Πώς να επανεκκινήσετε έναν δρομολογητή με τον σωστό τρόπο

Η επανεκκίνηση είναι μια κοινή λύση που ισχύει για σχεδόν κάθε συσκευή τεχνολογίας που μπορεί να επανεκκινηθεί. Εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί, θα πρέπει να τον επανεκκινήσετε. Εάν το τηλέφωνό σας δεν ανταποκρίνεται ή είναι αργό ή κάποιο μέρος της διεπαφής χρήστη δεν έχει φορτωθεί, επανεκκινήστε το. Εάν μια συσκευή δεν ανταποκρίνεται, αποσυνδέστε την και επανασυνδέστε την. Συχνά, αυτή η απλή λύση θα διορθώσει κοινά προβλήματα που δεν φαίνεται να έχουν πραγματική υποκείμενη αιτία. Αυτή η μικρή λύση ισχύει και για τους δρομολογητές. Μπορείτε να επανεκκινήσετε έναν δρομολογητή εάν μία ή όλες οι συσκευές σας δεν μπορούν να συνδεθούν σε αυτόν, εάν δεν έχετε συνδεσιμότητα ή εάν το δίκτυό σας δεν εμφανίζεται στη λίστα των διαθέσιμων δικτύων και μπορεί να διορθώσει τα πάντα.

Η επανεκκίνηση είναι μια αρκετά απλή διαδικασία στις περισσότερες συσκευές, αλλά όχι τόσο απλή όταν πρόκειται για έναν δρομολογητή. Δεν χρειάζεστε ειδικές τεχνικές δεξιότητες για να επανεκκινήσετε έναν δρομολογητή, αλλά υπάρχει ακόμα ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος για να το κάνετε.

Επανεκκινήστε έναν δρομολογητή

Η επανεκκίνηση διαφέρει από την επαναφορά ενός δρομολογητή. Εάν θέλετε να επαναφέρετε έναν δρομολογητή, έχουμε μια λεπτομερή εγγραφή σχετικά με το πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό. Η επανεκκίνηση είναι πολύ λιγότερο ακραία, αλλά θα λύσει τα περισσότερα προβλήματα.

  Πώς να @ Αναφέρετε άτομα στο Gmail

Βήμα 1: Αναζητήστε ένα κουμπί λειτουργίας στο δρομολογητή σας. Μπορεί να έχει ή να μην έχει ένα, αλλά οι περισσότεροι το έχουν. Εάν δείτε ένα κουμπί με την ένδειξη Επαναφορά, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν θέλετε να πατήσετε αυτό το κουμπί. Εάν δεν υπάρχει κουμπί λειτουργίας, μην ανησυχείτε. Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να φτάσετε στην πρίζα στην οποία είναι συνδεδεμένος ο δρομολογητής.

Βήμα 2: Εάν βρήκατε ένα κουμπί λειτουργίας, χρησιμοποιήστε το για να απενεργοποιήσετε το δρομολογητή. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε το δρομολογητή. Κάντε αυτό ακόμα κι αν χρησιμοποιήσατε ένα κουμπί για να απενεργοποιήσετε το δρομολογητή.

Βήμα 3: Εάν ο δρομολογητής σας συνδέεται σε ένα μόντεμ ή υπάρχουν άλλα σημεία πρόσβασης που αποτελούν το δίκτυο, θα πρέπει να τα αποσυνδέσετε επίσης. Δεν συνδέονται όλοι οι δρομολογητές σε ένα μόντεμ, επομένως μην ανησυχείτε εάν έχετε μόνο το δρομολογητή. Οι συσκευές σημείου πρόσβασης πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένες.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να επανεκκινήσετε το Samsung Galaxy S20

Βήμα 4: Περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Ορισμένοι κατασκευαστές δρομολογητών σας συμβουλεύουν να περιμένετε 10 δευτερόλεπτα, αλλά τα 30 είναι καλύτερα, και ακόμη και η αναμονή ενός ολόκληρου λεπτού δεν είναι κακή ιδέα.

Βήμα 5: Συνδέστε ξανά τα πάντα και ενεργοποιήστε τα μέσω του κουμπιού λειτουργίας. Και πάλι περιμένετε 30-60 δευτερόλεπτα. Ο δρομολογητής σας χρειάζεται χρόνο για να αποδείξει ότι έχει σταθερή σύνδεση με τον ISP σας. Μόλις η σύνδεση είναι σταθερή, οι συσκευές σας θα πρέπει να συνδέονται σε αυτήν αυτόματα. Εάν δεν το κάνουν, ανοίξτε τη ρύθμιση WiFi στις συσκευές σας και ξεκινήστε τη σύνδεση.

Για αυτό πρόκειται. Το κρίσιμο πράγμα σε αυτή τη διαδικασία είναι η αναμονή και η διασφάλιση ότι θα αποσυνδέσετε τα πάντα.

  Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των AirPods και AirPods Pro

Κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας

Ορισμένοι κατασκευαστές δρομολογητών συμβουλεύουν να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για μερικά (10) δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να το αφήσετε για να επανεκκινήσετε το δρομολογητή. Αυτό δεν είναι αρκετό. Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για δέκα δευτερόλεπτα και να το αφήσετε για να απενεργοποιήσετε τον δρομολογητή. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε το και ακολουθήστε την υπόλοιπη διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω.

Πότε να κάνετε επανεκκίνηση ενός δρομολογητή

Θα πρέπει να επανεκκινήσετε έναν δρομολογητή εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους που συνήθως μπορείτε. Τυχαία σφάλματα που σχετίζονται με το DNS ή σφάλματα χρονικού ορίου μπορούν να επιλυθούν με επανεκκίνηση του δρομολογητή σας.

Εάν ο υπολογιστής ή το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο WiFi, μπορείτε να επανεκκινήσετε τη συσκευή και το δρομολογητή σας. Ένα από τα δύο, ή ένας συνδυασμός και των δύο, θα λύσει το πρόβλημα.

Εάν αντιμετωπίζετε συχνές αποσυνδέσεις από το δίκτυο, η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας μπορεί να το διορθώσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν το πρόβλημα παραμένει ωστόσο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ISP σας.