Πώς να ενεργοποιήσετε τον υπολειπόμενο χρόνο μπαταρίας στα Windows 10

Τα Windows 10 δεν εμφανίζουν πλέον τον εκτιμώμενο χρόνο μπαταρίας που απομένει μετά την ενημέρωση δημιουργών. Θα δείτε απλώς ένα ποσοστό όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο της μπαταρίας — όχι μια στιγμή. Αν και έχει τις ιδιορρυθμίες του, ίσως να θέλετε να το δείτε.

Γιατί η Microsoft απέκρυψε την εκτίμηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας;

Αυτές οι πληροφορίες καταργήθηκαν επειδή είναι απλώς μια εκτίμηση. Μπορεί να αλλάξει δραματικά ανάλογα με τις διεργασίες που εκτελούνται, πόσο φωτεινή είναι η οθόνη σας και εάν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή Bluetooth. Ο υπολογιστής σας κάνει μια τεκμηριωμένη εικασία και εμφανίζει την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις και η Microsoft φαίνεται να πιστεύει ότι δεν είναι πλέον χρήσιμο.

Η Apple πρόσφατα πήρε την ίδια απόφαση και στο macOS. Από προεπιλογή, τόσο το macOS όσο και τα Windows δείχνουν απλώς το ποσοστό της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας που σας έχει απομείνει χωρίς καμία εικασία για το πόσο θα διαρκέσει.

  Γιατί τα Windows 10 απενεργοποιούνται ξαφνικά;

Πώς να επαναφέρετε τον υπολειπόμενο χρόνο μπαταρίας

Για να επαναφέρετε τον χρόνο μπαταρίας που απομένει στα Windows 10, χρειάζεται απλώς να κάνετε μερικές αλλαγές στο μητρώο των Windows.

Τυπική προειδοποίηση: Ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η κακή χρήση του μπορεί να καταστήσει το σύστημά σας ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό hack, και εφόσον τηρείτε τις οδηγίες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με αυτό πριν, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Επεξεργαστή Μητρώου πριν ξεκινήσετε. Και σίγουρα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Μητρώου (και του υπολογιστή σας!) πριν κάνετε αλλαγές.

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου πατώντας Έναρξη και πληκτρολογώντας “regedit”. Πατήστε Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου και, στη συνέχεια, επιτρέψτε του να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την ανίχνευση και την αναγνώριση προσώπου σε φωτογραφίες στα Windows 10

Στον Επεξεργαστή Μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή γραμμή για να πλοηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί. Μπορείτε επίσης να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στη γραμμή διευθύνσεων του Επεξεργαστή Μητρώου.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPower

Μόλις φτάσουμε εδώ, θα εντοπίσουμε και θα διαγράψουμε μερικές εγγραφές: EnergyEstimationDisabled και UserBatteryDischargeEstimator .

Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στην τιμή EnergyEstimationDisabled στο δεξιό παράθυρο, επιλέξτε «Διαγραφή» και κάντε κλικ στο «Ναι» για επιβεβαίωση. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για την τιμή UserBatteryDischargeEstimator.

Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο πλήκτρο λειτουργίας στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε Νέο > Τιμή DWORD (32-bit).

Ονομάστε τη νέα σας τιμή EnergyEstimationEnabled.

Κάντε διπλό κλικ στη νέα τιμή, βεβαιωθείτε ότι το πεδίο “Value Data” έχει οριστεί σε 1 και κάντε κλικ στο “OK”.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε το μηχάνημά σας. Μετά την επανεκκίνηση, θα δείτε έναν εκτιμώμενο χρόνο που απομένει ενώ τοποθετείτε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο της μπαταρίας στην περιοχή ειδοποιήσεων, που είναι επίσης γνωστή ως δίσκος συστήματος.

  Τρόπος πλευρικής φόρτωσης εφαρμογών στα Windows 10

Κατεβάστε το Hack μητρώου μας με ένα κλικ

Εάν δεν θέλετε να βουτήξετε μόνοι σας στο Μητρώο, έχουμε δημιουργήσει ένα hack μητρώου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Απλώς κατεβάστε και εξαγάγετε το ακόλουθο αρχείο ZIP:

Ενεργοποιήστε το Battery Icon Time Remaining Hack

Μέσα θα βρείτε ένα αρχείο REG για να ενεργοποιήσετε τον υπολειπόμενο χρόνο της μπαταρίας σας να εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο της μπαταρίας. Αφού εξαχθεί, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που θέλετε και αποδεχτείτε τα μηνύματα που σας ρωτούν εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να κάνετε αλλαγές στο μητρώο σας.

Αυτό το hack αφαιρεί τις τιμές EnergyEstimationDisabled και UserBatteryDischargeEstimator και στη συνέχεια προσθέτει το EnergyEstimationEnabled DWORD για το οποίο μιλήσαμε στην προηγούμενη ενότητα. Η εκτέλεση του hack τροποποιεί τις τιμές του μητρώου των Windows. Το άλλο hack που περιλαμβάνεται απενεργοποιεί αυτήν τη δυνατότητα και επαναφέρει τα πάντα όπως ήταν πριν, προσθέτοντας τις τιμές EnergyEstimationDisabled και UserBatteryDischargeEstimator στο μητρώο σας και διαγράφοντας το EnergyEstimationEnsabled. Αν σας αρέσει να ασχολείστε με το Μητρώο, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να δημιουργείτε τις δικές σας εισβολές στο Μητρώο.