Γιατί τα Windows 10 λένε “Αυτό το χρώμα δεν υποστηρίζεται” όταν επιλέγουν χρώματα έμφασης

Η πρώιμη έκδοση των Windows 10 είχε περιορισμένο αριθμό χρωμάτων που οι χρήστες μπορούσαν να ορίσουν ως χρώμα έμφασης για το μενού έναρξης, τις γραμμές τίτλου και τη γραμμή εργασιών. Ήταν είτε αυτό, είτε οι χρήστες θα μπορούσαν να επιλέγουν αυτόματα ένα χρώμα από την ταπετσαρία ως χρώμα έμφασης στα Windows 10. Περιττό να πούμε ότι οι επιλογές ήταν περιορισμένες και στις δύο περιπτώσεις. Το Creators Update τον Απρίλιο του 2017 το διόρθωσε. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε χρώμα έμφασης θέλουν. Μπορούν να καθορίσουν τον κωδικό RGB ή HEX ενός χρώματος για να το επιλέξουν με ακρίβεια ή μπορούν να παίξουν με τον επιλογέα χρώματος. Μερικές φορές όμως, τα Windows 10 λένε ότι αυτό το χρώμα δεν υποστηρίζεται, κάτι που είναι περίεργο δεδομένου ότι τα εμφανίζει τέλεια.

  Τι είναι το Reddit Gold και γιατί θα το θέλατε;

Αυτό το χρώμα δεν υποστηρίζεται

Τα Windows 10 δεν σας λένε απλώς πότε ένα χρώμα δεν υποστηρίζεται. Σας λέει επίσης πότε ένα χρώμα μπορεί να είναι δύσκολο να το δείτε. Το χρώμα δεν υποστηρίζεται σημαίνει ότι το χρώμα είναι είτε πολύ σκούρο είτε πολύ ανοιχτό για να διαβαστεί το κείμενο σε αυτό.

Αυτό δεν έχει και τόσο νόημα, καθώς τα Windows 10 μπορούν να εμφανίζουν κείμενο τόσο σε μαύρο όσο και σε λευκό. Εάν επιλέξετε ένα σκούρο χρώμα έμφασης, τα Windows 10 εμφανίζουν αυτόματα το κείμενο στο μενού Έναρξη και τις γραμμές τίτλου σε λευκό. Το λογότυπο των Windows στο κουμπί έναρξης αλλάζει επίσης χρώμα έτσι ώστε να είναι ορατό στο σκούρο χρώμα έμφασης.

  Πώς να αλλάξετε το θέμα του δρομέα του ποντικιού στα Windows 10

Ομοίως, τα Windows 10 προσαρμόζονται επίσης για ανοιχτά χρώματα και εμφανίζουν το κείμενο σε μαύρο όταν επιλέγετε ένα ανοιχτόχρωμο τόνο. Φαίνεται ωστόσο ότι τα Windows 10 έχουν ένα όριο. Όταν τα χρώματα γίνονται πολύ σκούρα ή πολύ ανοιχτά, σας λέει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να τα δείτε.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν πρόκειται μόνο για τη χρήση μαύρου ή λευκού για το χρώμα του κειμένου. Τα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης δείχνουν πώς θα φαίνεται το κείμενο σε ενεργά παράθυρα, παράθυρα στο παρασκήνιο, στη γραμμή εργασιών κ.λπ. Δεν χρησιμοποιεί πάντα μαύρο ή άσπρο. Αντίθετα, χρησιμοποιεί παραλλαγές του χρώματος που έχετε επιλέξει, οι οποίες είναι πράγματι δύσκολο να διαβαστούν.

Η λύση

Η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα που τα Windows 10 λένε ότι είναι συμβατό. Εάν επιλέξετε ένα χρώμα που πιστεύετε ότι είναι αρκετά εύκολο να το διαβάσετε και στα τέσσερα πλαίσια χρώματος που εμφανίζονται στην προεπισκόπηση, μπορείτε να το επιλέξετε. Ωστόσο, εάν τα Windows 10 απλώς λένε ότι το χρώμα δεν υποστηρίζεται, δεν μπορείτε να το ρυθμίσετε καθόλου. Δεν θα λάβει υπόψη τη γνώμη σας όταν πρόκειται για ένα ασυμβίβαστο χρώμα.

  Πώς να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας των Windows με το Chromecast [Guide]

Αυτό είναι ένα πρόβλημα διεπαφής χρήστη. Άλλα λειτουργικά συστήματα συνήθως βρίσκουν μια δουλειά σε τέτοιου είδους πράγματα. Έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο τα Windows 10 εμφανίζουν ορισμένα στοιχεία στο λειτουργικό σύστημα και πρέπει να υπάρχουν μερικά ακόμη θέματα για την υποστήριξη άλλων χρωμάτων.