Πώς να εντοπίσετε γρήγορα το αρχείο EXE ενός προγράμματος στα Windows 10

Εάν κάνετε προηγμένη αντιμετώπιση προβλημάτων ή διαμόρφωση μιας εφαρμογής Windows 10 και πρέπει να εντοπίσετε το αρχείο EXE του προγράμματος στην Εξερεύνηση αρχείων, υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να το κάνετε εάν έχετε πρόσβαση σε μια συντόμευση. Να πώς.

Αρχικά, εντοπίστε μια συντόμευση που οδηγεί στην εφαρμογή της οποίας το EXE πρέπει να βρείτε, γιατί θα χρειαστεί να ανοίξετε το παράθυρο ιδιοτήτων της. Εάν η συντόμευση βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και επιλέξτε “Ιδιότητες”.

Στα Windows 10, κάντε δεξί κλικ σε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε

Εάν η συντόμευση είναι καρφιτσωμένη στη γραμμή εργασιών σας, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο όνομά της ξανά στο μενού που εμφανίζεται ακριβώς από πάνω της. Στο μενού που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο “Ιδιότητες”.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα μαύρης ταπετσαρίας στα Windows 7

Στα Windows 10, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών, στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση και επιλέξτε

Εάν η συντόμευση βρίσκεται στο μενού “Έναρξη”, έχετε περισσότερους κρίκους προς μετάβαση (και αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο με τις παραδοσιακές εφαρμογές επιφάνειας εργασίας των Windows και όχι με τις εφαρμογές UWP). Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του μενού “Έναρξη” για την εφαρμογή και επιλέξτε Περισσότερα > Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου.

Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο Εξερεύνηση αρχείων που οδηγεί στο πραγματικό αρχείο συντόμευσης της εφαρμογής. Κάντε δεξί κλικ σε αυτή τη συντόμευση και επιλέξτε “Ιδιότητες”.

Ανεξάρτητα από το πώς εντοπίσατε τη συντόμευση, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο ιδιοτήτων. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα “Συντόμευση” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου”.

  4 Οπτικές αλλαγές στη νέα έκδοση τεχνικής προεπισκόπησης των Windows 10

Θα μεταφερθείτε απευθείας στη θέση του EXE στην Εξερεύνηση αρχείων.

Το τι θα κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από το τι προσπαθείτε να επιτύχετε. Απλώς να είστε προσεκτικοί εκεί – η τροποποίηση ή η μετακίνηση των αρχείων ενός προγράμματος μπορεί να το κάνει να μην λειτουργεί σωστά.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια συντόμευση για χρήση

Εάν μια συντόμευση για το πρόγραμμα του οποίου το EXE θέλετε να βρείτε δεν είναι εύκολα διαθέσιμη, μπορείτε να περιηγηθείτε στο C:Program Files ή στο C:Program Files (x86) στον υπολογιστή σας για να βρείτε τον κύριο φάκελο προγράμματος της εφαρμογής. Αναζητήστε ένα φάκελο με όνομα παρόμοιο με τον εκδότη του προγράμματος ή το όνομα της ίδιας της εφαρμογής. Ανοίξτε το και ίσως βρείτε το EXE που ψάχνετε μέσα. Καλή τύχη!

  Πώς να εκτελέσετε μια αναβάθμιση επισκευής στα Windows 10