Πώς να @ Αναφέρετε άτομα στο Gmail

Το Gmail μόλις κυκλοφόρησε (άλλη μια) νέα δυνατότητα ως μέρος του νέου σχεδιασμού του. Κυκλοφορεί σε λειτουργία αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Nudge και Confidential. Η πιο πρόσφατη λειτουργία σάς επιτρέπει να αναφέρετε άτομα σε ένα email. Δεν είναι μια νέα ιδέα αν σκέφτεστε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Slack ή αν σκέφτεστε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Twitter. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο @ για να αναφέρετε άτομα στο Gmail.

Αναφέρετε άτομα στο Gmail

Πρέπει να εκτελείτε τη νέα διεπαφή του Gmail για να αναφέρετε άτομα στο Gmail. Μπορείτε να τα αναφέρετε στο σώμα του email.

  Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης και να εγγράψετε την οθόνη σας στο macOS Mojave

Ανοίξτε το Gmail και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνταξη για να γράψετε ένα νέο email. Μέσα στο σώμα του email, πληκτρολογήστε το σύμβολο @ και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα οποιουδήποτε θέλετε να αναφέρετε. Εάν πληκτρολογήσετε M, για παράδειγμα, θα εμφανιστούν όλες οι επαφές σας που ξεκινούν με το γράμμα M. Επιλέξτε την επαφή που θέλετε να αναφέρετε και ένας σύνδεσμος προς το email τους θα προστεθεί στο email.

Μπορείτε να αναφέρετε άτομα μόνο στο Gmail για τον ιστό και, τελικά, στις εφαρμογές για κινητά. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτραπέζιου υπολογιστή όπως το Thunderbird ή το Outlook, δεν μπορείτε να αναφέρετε κανέναν. Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κάποιον που αναφέρεται σε αυτό, μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομα και να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο σύνταξης με το email που έχει ήδη προστεθεί στο πεδίο Προς.

  Πώς να μετρήσετε έγχρωμα κελιά στο Excel

Η δυνατότητα αναφοράς είναι απλώς ένας βολικός τρόπος για να προσθέσετε ένα mailto: σύνδεσμο σε ένα email. Εάν γνωρίζετε λίγο HTML, μπορείτε να το προσθέσετε μόνοι σας, αλλά αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολη την προσθήκη, δεν απαιτείται HTML.

Ποιο ειναι το νοημα?

Η αναφορά σε κάποιον σε ένα email δεν του στέλνει το ίδιο email. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ξέρουν καν ότι έχουν αναφερθεί στο email κάποιου. Εάν το άτομο που αναφέρετε στο email είναι επίσης ένας από τους παραλήπτες, και πάλι δεν θα έχει καμία διαφορά. Δεν λαμβάνουν ειδική ειδοποίηση μέσω email για αυτό ή οτιδήποτε άλλο.

  20 χρόνια αργότερα: Πώς το Mac OS X Public Beta έσωσε το Mac

Αυτή η δυνατότητα το κάνει μόνο έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο προς το email ενός ατόμου και να του στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Γλιτώνετε τον κόπο να πρέπει να εισάγετε μη αυτόματα τη διεύθυνση email κάποιου. Εάν το άτομο που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι στις επαφές σας, διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν πραγματικά στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο άτομο που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα προστεθούν στις επαφές σας, αλλά η απλή λήψη του email δεν θα κάνει το κόλπο.