Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στην αρχική οθόνη του Roku;

Είτε έχετε μια τηλεόραση Roku είτε μια συσκευή αναπαραγωγής Roku συνδεδεμένη στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας, θα βλέπετε διαφημίσεις στην αρχική οθόνη του Roku δίπλα στα κανάλια ροής. Αυτό είναι μόνο μέρος της εμπειρίας Roku.

Το Roku κερδίζει περισσότερα χρήματα από τις διαφημίσεις παρά από το υλικό

Μπορεί να σκεφτείτε τη Roku ως εταιρεία υλικού, αλλά η Roku κερδίζει πολλά χρήματα από τη διαφήμιση. ανέφερε ο Roku έκανε 740 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις μόνο το 2019.

Η πρόβλεψη της Roku για το 2020 προέβλεπε συνολικά έσοδα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τα τρία τέταρτα αυτών να προέρχονται από διαφημίσεις. Ναι, η Roku προέβλεψε ότι θα αποφέρει περισσότερα δολάρια από τη διαφήμιση παρά από τις πωλήσεις υλικού για το 2020.

  Οι πολυτιμότερες εταιρείες στον κόσμο

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η Roku μπορεί να προσφέρει τόσο φθηνές συσκευές: Οι συσκευές Roku διαθέτουν ενσωματωμένη παρακολούθηση και διαφήμιση.

Δεν υπάρχει ενσωματωμένος τρόπος απενεργοποίησης αυτών των διαφημίσεων

Αυτός είναι πολύς τρόπος για να ρυθμίσετε την απάντηση: Όχι, δεν υπάρχει ενσωματωμένη επιλογή σε ένα Roku για να απενεργοποιήσετε αυτές τις διαφημίσεις. Δεν μπορείτε να πληρώσετε για να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις στην αρχική οθόνη.

Εφόσον το Roku σας είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, θα κατεβάζει και θα εμφανίζει αυτές τις διαφημίσεις. Είναι απλώς απλές εικόνες, ωστόσο, και θα χρησιμοποιούν πολύ μικρό εύρος ζώνης σε σύγκριση με όλα όσα μεταδίδετε σε ένα Roku.

  Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα των πλήκτρων βέλους του Mac σας

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ορισμένες διαφημίσεις και την παρακολούθηση

Υπάρχουν ορισμένες διαφημίσεις και λειτουργίες παρακολούθησης που μπορείτε να απενεργοποιήσετε σε ένα Roku:

Μπορείτε να “περιορίσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων” στο Roku σας για να απενεργοποιήσετε τις εξατομικευμένες διαφημίσεις. Αντ’ αυτού, θα δείτε γενικές διαφημίσεις αντί για διαφημίσεις που συνδέονται με το ιστορικό της συσκευής σας.
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις “πληροφορίες από εισόδους τηλεόρασης” σε μια έξυπνη τηλεόραση Roku για να αφαιρέσετε τις αναδυόμενες διαφημίσεις που μερικές φορές εμφανίζει το Roku σε ζωντανή τηλεόραση από μια κεραία OTA ή ένα καλωδιακό κουτί.
Μπορείτε να αποσυνδέσετε την τηλεόρασή σας Roku από το Διαδίκτυο και δεν θα μπορεί να κατεβάσει διαφημίσεις ή να ανεβάσει δεδομένα παρακολούθησης—αλλά επίσης δεν θα μπορείτε να κάνετε ροή τίποτα.

Ωστόσο, ακόμα και αφού τροποποιήσετε όλες τις διαθέσιμες ρυθμίσεις, δεν υπάρχει ενσωματωμένος τρόπος απόκρυψης αυτών των διαφημίσεων στην αρχική οθόνη ενώ το Roku σας είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο.

  Πώς να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε ομάδες στο Microsoft Teams

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις Roku;

Εάν έχετε Raspberry Pi, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα “Pi-Hole”. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να αποκλείσει διαφημίσεις εμποδίζοντας το Roku σας να συνδεθεί με τον διακομιστή διαφημίσεων. Ωστόσο, αυτή είναι μια λύση για χρήστες που γνωρίζουν περισσότερο την τεχνολογία.

Σκεφτείτε ένα άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής ροής

Εάν αυτές οι διαφημίσεις Roku σας προκαλούν πραγματικά τα νεύρα, σκεφτείτε να αγοράσετε μια άλλη συσκευή ροής χωρίς τόσες πολλές ενσωματωμένες διαφημίσεις. Ακόμα κι αν έχετε τηλεόραση Roku, μπορείτε να συνδέσετε ένα άλλο κουτί ροής ή να κολλήσετε στην τηλεόρασή σας και να το χρησιμοποιήσετε.

Για παράδειγμα, το Apple TV δεν έχει διαφημίσεις αρχικής οθόνης τύπου Roku—αλλά το Apple TV ξεκινά από 149 $ ενώ Η σειρά παικτών του Roku ξεκινά από $29.

Και, ενώ δεν θα βλέπετε διαφημίσεις τύπου Roku στην αρχική οθόνη του Apple TV, το Apple TV θα διαφημίζει τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από το iTunes στην αρχική οθόνη σας.