Πώς να διαγράψετε δεδομένα EXIF ​​από JPEG στον Firefox

Οι εικόνες, ιδιαίτερα αυτές που τραβάμε στα τηλέφωνά μας, περιέχουν δεδομένα EXIF. Τα δεδομένα EXIF ​​μπορεί να είναι απολύτως αβλαβή όταν περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την κάμερα/το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μιας εικόνας. Μπορεί να είναι λιγότερο ακίνδυνο όταν περιλαμβάνει πληροφορίες τοποθεσίας με την εικόνα. Η μέση κάμερα smartphone συλλαμβάνει πολλές πληροφορίες. Όλες αυτές οι πληροφορίες προστίθενται στην εικόνα σας με τη μορφή δεδομένων EXIF. Το iOS δεν διευκολύνει την προβολή δεδομένων EXIF ​​στο iPhone σας. Το Android είναι πιο υποχωρητικό από αυτή την άποψη, αλλά δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να αφαιρέσετε αυτές τις πληροφορίες. Είναι πάντα καλή ιδέα να καθαρίζετε τα δεδομένα EXIF ​​από μια εικόνα πριν τη ανεβάσετε. Το Picture Exif Cleaner είναι ένα πρόσθετο Firefox που σας επιτρέπει να διαγράψετε δεδομένα EXIF ​​από μια εικόνα JPEG.

  Πώς να ορίσετε το Mozilla Firefox ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε Mac

Εγκαταστήστε το Picture Exif Cleaner και κάντε κλικ στο κουμπί του στη γραμμή εργαλείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο για να προβάλετε και να διαγράψετε δεδομένα EXIF ​​από ένα JPEG. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί, ανοίγει μια νέα καρτέλα με τη διεπαφή πρόσθετων. Κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση» και επιλέξτε το αρχείο JPEG από το οποίο θέλετε να προβάλετε και να διαγράψετε τα δεδομένα EXIF. Εάν επιλέξετε λάθος εικόνα, κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά φόρμας”.

Το Picture Exif Cleaner θα σας εμφανίσει όλα τα δεδομένα EXIF ​​που βρίσκει. Μπορείτε να κάνετε κύλιση σε αυτό. Δεν είναι πολύ καλά διαμορφωμένο, κάτι που είναι ένα από τα μειονεκτήματα του πρόσθετου.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 31 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Για να διαγράψετε δεδομένα EXIF ​​από ένα JPEG, επιλέξτε το και πατήστε το πλήκτρο διαγραφής ή backspace. Μπορείτε να επιλέξετε ποια δεδομένα θα αφαιρεθούν. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τα δεδομένα EXIF. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το επιλέξετε και να πληκτρολογήσετε ό,τι θέλετε.

Όταν διαγράψετε/επεξεργαστείτε τα δεδομένα, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε την επιλογή «Αποθήκευση εικόνας» από το μενού περιβάλλοντος.

Το πρόσθετο θα αποθηκεύσει ένα αντίγραφο της εικόνας σας χωρίς όλα τα δεδομένα EXIF. Είναι πλέον ασφαλές να ανεβάσετε αυτήν την εικόνα όπου θέλετε.

Το Picture Exif Cleaner υποστηρίζει μόνο εικόνες JPEG ή JPG. Είναι απογοητευτικό ότι δεν υποστηρίζει τουλάχιστον αρχεία PNG. Η προτίμηση για το JPEG είναι πιθανώς εκεί επειδή είναι η μορφή στην οποία αποθηκεύουν φωτογραφίες οι περισσότερες κάμερες.

  Οι Λεπτοί σελιδοδείκτες σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη γραμμή σελιδοδεικτών [Firefox]

Το να έχετε ένα εργαλείο που μπορεί να διαγράψει δεδομένα EXIF ​​από ένα JPEG στο πρόγραμμα περιήγησής σας είναι πολύ χρήσιμο. Εάν ανεβάζετε οικογενειακές φωτογραφίες από την επιφάνεια εργασίας σας στο Facebook, είναι καλή ιδέα να έχετε ένα βολικό εργαλείο που μπορεί να διαγράψει τα δεδομένα EXIF. Εάν τραβάτε φωτογραφίες με το iPhone ή την κάμερα, αυτό το πρόσθετο είναι ακόμη πιο χρήσιμο για την κατάργηση δεδομένων EXIF. Οι χρήστες iPhone και Android μπορούν πιθανώς να βρουν μια εφαρμογή που μπορεί να αφαιρέσει τα δεδομένα, αλλά οι κάμερες δεν συνοδεύονται από εφαρμογές.

Εγκαταστήστε το Picture Exif Cleaner για Firefox