Πώς να επιταχύνετε και να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας με το Cloudflare;

Με απλά λόγια, το Cloudflare CDN μειώνει την απόσταση. Ας ελέγξουμε πώς κάνει τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Μείνετε συντονισμένοι.

Η απόσταση δεν είναι μόνο επικίνδυνη για τις σχέσεις. Λειτουργεί επίσης ως εφιάλτης για δεδομένα.

Εκτός από τα λογοπαίγνια, οι ιστότοποι υψηλής επισκεψιμότητας αρχίζουν να χάνουν εκατομμύρια για κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο που προστίθεται στη φόρτωση ιστότοπου. Πολυάριθμες περιπτωσιολογικές μελέτες επισημαίνουν τη σημασία των ιστότοπων γρήγορης φόρτωσης.

Κανείς δεν θέλει να περιμένει, ειδικά όταν υπάρχουν παντού απεριόριστες εναλλακτικές. Εδώ είναι ένα στατιστικό:

Πηγή: Pingdom

Αν αναρωτιέστε, το ποσοστό εγκατάλειψης είναι το ποσοστό των ατόμων που εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια. Καμία μετατροπή, καμία επιχείρηση, απλώς άσκοπη κυκλοφορία ιστού.

Ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης είναι εντάξει για ένα blog και μερικές άλλες βιομηχανίες, αλλά είναι απλώς μια κόκκινη σημαία για όλους τους άλλους (ηλεκτρονικό εμπόριο, B2B, λιανική κ.λπ.).

Ένα Δίκτυο Παράδοσης Περιεχομένου (CDN) διατηρεί μια κρυφή έκδοση του ιστότοπού σας στα κέντρα δεδομένων του. Κατά συνέπεια, όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, φορτώνει από την πλησιέστερη γεωγραφική τοποθεσία, δίνοντας τους συντομότερους δυνατούς χρόνους φόρτωσης.

Αυτό ακριβώς κάνει το Cloudflare με τα 250 σημεία παρουσίας του (PoP) σε περισσότερες από 100 πόλεις σε όλη τη γη. Ένα πραγματικά παγκόσμιο δίκτυο δεδομένων δικτύου.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που μπορεί να κάνει το Cloudflare για τον ιστότοπό σας:

  • Συμπίεση δεδομένων και ελαχιστοποίηση
  • Μικρότερο κόστος εύρους ζώνης
  • Εξισορρόπηση φορτίου για βελτιωμένη απόδοση
  • Ισχυρό Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού (WAF)
  • Δωρεάν εγκατάσταση TLS/SSL
  • Επιχειρηματικά σχέδια εγγύησης 100% χρόνου λειτουργίας
  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή BET Plus

Με λίγα λόγια, ένα αποτελεσματικό CDN λειτουργεί ως ασπίδα ασφαλείας και ενισχυτής απόδοσης. Και η Cloudflare είναι ηγέτης στην αγορά με περισσότερο από το 75% των κορυφαίων 1 εκατομμυρίων ιστότοπων της Alexa στη γατούλα της.

Ας δούμε λοιπόν τη διαδικασία για να προσθέσετε τον ιστότοπό σας στο δίκτυο Cloudflare δωρεάν. Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσω πίνακες απόδοσης πριν και μετά.

Ρύθμιση δοκιμής

  • Είχα εγγραφεί για ένα μηνιαίο πρόγραμμα Τοποθεσία και σχεδίασε έναν ιστότοπο δοκιμής barebones (techpostal.com) χρησιμοποιώντας WordPress.
  • έχω χρησιμοποιήσει της Γένεσης Παιδικό θέμα Maker Pro χωρίς καμία προσωρινή μνήμη ή πρόσθετα ασφαλείας.
  • Επίσης, έχω απενεργοποιήσει όλες τις εσωτερικές βελτιστοποιήσεις Site Ground για καλύτερη συνέπεια στα αποτελέσματα.

Επιβίβαση στο Cloudflare

Επισκεφθείτε το Σελίδα εγγραφής στο Cloudflare. Εισαγάγετε το αναγνωριστικό email σας και έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να ξεκινήσετε. Τώρα πρώτα, ελέγξτε τα εισερχόμενά σας και επαληθεύστε το email σας.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου για να προσθέσετε τον ιστότοπο. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του θέματος ιστότοπου και κάντε κλικ στην Προσθήκη ιστότοπου.

Η επόμενη οθόνη σας οδηγεί στις επιλογές συνδρομής. Έχω επιλέξει το δωρεάν σχέδιο για αυτήν την απεικόνιση.

Αφού επιλέξετε το σχέδιο, κάντε κλικ στο Continue στο κάτω μέρος.

Στη συνέχεια, το Cloudflare σαρώνει τις εγγραφές DNS του ιστότοπού σας. Μπορείτε να τα επαληθεύσετε με τον καταχωρητή τομέα σας.

Αυτό σας δίνει επίσης την ευκαιρία να καταργήσετε την επιλογή ορισμένων εγγραφών για να αποτρέψετε τη λήψη μεσολάβησης μέσω του Cloudflare.

  Κολλήθηκε το Apple Watch στο λογότυπο της Apple; 9 τρόποι για να το διορθώσετε!

Επομένως, ελέγξτε τις εγγραφές σας DNS πριν συνεχίσετε.

Στη συνέχεια έρχεται η αλλαγή των διακομιστών ονομάτων σας. Είναι το πιο κρίσιμο (και εύκολο) βήμα για τη ρύθμιση οποιουδήποτε CDN. Αυτή η διαδικασία εξαρτάται από τον καταχωρητή τομέα σας. Ανατρέξτε σε αυτό Οδηγός Cloudflare για αλλαγή των διακομιστών ονομάτων εάν δεν είστε σίγουροι για τη διαδικασία.

Βελτιστοποιήσεις

Τώρα το Cloudflare δίνει μερικές συστάσεις για να επιταχύνει την απόδοση.

Έχω ενεργοποιήσει και τις δύο επιλογές. Το πρώτο αφορά τη χρήση πιστοποίησης SSL/TLS και το δεύτερο θα βοηθήσει στη μείωση του χρόνου φόρτωσης.

Επιπλέον, ελέγξτε ότι ο φορτωτής συμπίεσης και πυραύλων Brotli είναι ενεργοποιημένος. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με το δωρεάν πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τα καλύτερα για βέλτιστη απόδοση.

Συμπερασματικά, μεταβείτε στο Speed>Optimization>Brotli. Ελέγξτε ότι είναι ενεργοποιημένο.

Ομοίως, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ίδια ενότητα και κάντε εναλλαγή στο Rocket Loader.

Οι διακομιστές ονομάτων θα χρειαστούν λίγο χρόνο. Ζητούν ένα παράθυρο 48 ωρών, αλλά πρακτικά, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά.

Για επαλήθευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό μας εργαλείο αναζήτησης DNS grtechpc.org ή αυτό Έλεγχος DNS.

Έλεγχος απόδοσης

έχω χρησιμοποιήσει Blazemeter για να ελέγξετε τον χρόνο απόκρισης του ιστότοπου. Ο χρόνος απόκρισης είναι μια αρκετά περίπλοκη έκδοση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας. Στην ιδανική περίπτωση, όσο λιγότερο ισχύει το καλύτερο και για τους δύο αυτούς πίνακες. Αλλά συμβατικά, ένας χρόνος απόκρισης 2 δευτερολέπτων είναι ανεκτός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Before Cloudflare αναφέρεται στην κατάσταση barebones, χωρίς εργαλεία τρίτου κατασκευαστή ή εσωτερικά εργαλεία. Και το After Cloudflare είναι η δωρεάν βαθμίδα του Cloudflare CDN με ορισμένες τροποποιήσεις που έχουν ήδη αναφερθεί σε αυτό το άρθρο.

  Πώς να αποκρύψετε τα αγαπημένα στη σελίδα της νέας καρτέλας του Safari σε iPhone και iPad

Εδώ είναι τα αποτελέσματα:

Πριν από το Cloudflare

Μπορείτε να δείτε ότι τόσο ο μέσος χρόνος απόκρισης όσο και ο χρόνος απόκρισης 90% έχουν μειωθεί κατά 12% και 28%, αντίστοιχα. Παρακαλώ κατευθυνθείτε σε αυτό Οδηγός Blazemeter εάν δεν καταλαβαίνετε τις παραμέτρους που αναφέρονται σε αυτήν την αναφορά.

Τύλιξε

Είναι υπέροχο να βλέπεις το Cloudflare να ενισχύει αυτούς τους αριθμούς ακόμη και με το δωρεάν σχέδιό του.

Συνιστώ να δοκιμάσετε το δωρεάν επίπεδο του Cloudflare. Ήταν εύκολο να εγκατασταθεί και ένας καθορισμένος βελτιωτής απόδοσης σε αυτήν την περίπτωση.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δοκιμάσαμε μόνο τις πτυχές του που σχετίζονται με την ταχύτητα. Αλλά το Cloudflare λειτουργεί και ως φάκελος ασφαλείας. Επιπλέον, μπορεί να διατηρήσει μια στατική έκδοση του ιστότοπού σας online ακόμα και όταν ο διακομιστής προέλευσης είναι εκτός λειτουργίας.

Και αν σκεφτείτε ποτέ να απελευθερώσετε πλήρως τις δυνατότητές του – το Cloudflare έχει α επί πληρωμή σχέδιο πολύ. Το επί πληρωμή επίπεδο του έχει αμέτρητες περισσότερες δυνατότητες όπως WAF, Βελτιστοποίηση εικόνας, Βελτιστοποίηση για φορητές συσκευές κ.λπ.

Χρησιμοποιείτε WordPress;

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το WP Cloudflare Super Page Cache συνδέω. Αποθηκεύει έξυπνα ολόκληρο τον ιστότοπο (στατικό + δυναμικό περιεχόμενο). Αυτό θα μείωνε περαιτέρω τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας.

Ποια είναι η εναλλακτική λύση στο Cloudflare;

Ένα πολύ δυνατό υποκατάστατο μπορεί να είναι το Sucuri.

Ακολουθούν ορισμένα εργαλεία παρακολούθησης της ταχύτητας σελίδας που θα σας ειδοποιούν όταν ο ιστότοπός σας σβήσει.