Πώς να εξαιρέσετε έναν τομέα από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google έχουν γίνει λιγότερο ακριβή στο παρελθόν. Τις προηγούμενες μέρες της, τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ήταν πολύ πιο σχετικά και αυτό είναι βασικά που της έδωσε το μερίδιο αγοράς που απολαμβάνει σήμερα. Εξακολουθεί να είναι καλύτερο από το Bing, επομένως, το μερίδιο αγοράς του δεν πάει πουθενά ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο καλά όπως παλιά. Εάν προσπαθείτε να αναζητήσετε κάτι και ένας συγκεκριμένος άσχετος τομέας ή διεύθυνση URL εξακολουθεί να εμφανίζεται στα αποτελέσματα, μπορείτε να το αφαιρέσετε. Δείτε πώς μπορείτε να εξαιρέσετε έναν τομέα από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Εξαίρεση τομέα από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Η αναζήτηση Google υποστηρίζει πολλούς τροποποιητές αναζήτησης. Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με μερικά από αυτά, π.χ. το site: ο τροποποιητής σάς επιτρέπει να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία web για μια λέξη-κλειδί ή φράση. Ο τροποποιητής τύπου: σάς επιτρέπει να αναζητήσετε αρχεία που έχουν συγκεκριμένη μορφή, π.χ. PNG ή PDF. Υπάρχει ένας παρόμοιος τροποποιητής αναζήτησης που σας επιτρέπει να εξαιρέσετε έναν τομέα από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εξαιρώντας έναν τομέα ή μια συγκεκριμένη διεύθυνση URL.

  Πώς να μετατρέψετε ένα GIF σε βίντεο

Τροποποιητής αναζήτησης

Ο τροποποιητής αναζήτησης που μπορεί να εξαιρέσει έναν τομέα από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google είναι:

-inurl:

Σύνταξη

Search query -inurl:domain

ή

Search query -inurl:URL

Παράδειγμα

Reddit videos -inurl:videos
Reddit videos -inurl:Reddit.com

Χρήση

Ο τροποποιητής αναζήτησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αποκλεισμό τόσο μιας διεύθυνσης URL όσο και ενός τομέα από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν θέλετε να εξαιρέσετε έναν τομέα από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google, αρκεί η εισαγωγή του χωρίς το bit www ή .com. Η εξαίρεση μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης URL μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη.

Ξεκινήστε εισάγοντας ολόκληρο το URL μετά τον τροποποιητή για να δείτε αν το κάνει. Αυτό συνήθως λειτουργεί εκτός από την περίπτωση ανακατευθύνσεων URL που αποθηκεύονται στην κρυφή μνήμη. Σε αυτήν την περίπτωση, εισαγάγετε ένα μοναδικό τμήμα της διεύθυνσης URL που γνωρίζετε ότι θα αποκλείσει τη διεύθυνση URL που θέλετε να φιλτράρετε, αλλά δεν θα επηρεάσει άλλες σχετικές διευθύνσεις URL. Εάν μια διεύθυνση URL δεν είναι φιλική προς το χρήστη, π.χ. είναι αριθμοί, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε και το όνομα τομέα, επειδή άλλα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί να έχουν αριθμούς στη διεύθυνση URL και θα τα φιλτράρετε αποτελεσματικά, κάτι που δεν είναι αυτό που θέλετε.

  Πώς να αλλάξετε αυτόματα το Apple Watch Face κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τροποποιητή αναζήτησης με άλλους τροποποιητές αναζήτησης που υποστηρίζει η Google, αν και θα πρέπει να προσέχετε τον τρόπο ζεύξης τους. Η αναζήτηση Google δεν διορθώνει τη χρήση τροποποιητών όπως τις ανορθόγραφες λέξεις στο ερώτημα αναζήτησής σας. Εάν η χρήση ενός τροποποιητή αναζήτησης έχει ως αποτέλεσμα μηδενικά ή πολύ λίγα αποτελέσματα αναζήτησης, θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε ή να διευρύνετε, όποιο είναι κατάλληλο, τις συνθήκες του τροποποιητή.