Πώς να εξαλείψετε τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης στο WordPress [Plugins or Manually]

Στο σημερινό ανταγωνιστικό ψηφιακό τοπίο, η ταχύτητα του ιστότοπου έχει μεγάλη σημασία όταν πρόκειται για την επιτυχία μιας διαδικτυακής επιχείρησης. Οι γίγαντες μηχανών αναζήτησης, όπως η Google, δίνουν προτεραιότητα στους ιστότοπους γρήγορης φόρτωσης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη παροχής μιας απρόσκοπτης εμπειρίας χρήστη.

Σύμφωνα με μελέτες, η ταχύτερη φόρτωση σελίδων ενισχύει την αφοσίωση των χρηστών και τα ποσοστά μετατροπών. Στην πραγματικότητα, μια καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στο χρόνο που χρειάζεται για τη φόρτωση μιας σελίδας μπορεί να προκαλέσει πτώση 7% στις μετατροπές πελατών. Δεδομένου αυτού, είναι προφανές ότι οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων πρέπει να δίνουν μεγάλη έμφαση στην απόδοση του ιστότοπου.

Η Google λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απόδοση του ιστότοπου και τη λαμβάνει υπόψη κατά τον καθορισμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Κατά συνέπεια, οι ιστότοποι που φορτώνουν γρήγορα είναι πιο πιθανό να εμφανίζονται πρώτοι στα αποτελέσματα αναζήτησης, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες και, τελικά, δημιουργώντας περισσότερα έσοδα. Πώς όμως μπορείτε να εκπληρώσετε τις απαιτήσεις της Google και να φορτώσετε γρήγορα τον ιστότοπό σας;

Μπορείτε να απαλλαγείτε από πόρους που ενδέχεται να αποδίδουν-μπλοκάρουν το χρόνο φόρτωσης ενός ιστότοπου, όπως αρχεία CSS και JavaScript.

Ωστόσο, η αφαίρεση αυτών των πόρων μπορεί να είναι προκλητική και χρονοβόρα, ειδικά για άτομα που δεν διαθέτουν τεχνικές δεξιότητες.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης και πώς επηρεάζουν την απόδοση του ιστότοπου και θα παρέχουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την εξάλειψή τους από τον ιστότοπό σας στο WordPress. Λοιπόν, ας αρχίσουμε να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό σας για ταχύτητα και επιτυχία!

Render Blocking Resources

Κάθε πόρος που πρέπει να φορτωθεί για να εμφανιστεί μια ιστοσελίδα θεωρείται πόρος αποκλεισμού απόδοσης. Αυτοί οι πόροι επηρεάζουν την απόδοση και την αποτελεσματικότητα ενός ιστότοπου και παρατείνουν το χρόνο που χρειάζεται για τη φόρτωση μιας σελίδας.

Ένα αρχείο CSS ή JavaScript μπορεί να θεωρηθεί ως πόρος αποκλεισμού απόδοσης εάν αυτό το αρχείο εμποδίζει την απόδοση μιας ιστοσελίδας. Ωστόσο, η σημασία της φόρτωσης της σελίδας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την άμεση αναγκαιότητά τους.

Όταν ένας χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια σελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης επεξεργάζεται πρώτα τον κώδικα HTML για να εμφανίσει το περιεχόμενό του στο επάνω μέρος. Όταν το πρόγραμμα περιήγησης συναντά αρχεία CSS και JavaScript, τα κατεβάζει και τα επεξεργάζεται επίσης. Εάν τα αρχεία πόρων περιέχουν πρόσθετους κωδικούς ή αχρησιμοποίητα τμήματα, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη φόρτωση της ιστοσελίδας.

Τύποι πόρων αποκλεισμού απόδοσης

Γενικά, τα αρχεία πόρων όπως το CSS και το JavaScript θεωρούνται πόροι αποκλεισμού απόδοσης στο WordPress. Το πρόγραμμα περιήγησης βλέπει αυτούς τους πόρους ως κρίσιμους και απαιτεί φόρτωση για να μπορέσει να εμφανιστεί η σελίδα. Αλλά δεν είναι αυτό. υπάρχουν περισσότερα αρχεία πόρων που εμποδίζουν την απόδοση μιας ιστοσελίδας.

Ακολουθεί μια λίστα πόρων αποκλεισμού απόδοσης:

Φύλλα στυλ CSS

Ο σχεδιασμός και η παρουσίαση μιας ιστοσελίδας καθορίζονται από φύλλα στυλ CSS. Ένα αρχείο CSS θα θεωρείται ως πόρος αποκλεισμού απόδοσης εάν τοποθετηθεί στην ενότητα μιας σελίδας HTML.

  Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στην αρχική οθόνη του Roku;

Αρχεία JavaScript στην ενότητα

Η JavaScript είναι μια γλώσσα δέσμης ενεργειών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει μια ιστοσελίδα με δυναμική συμπεριφορά και αλληλεπίδραση. Ένα αρχείο JavaScript θα θεωρείται πόρος αποκλεισμού απόδοσης εάν τοποθετηθεί στην ενότητα μιας σελίδας HTML.

Γραμματοσειρές

Τα κείμενα σε μια ιστοσελίδα εμφανίζονται χρησιμοποιώντας διαφορετικές γραμματοσειρές. Οι γραμματοσειρές θεωρούνται επίσης ως πόρος αποκλεισμού απόδοσης εάν περιλαμβάνονται στην ενότητα μιας σελίδας HTML και φορτώνονται από έναν τοπικό διακομιστή ή ένα CDN.

Εισαγωγές HTML

Πρόκειται για την παλαιότερη δυνατότητα HTML που επιτρέπει στις ιστοσελίδες να περιλαμβάνουν στοιχεία από άλλα έγγραφα HTML. Παρόλο που οι εισαγωγές HTML δεν χρησιμοποιούνται πλέον τόσο συχνά, ενδέχεται να εξακολουθούν να εμφανίζονται σε ορισμένους παλαιότερους ιστότοπους. Οι εισαγωγές HMTL θεωρούνται επίσης πόροι αποκλεισμού απόδοσης.

Γιατί είναι τρομερό το Render-Blocking των πόρων για ιστοσελίδες

Εάν ο ιστότοπός σας στο WordPress περιλαμβάνει πόρους αποκλεισμού απόδοσης, θα μείνετε πίσω στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ακόμα κι αν βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή στην πρώτη γραμμή, οι ιστότοποι με καλύτερη απόδοση τελικά θα σας εξουδετερώσουν.

Οι ιστότοποι με πόρους αποκλεισμού απόδοσης θα φορτώνουν επιπλέον αρχεία κατά την απόδοση του ιστότοπου. Πριν δουν τον ιστότοπο, οι χρήστες πρέπει να περιμένουν όσο γίνεται η επεξεργασία των αρχείων. Οι ακόλουθοι δείκτες απόδοσης για ιστότοπους θα επηρεαστούν από αυτούς τους πόρους:

  • Largest Contentful Paint: Αυτό καθορίζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για τη φόρτωση του κύριου περιεχομένου της σελίδας.
  • First Contentful Paint: Ο χρόνος που χρειάζεται ένα πρόγραμμα περιήγησης για να παράγει το πρώτο περιεχόμενο του μοντέλου αντικειμένου (DOM) εγγράφου στον ιστότοπό σας.
  • Συνολικός χρόνος αποκλεισμού: Αυτό αξιολογεί πόσο χρόνο χρειάζεται από το Frist Contentful Pianto μέχρι πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει μια σελίδα εντελώς διαδραστική.

Αν και οι πόροι αποκλεισμού απόδοσης δεν είναι απαραίτητοι για τη φόρτωση, ενδέχεται να παρεμποδίσουν την απόδοση ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας. Επομένως, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τέτοιους πόρους για να αποτρέψετε τη δυσκολία της πλοήγησης των χρηστών στον ιστότοπό σας.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί ο αποκλεισμός απόδοσης είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τις ιστοσελίδες:

Αργός χρόνος φόρτωσης σελίδας

Οι πόροι αποκλεισμού απόδοσης θα κάνουν τον ιστότοπο να φορτώνει πιο αργά, κάτι που είναι ένα από τα κύρια μειονεκτήματά του. Μια ιστοσελίδα φορτώνει αργά όταν περιέχει αρχεία πόρων με περιττά στοιχεία. Ως εκ τούτου, θα επηρεάσει την εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, τη χαμηλότερη αφοσίωση των χρηστών και το υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης.

Αποκλεισμένη απόδοση

Συχνά, ένα πρόγραμμα περιήγησης σταματά να αποδίδει μια ιστοσελίδα όταν συναντά πόρους αποκλεισμού απόδοσης, επειδή θέλει να ανακτηθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία οι πόροι αποκλεισμού απόδοσης.

Τελικά, οι χρήστες θα εκνευριστούν και θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας λόγω της μη απόκρισης της σελίδας ή της αργής απόδοσης.

Επιπλέον, εάν ένας πόρος φορτώνει αργά, το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί επίσης να εγκαταλείψει και να σταματήσει να προσπαθεί να το φορτώσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατεστραμμένες σελίδες ή έλλειψη πληροφοριών.

Μειωμένη αφοσίωση χρηστών

Όταν συμβαίνουν καθυστερήσεις απόδοσης, η εμπειρία χρήστη μειώνεται μαζί της. Οι χρήστες αναμένουν πάντα γρήγορους χρόνους φόρτωσης και συνήθως εγκαταλείπουν έναν ιστότοπο αργής φόρτωσης. Έτσι, καταλήγουν σε έναν ιστότοπο που φορτώνει πιο γρήγορα.

Οι ιστότοποι αργής φόρτωσης έχουν επιζήμια επίδραση στην ικανοποίηση των καταναλωτών και στη φήμη της επωνυμίας. Με αυτό, η επισκεψιμότητα του ιστότοπου και το ποσοστό μετατροπών μειώνονται επίσης δραστικά.

Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την κατάργηση πόρων αποκλεισμού απόδοσης από το WordPress. Ωστόσο, θα σας παρουσιάσουμε μη αυτόματες μεθόδους για την εξάλειψη των πόρων αποκλεισμού απόδοσης. Στη συνέχεια θα δείξουμε πώς μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μερικά από τα διάσημα πρόσθετα στο WordPress.

Εξάλειψη των πόρων αποκλεισμού απόδοσης με μη αυτόματο τρόπο

Μπορείτε να αποφύγετε να το κάνετε χειροκίνητα, οπότε μην απογοητεύεστε. Αλλά η μετάβαση σε αυτήν την ενότητα σίγουρα θα σας βοηθήσει να μάθετε μερικές τεχνικές βελτιστοποίησης απόδοσης του WordPress. Αλλά πρώτα, δείτε αυτό το βίντεο για να εξοικειωθείτε με τους όρους που συζητήθηκαν.

  Τι είναι η εικονικοποίηση δεδομένων και γιατί τη χρειαζόμαστε

#1. Προσδιορίστε πόρους αποκλεισμού απόδοσης

Πρέπει πρώτα να μάθετε τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης προτού τους αφαιρέσετε από τον ιστότοπό σας. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης στον ιστότοπό σας στο WordPress:

  • Μεταβείτε στο Google PageSpeed ​​Insights.
  • Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας στη γραμμή αναζήτησης.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί “Ανάλυση” για να λάβετε πληροφορίες για τον ιστότοπό σας.

  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ελέγξτε την ενότητα “Ευκαιρίες”.
  • Εάν η σελίδα σας διαθέτει πόρους αποκλεισμού απόδοσης, θα αναφέρονται.

#2. Χρήση χαρακτηριστικών “Defer” & “Async” για JS

Αφού εντοπίσετε τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης, ήρθε η ώρα να τους εξαλείψετε για καλύτερη απόδοση του ιστότοπου. Από διάφορες μεθόδους, η χρήση της μεθόδου “αναβολή” ή “ασυγχρονισμός” για αρχεία JavaScript είναι μια προσέγγιση για να γίνει αυτό.

Όταν πρόκειται για το χαρακτηριστικό “defer”, επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να κατεβάσει το αρχείο JS και στη συνέχεια να το εκτελέσει. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν η σελίδα έχει τελειώσει τη φόρτωση και είναι έτοιμη να εμφανίσει το περιεχόμενό της.

Έτσι, τα υπόλοιπα στοιχεία της σελίδας μπορούν να φορτωθούν παράλληλα με το αρχείο JavaScript. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος που χρειάζεται για τη φόρτωση της σελίδας μειώνεται.

Μια άλλη προσέγγιση είναι το χαρακτηριστικό “async” που επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να κατεβάζει το αρχείο JS όποτε είναι διαθέσιμο. Αυτό συμβαίνει χωρίς αποκλεισμό άλλων στοιχείων της σελίδας. Κατά συνέπεια, το αρχείο JS μπορεί να φορτώνει παράλληλα με άλλα στοιχεία, επιταχύνοντας τη διαδικασία φόρτωσης.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από πόρους αποκλεισμού απόδοσης και να ενισχύσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας είτε το χαρακτηριστικό “defer” ή “async”.

#3. Χρήση του χαρακτηριστικού “Media” για CSS υπό όρους

Η χρήση των χαρακτηριστικών “μέσα” για CSS υπό όρους είναι μια άλλη προσέγγιση για την εξάλειψη των πόρων αποκλεισμού απόδοσης. Με αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείτε να ορίσετε μοναδικά αρχεία CSS για προγράμματα περιήγησης για υπολογιστές και κινητά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα αρχείο CSS που είναι αφιερωμένο σε επιτραπέζιες συσκευές και ένα άλλο αρχείο CSS που είναι προσαρμοσμένο σε κινητές συσκευές. Μπορείτε να υποδείξετε στο πρόγραμμα περιήγησης ότι το αρχείο CSS της επιφάνειας εργασίας θα φορτωθεί όταν προσπελαστεί μέσω μιας επιτραπέζιας συσκευής.

Ομοίως, το CSS για κινητά θα πρέπει να φορτώνεται μόνο όταν έχει πρόσβαση μέσω φορητών συσκευών. Με τη φόρτωση CSS για συγκεκριμένες συσκευές για καθορισμένες συσκευές, μπορείτε να μειώσετε τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης και να ενισχύσετε τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας.

#4. Αναβολή Μη κρίσιμου CSS

Εκτός από τη χρήση του χαρακτηριστικού “μέσα” για CSS υπό όρους, δοκιμάστε να αναβάλετε το μη κρίσιμο CSS. Για αυτήν την προσέγγιση, πρέπει να φορτώσετε το βασικό CSS κυρίως. Στη συνέχεια, φορτώνετε το υπόλοιπο CSS καθώς φορτώνεται η σελίδα.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα τεράστιο αρχείο CSS που περιλαμβάνει όλα τα στυλ για τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του αρχείου CSS απαιτείται για να εμφανιστεί το περιεχόμενο στην επάνω περιοχή του ιστότοπού σας. Το περιεχόμενο στο πάνω μέρος μπορεί να εμφανιστεί γρήγορα καθυστερώντας το μη κρίσιμο CSS και το υπόλοιπο CSS μπορεί να φορτωθεί όταν φορτώσει η σελίδα.

#5. Αφαίρεση αχρησιμοποίητων CSS & JS

Η κατάργηση περιττών αρχείων CSS και JavaScript είναι μια άλλη τεχνική για την κατάργηση πόρων αποκλεισμού απόδοσης. Αυτά τα αρχεία μπορούν να κάνουν τη σελίδα σας πιο βαριά και να αυξήσουν τον χρόνο φόρτωσης.

Καταργώντας τυχόν αχρησιμοποίητα αρχεία CSS & JS, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των πόρων αποκλεισμού απόδοσης. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το PurifyCSS ή το UnusedCSS για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε αρχείο CSS που δεν χρησιμοποιείται από τον ιστότοπό σας.

  10 Λογισμικό διαχείρισης αγροκτημάτων για τη γεωργική σας γη

#6. Τοπική φόρτωση προσαρμοσμένων γραμματοσειρών

Οι προσαρμοσμένες γραμματοσειρές μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν πόρους που περιορίζουν την απόδοση. Αντί να εξαρτάστε από εξωτερικές πηγές όπως οι Γραμματοσειρές Google, θα πρέπει να φορτώσετε τοπικά τις δικές σας προσαρμοσμένες γραμματοσειρές για να αποφύγετε τη χρήση αυτών των πόρων.

Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι οι προσαρμοσμένες γραμματοσειρές σας φορτώνουν γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να επιβραδύνουν την απόδοση του ιστότοπού σας φορτώνοντάς τες τοπικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο γρήγορο και πιο αποκριτικό ιστότοπο και να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

#7. Ελαχιστοποίηση JS & CSS

Τέλος, η ελαχιστοποίηση των αρχείων CSS και JavaScript μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να λειτουργεί καλύτερα. Η ελαχιστοποίηση αφαιρεί περιττούς χαρακτήρες, όπως λευκά κενά και σχόλια, από τον κώδικά σας. Έτσι, το μέγεθος των αρχείων σας μειώνεται, γεγονός που επιταχύνει τη φόρτωση.

Για να ελαχιστοποιήσετε τα αρχεία σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το MinifyJS ή το CSSNano. Κρατήστε ένα αντίγραφο των αρχικών αρχείων σας σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε τροποποιήσεις σε αυτά.

Καταργήστε τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης με προσθήκη

Σε αυτήν την ενότητα, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να εξαλείψετε πόρους αποκλεισμού απόδοσης χρησιμοποιώντας προσθήκες WordPress. Αυτά τα πρόσθετα είναι γνωστά στο WordPress και μπορούν να αφαιρέσουν γρήγορα τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε ακόμη και να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπού σας χωρίς καμία εξειδικευμένη εμπειρία.

#1. W3 Total Cache

Το W3 Total Cache (W3TC) βελτιώνει ολόκληρη την εμπειρία χρήστη ενός ιστότοπου WordPress. Εξαλείφει τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης και βελτιώνει το SEO, τα βασικά στοιχεία ιστού και πολλά άλλα. Η προσθήκη χρησιμοποιεί λειτουργίες όπως η ενσωμάτωση δικτύου παράδοσης περιεχομένου για την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών.

Για να εξαλείψετε πόρους αποκλεισμού απόδοσης, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη W3 Total Cache και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Μεταβείτε στην ενότητα Απόδοση στον πίνακα ελέγχου του WordPress και κάντε κλικ στις Γενικές ρυθμίσεις.
  • Κάτω από την επικεφαλίδα Minify, ενεργοποιήστε την Minify και επιλέξτε Manual ως τη λειτουργία ελαχιστοποίησης.
  • Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση όλων των ρυθμίσεων.

  • Στη συνέχεια, συλλέξτε όλα τα αρχεία Javascript και CSS που εμποδίζουν την απόδοση μέσω του Google PageSpeed ​​Insights.
  • Ακολουθεί επιστροφή στο Performance > Minify.
  • Τώρα, στην ενότητα js, πρώτα κάντε κλικ στην Ενεργοποίηση για τις ρυθμίσεις JS Minify. Στη συνέχεια, στην ενότητα Λειτουργίες σε περιοχές, επιλέξτε Non-blocking χρησιμοποιώντας τον τύπο “defer” για την ετικέτα Πριν .
  • Τώρα κατευθυνθείτε στη διαχείριση αρχείων JS, επιλέξτε το θέμα που έχετε ενεργοποιήσει και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη σεναρίου. Τώρα συλλέξτε τις διευθύνσεις URL Javascript που έχουν προβλήματα που σαρώθηκαν από το Google PageSpeed ​​Insights. Επικολλήστε τις διευθύνσεις URL στο καθορισμένο πεδίο όπως αναφέρεται στην εικόνα.

  • Τώρα μετακινηθείτε λίγο προς τα κάτω στην ενότητα CSS. Επιλέξτε το θέμα σας από το αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα διαχείριση αρχείων CSS και κάντε κλικ στο Προσθήκη φύλλου στυλ. Τώρα απλώς ακολουθήστε το προηγούμενο βήμα και κάνετε αντιγραφή-επικόλληση των διευθύνσεων URL που συλλέγονται από το PageSpeed ​​Insight που έχουν προβλήματα.

  • Εφόσον έχουν διαμορφωθεί όλες οι ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση ρυθμίσεων & εκκαθάριση για εκτέλεση.

#2. JCH Optimize

Το JCH Optimize βελτιώνει την απόδοση του ιστότοπου WordPress που μετράται με το Google PageSpeed ​​insight. Το πρόσθετο βελτιώνει το First contentful paint (FCP), Largest Contentful paint (LCP), Speed ​​Index (SI), Cumulative Layout Shift (CLS), Time to Interactive (TTI) και πολλά άλλα.

Έτσι, η συνολική εμπειρία χρήστη και η απόδοση του ιστότοπου βελτιώνονται σημαντικά.

Μετά την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση του JCH Optimize, ακολουθήστε αυτές τις διαδικασίες για να εξαλείψετε τους πόρους αποκλεισμού απόδοσης:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>JCH Optimize, κάντε κύλιση προς τα κάτω και μεταβείτε στις ρυθμίσεις Βασικών δυνατοτήτων.
  • Ενεργοποιήστε το Optimize CSS delivery για να εξαλείψετε τον αποκλεισμό απόδοσης CSS. Αυτή η δυνατότητα καθορίζει αυτόματα το απαραίτητο CSS που απαιτείται για την εμφάνιση του περιεχομένου στο επάνω μέρος σε κάθε ιστοσελίδα. Επιπλέον, το ενσωματώνει στην ενότητα του περιεχομένου HTML κάθε σελίδας.

  • Ο σύνδεσμος προφόρτωσης χρησιμοποιείται στη συνέχεια για ασύγχρονη φόρτωση των συνενωμένων αρχείων CSS.
  • Για να καταργήσετε πόρους αποκλεισμού απόδοσης Javascript, πρέπει να συμπεριλάβετε τα χαρακτηριστικά async ή defer στην ετικέτα