Πώς να επεξεργαστείτε τις συντομεύσεις οθόνης κλειδώματος στο Android 8

Το Android o beta έφτασε για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει τη νέα έκδοση. Έχει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, αν και όπως αναμένεται σε οποιαδήποτε έκδοση beta, υπάρχουν σφάλματα. Κάποια χαρακτηριστικά λειτουργούν, άλλα όχι. Θα χρειαστούν μερικοί μήνες και αρκετές επαναλήψεις του νέου λειτουργικού συστήματος για να ολοκληρωθούν όλα. Εάν το παρελθόν αποτελεί ένδειξη, οι δυνατότητες που βλέπετε στην έκδοση beta του Android O ενδέχεται να μην φτάσουν στην τελική σταθερή έκδοση. Τούτου λεχθέντος, το System Tuner εξακολουθεί να υπάρχει στο Android O και έχει μια νέα πειραματική λειτουργία που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε συντομεύσεις οθόνης κλειδώματος στο Android 8.

Οι συντομεύσεις οθόνης κλειδώματος είναι οι εφαρμογές που μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας σάρωση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά στην οθόνη κλειδώματος. Δεν ήταν δυνατή η επεξεργασία αυτών των συντομεύσεων στο Android 7. Οι προεπιλεγμένες συντομεύσεις ήταν η εφαρμογή κλήσης τηλεφώνου και η εφαρμογή κάμερας. Εάν δεν θέλατε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές, δεν είχατε καμία προσφυγή.

  Πώς να λάβετε κουκκίδες ειδοποίησης στο Android 8

Για να επεξεργαστείτε τις συντομεύσεις οθόνης κλειδώματος στο Android 8, πρέπει να ενεργοποιήσετε το System UI Tuner. Αφού ενεργοποιήσετε το System UI Tuner, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Η εφαρμογή Ρυθμίσεις έχει αλλάξει λίγο στο Android 8. Πολλές από τις προτιμήσεις έχουν σαρωθεί σε κατηγορίες. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε System>System UI Tuner.

Στην οθόνη System UI Tuner, πατήστε Κλείδωμα οθόνης. Μπορείτε να επεξεργαστείτε είτε τη μία είτε την αριστερή και τη δεξιά συντόμευση. Η αριστερή συντόμευση είναι το κουμπί που εμφανίζεται στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης κλειδώματος. Μπορείτε να το σύρετε προς τα δεξιά για να το χρησιμοποιήσετε. Ομοίως, η δεξιά συντόμευση εμφανίζεται κάτω δεξιά στην οθόνη κλειδώματος. Πρέπει να κάνετε σάρωση προς τα αριστερά για να το χρησιμοποιήσετε.

  68 καλύτερες εφαρμογές Android της χρονιάς 2014

Πατήστε τη συντόμευση που θέλετε να επεξεργαστείτε.

Επιλέξτε ποια εφαρμογή θέλετε να συσχετίσετε με τις συντομεύσεις. Μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε το ξεκλείδωμα της οθόνης σας σύροντας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά από την ίδια οθόνη.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον με αυτήν τη δυνατότητα είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τις εφαρμογές να ανοίγουν μέσω μιας συντόμευσης και μπορείτε επίσης να συσχετίσετε τις συντομεύσεις εφαρμογών με τις συντομεύσεις της οθόνης κλειδώματος.

Η Google πειραματίζεται και συνεχίζει να πειραματίζεται με την οθόνη κλειδώματος. Κάποια στιγμή, η οθόνη κλειδώματος υποστήριζε γραφικά στοιχεία καθώς και συντομεύσεις απευθείας από το κουτί. Οι χρήστες μπορούσαν ελεύθερα να προσαρμόσουν αυτές τις συντομεύσεις. Με τα Android 6 και 7, οι συντομεύσεις της οθόνης κλειδώματος κλειδώθηκαν και έπρεπε να κάνετε root το τηλέφωνό σας για να τις αλλάξετε. Δεν ήταν η σπουδαιότερη απόφαση που πήρε η Google και είναι καλό που διορθώθηκε. Κάτι τόσο απλό όπως αυτό δεν θα πρέπει να απαιτεί μια ριζωμένη συσκευή για να αλλάξει.

  Πώς να αποκτήσετε το εργαλείο σήμανσης στιγμιότυπου οθόνης Android P σε οποιαδήποτε έκδοση Android