Πώς να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης Instagram

Μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση εικόνων και βίντεο είναι το Instagram. Οι χρήστες μπορούν να εξετάσουν τις πληροφορίες από διάφορες κατηγορίες, όπως φαγητό, τέχνη, τρέχοντα γεγονότα, μέρη διακοπών και έμπνευση για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, στη σελίδα εξερεύνησης, η οποία περιλαμβάνει περιεχόμενο από όλο τον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι όλοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναζητήσουν άλλους χρήστες και το Instagram δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρόμοια με την ιστορία των προγραμμάτων περιήγησης ιστού, τα ιστορικά αναζήτησης συνδέονται με αναζητήσεις. Τα καλά νέα είναι ότι εμφανίζει τις πιο πρόσφατες αναζητήσεις σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιστορικό σας αντί να χρειάζεται να κάνετε ξανά αναζήτηση εάν θέλετε να επισκεφτείτε ξανά ένα προφίλ ή ένα hashtag στο μέλλον. Το ιστορικό αναζήτησης εμφανίζεται κάθε φορά που κάποιος αγγίζει αυτό το πλαίσιο αναζήτησης, κάτι που μας οδηγεί στα μειονεκτήματα. Είναι αναμφίβολα μια απειλή για το απόρρητό σας εάν χρησιμοποιείτε το Instagram για αναζήτηση με έναν φίλο ή συνάδελφο κοντά σας, επειδή θα μάθουν για τα άτομα των οποίων τα προφίλ παρακολουθείτε. Χρησιμοποιείτε το Instagram και αναρωτιέστε πώς να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης Instagram; Εάν αναζητάτε πρόσθετες πληροφορίες για το Instagram, έχουμε συγκεντρώσει έναν χρήσιμο οδηγό που θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των προτάσεων αναζήτησης Instagram.

Πώς να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης Instagram

Θα μάθετε πώς να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης Instagram περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Σε τι βασίζονται οι προτάσεις αναζήτησης Instagram;

Οι προτάσεις εμφανίζονται συχνά ανάλογα με τις τρέχουσες ενέργειες του Instagram. Οι φωτογραφίες των χρηστών που σας άρεσαν, σχολίασες κ.λπ. εμφανίζονται ως προτάσεις. Μπορείτε να διαβάσετε για τους πολλούς παράγοντες που χρησιμοποιεί το Instagram για να επιλέξει και να παρουσιάσει προτάσεις παρακάτω.

1. Πρόσφατες Δραστηριότητες

Με βάση την πρόσφατη χρήση της εφαρμογής σας, το Instagram προτείνει πιθανές ιδέες προφίλ για εσάς. Το Instagram προτείνει έναν λογαριασμό αν σας άρεσε ή σχολιάσατε μια ανάρτηση από κάποιον του οποίου τον λογαριασμό δεν ακολουθείτε. Το Instagram παρακολουθεί τη δραστηριότητα του λογαριασμού σας για να καθορίσει ποιον να προτείνει. Το Instagram μπορεί επίσης να παρουσιάσει αυτά τα προφίλ ως επιλογές, εάν οι πρόσφατες δραστηριότητές σας περιλαμβάνουν αναζήτηση για κάποιον εκεί. Ως αποτέλεσμα, το Instagram εμφανίζει επίσης προτάσεις με βάση την πρόσφατη δραστηριότητα αναζήτησής σας. Το Instagram προσφέρει την προσθήκη των λογαριασμών του στους ακόλουθούς σας όταν αναζητάτε προφίλ που παρακολουθείτε συχνά αλλά δεν ακολουθείτε. Ο αλγόριθμος του Instagram λαμβάνει υπόψη τον χρόνο που δαπανάται για την εξέταση του προφίλ ενός χρήστη, τις εικόνες που σας αρέσουν και άλλους παράγοντες.

  Περισσότεροι δυνητικοί πελάτες και πωλήσεις στο Instagram χρησιμοποιώντας αυτά τα 6 προϊόντα

2. Χρήση Hashtag

Τα hashtags χρησιμοποιούνται από το Instagram για να καθορίσει ποιο προφίλ θα προτείνει. Με τον καιρό, η χρήση hashtag σε αναρτήσεις και ιστορίες έχει αποκτήσει δημοτικότητα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το Instagram παρακολουθεί τη συμπεριφορά σας όταν χρησιμοποιείτε επανειλημμένα ένα συγκεκριμένο hashtag κατά τη μεταφόρτωση εικόνων. Αργότερα, θα προτείνει λογαριασμούς που πρέπει να ακολουθήσετε εάν χρησιμοποιείτε παρόμοια hashtag. Στο Instagram, τα hashtags χρησιμοποιούνται συχνά για να αυξήσουν την αφοσίωση των αναρτήσεων. Το Instagram παρακολουθεί τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν πιο συχνά το ίδιο hashtag και τους εμφανίζει ως προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσετε. Τα hashtags που μοιράζονται οι χρήστες προτείνονται ο ένας στους λογαριασμούς του άλλου.

3. Νέοι ακόλουθοι

Το Instagram θα σας προτείνει μια ποικιλία προφίλ για να ακολουθήσετε με βάση τους κοινούς σας ακόλουθους. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα άτομο που δεν ακολουθείτε αλλά έχει κοινό που έχετε και οι δύο οπαδοί, το Instagram θα εμφανίσει τόσο το όνομα των αμοιβαίων ακολούθων όσο και τον λογαριασμό στη στήλη των προτάσεών σας. Μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Discover People για να δείτε τις προτάσεις Instagram να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη. Τα ονόματα των κοινών οπαδών θα εμφανίζονται στις προτάσεις που βασίζονται σε αμοιβαίους ακόλουθους. Αλλά ακόμα και όταν περνάτε από τη ροή ειδήσεων στην αρχική σελίδα, το Instagram μπορεί να σας προτείνει να ακολουθήσετε άλλους λογαριασμούς σε εσάς.

Διαβάστε αυτό το άρθρο περαιτέρω για να μάθετε πώς να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης Instagram.

Γιατί λαμβάνω περίεργες προτάσεις για το Instagram;

Το Instagram είναι ένα κοινωνικό δίκτυο με πρωταρχικό στόχο να συνδέει και να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Γι’ αυτό συνεχίζει να προτείνει τους χρήστες ή τις αναρτήσεις που πιστεύει ότι θα σας φανούν ενδιαφέρουσες. Δεν πρέπει να ανησυχείτε γιατί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν παρακολουθούν τους χρήστες τους. Με απλά λόγια, οι αλγόριθμοι προγραμματίζονται από τους μηχανικούς τους πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον αλγόριθμο για προτάσεις ακολούθων, όπως:

  • Οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί οι δύο γίγαντες τεχνολογίας κοινωνικών μέσων είναι συνδεδεμένοι, καθώς το Facebook κατέχει πραγματικά το Instagram. Εάν κάνετε φίλο με κάποιον στο Facebook και έχει λογαριασμό στο Instagram, θα εμφανιστεί επίσης ως πρόταση ακόλουθου στο Instagram σας. Παρόμοιο με το πώς κάποιος θα εμφανιστεί στο δικό σας Προτάσεις φίλων στο Facebook αν τους ακολουθήσετε στο Instagram.

  • Το προηγούμενο ιστορικό αναζήτησής σας: Εάν κοιτάξατε το προφίλ κάποιου αλλά δεν τον ακολουθείτε, θα εμφανιστεί στη συνέχεια ως πρόταση. Τα ενδιαφέροντά σας και το περιεχόμενο που σας αρέσει λαμβάνονται υπόψη από τον αλγόριθμο.

  • Χρήση hashtag: Με βάση τα hashtag στο προφίλ σας ή τις αναρτήσεις σας, ενδέχεται να λάβετε μια πρόταση φίλου.

  • Κοινοί φίλοι: Το Instagram σας προτείνει συχνά τους φίλους των φίλων σας. Τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε συνδέσεις θα εμφανιστούν πιθανώς ψηλότερα στη λίστα ιδεών σας, αν το κάνετε.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις Instagram;

Όχι, από τώρα, οι χρήστες του Instagram δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν με μη αυτόματο τρόπο τη λειτουργία Προτεινόμενες αναρτήσεις. Ωστόσο, το Instagram σάς επιτρέπει την επιλογή να ενημερώσετε τον ιστότοπο ότι δεν θέλετε να βλέπετε συγκεκριμένες αναρτήσεις στη ροή σας, εάν δεν σας ενδιαφέρουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την επιλογή που δεν σας ενδιαφέρει κάνοντας κλικ στη γραμμή με τις τρεις κουκκίδες που εμφανίζεται στην κορυφή μιας ανάρτησης. Αυτές οι αναρτήσεις εμφανίζονται πλέον τυχαία μεταξύ των αναρτήσεων από λογαριασμούς που πραγματικά ακολουθείτε. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι έχετε πάντα πρόσβαση στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις από τους λογαριασμούς που ακολουθείτε. Επιπλέον, δεν χρειάζεται ποτέ να εγκαταλείψετε τη ροή μετά τη λήξη της. Αντίθετα, μπορείτε πάντα να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να προβάλετε τις προηγούμενες καταχωρήσεις. Ωστόσο, οι προτεινόμενες αναρτήσεις προς το παρόν δεν μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως.

Πώς να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης Instagram κατά την πληκτρολόγηση;

Δεν μπορείτε να διαγράψετε προτάσεις αναζήτησης κατά την πληκτρολόγηση. Αλλά το ιστορικό αναζήτησης από τη λίστα αναζήτησης μπορεί να διαγραφεί. Θα δείτε μια λίστα επιλογών να εμφανίζεται όταν πρόκειται να πληκτρολογήσετε ένα όνομα στο πεδίο αναζήτησης. Αυτοί είναι κυρίως οι όροι αναζήτησης στο Instagram που αναζητήσατε πρόσφατα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το αφαιρέσετε επιλέγοντας το εικονίδιο X δίπλα σε κάθε όνομα στη λίστα προτάσεων. Ακολουθούν τα βήματα για τον τρόπο επαναφοράς Ή εκκαθάρισης των προτάσεων αναζήτησης Instagram κατά την πληκτρολόγηση:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας Android ή iOS συσκευές.

2. Από την κάτω γραμμή, πατήστε στην καρτέλα Αναζήτηση.

3. Από τη λίστα αναζήτησης, πατήστε στο εικονίδιο σταυρού (X) δίπλα στην αναζήτηση που θέλετε.

Η λίστα θα παραμείνει κενή χωρίς ονόματα αφού αφαιρεθούν όλες οι συστάσεις. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης στο instagram ενώ πληκτρολογείτε.

Πώς να διαγράψετε τις προτεινόμενες αναζητήσεις με μη αυτόματο τρόπο;

Δεν μπορείτε να διαγράψετε προτάσεις αναζήτησης στην εφαρμογή IG. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα και την προσωρινή μνήμη από τη συσκευή. Δεδομένου ότι το Android επιτρέπει την απευθείας διαγραφή δεδομένων και προσωρινής μνήμης από τις ρυθμίσεις της συσκευής, αυτή η μέθοδος είναι σημαντικά πιο αποτελεσματική στο Android. Θα χρειαστεί να κάνετε αναζήτηση στις ρυθμίσεις της συσκευής για να βρείτε την εφαρμογή Instagram.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων, διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε κάποια στη συσκευή σας.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.

2. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών.

3. Επιλέξτε Instagram > Χρήση αποθηκευτικού χώρου > Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Η εφαρμογή Instagram του τηλεφώνου σας θα επαναφερθεί όταν το ολοκληρώσετε. Ελέγξτε το κάνοντας κλικ στη γραμμή αναζήτησης. Όλα όσα είναι αποθηκευμένα στο πρόγραμμα θα διαγραφούν εάν διαγραφούν τα δεδομένα και η προσωρινή μνήμη της συσκευής.

Πώς να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης από τις Ρυθμίσεις;

Θέλετε το Instagram να σταματήσει να προτείνει άτομα, hashtags και μέρη που έχετε αναζητήσει στο παρελθόν; Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα αναζήτησης στο Instagram, το ιστορικό αναζήτησής σας εμφανίζεται αυτόματα, αλλά μπορείτε να το επιλέξετε κρύψτε τα στοιχεία που δεν θέλετε να δείτε. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης Instagram:

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Instagram στη συσκευή σας.

2. Πατήστε στην καρτέλα Προφίλ από την κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ.

4. Πατήστε στη δραστηριότητά σας.

5. Πατήστε Πρόσφατες αναζητήσεις.

6. Πατήστε Εκκαθάριση όλων.

***

Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβατε πώς μπορείτε να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τις προτάσεις αναζήτησης στο Instagram με λεπτομερή βήματα προς βοήθειά σας. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.