί σωστά σε αυτήν την περίπτωση. Τα παιχνίδια αποθηκεύουν ορισμένα προσωρινά αρχεία στον υπολογιστή για να φορτώνουν και να επεξεργάζονται το παιχνίδι πιο γρήγορα κατά την εκκίνηση κάθε φορά. Έτσι, αυτά τα αρχεία που καταστραφούν θα έχουν ως αποτέλεσμα το εν λόγω ζήτημα. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να το διορθώσετε σωστά.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε το παράθυρο Task Manager.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Διεργασίες και κάντε δεξί κλικ στο agent.exe ή σε ένα πρόγραμμα-πελάτη ενημέρωσης Blizzard.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Τέλος εργασίας από την κάτω δεξιά γωνία για να κλείσετε το πρόγραμμα.

4. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

5. Πληκτρολογήστε %Programdata% στο δεδομένο πεδίο και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.

6. Τώρα, βρείτε και κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Blizzard Entertainment μέσα στον κατάλογο και κάντε κλικ στο Delete από το μενού περιβάλλοντος.

7. Επανεκκινήστε το παιχνίδι για να δείτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε ή όχι.

Μέθοδος 10: Διαγραφή του Battle.net Tools

Η εφαρμογή Blizzard Battle.net Tools από την επιφάνεια εργασίας μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα λόγω των φακέλων παιχνιδιών που λείπουν, είναι κατεστραμμένοι ή παλιοί. Έτσι, σε αυτήν τη μέθοδο, θα δούμε τα βήματα για τη διαγραφή των αρχείων Battle.net.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε το παράθυρο Task Manager.

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διεργασίες και επιλέξτε το agent.exe ή ένα πρόγραμμα-πελάτη ενημέρωσης Blizzard.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος εργασίας από την κάτω δεξιά γωνία για να κλείσετε το πρόγραμμα.

4. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

5. Πληκτρολογήστε C:ProgramData στο δεδομένο πεδίο και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.

6. Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Battle.net μέσα στον κατάλογο και κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή από το μενού περιβάλλοντος.

7. Τέλος, επανεκκινήστε το παιχνίδι.

Μέθοδος 11: Επαναφορά ρυθμίσεων παιχνιδιού

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα με το overwatch δεν θα εκκινήσει το PC αφού δοκιμάσετε κάθε μέθοδο που αναφέρεται παραπάνω, θα πρέπει να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού.

Σημείωση: Εάν επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού, όλες οι ρυθμίσεις στο παιχνίδι θα επιστρέψουν στις προεπιλεγμένες τιμές.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Blizzard Battle.net στον υπολογιστή σας.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Λογότυπο Blizzard και κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις από τη λίστα.

3. Εδώ, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις παιχνιδιού και επιλέξτε Επαναφορά επιλογών στο παιχνίδι, όπως φαίνεται παρακάτω.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο Done για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις.

Τώρα, επανεκκινήστε το παιχνίδι και ελέγξτε αν το Overwatch δεν θα εκκινήσει το PC έχει διορθωθεί για εσάς ή όχι. Εάν το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά το παιχνίδι στον υπολογιστή σας.

***

Ελπίζουμε ότι μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα μη εκκίνησης overwatch στα Windows 10 με τη βοήθεια των μεθόδων που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες σχετικά με αυτό το άρθρο ή προτάσεις για οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να μάθουμε.