Τρόπος εναλλακτικής σκίασης γραμμής ή στήλης στα Φύλλα Google

Εάν θέλετε να κάνετε το υπολογιστικό φύλλο των Φύλλων Google πιο ευανάγνωστο, μπορείτε να εφαρμόσετε εναλλακτική σκίαση σε γραμμές ή στήλες. Θα σας καθοδηγήσουμε!

Προσθήκη εναλλακτικών χρωμάτων σε γραμμές

Μπορείτε να εφαρμόσετε έναν εναλλακτικό συνδυασμό χρωμάτων σε σειρές στο υπολογιστικό φύλλο των Φύλλων Google απευθείας χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα μορφοποίησης “Εναλλασσόμενα χρώματα”.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Φύλλα Google υπολογιστικό φύλλο και επιλέξτε τα δεδομένα σας. Μπορείτε να το κάνετε είτε με μη αυτόματο τρόπο είτε να επιλέξετε ένα κελί στο σύνολο δεδομένων σας και, στη συνέχεια, να πατήσετε Ctrl+A για να επιλέξετε αυτόματα τα δεδομένα.

Αφού επιλεγούν τα δεδομένα σας, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή > Εναλλασσόμενα χρώματα.

Κάντε κλικ

Αυτό θα εφαρμόσει έναν βασικό εναλλακτικό συνδυασμό χρωμάτων σε κάθε σειρά του συνόλου δεδομένων σας και θα ανοίξει τον πίνακα “Εναλλασσόμενα χρώματα” στα δεξιά, ώστε να μπορείτε να κάνετε περαιτέρω αλλαγές.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα από τα πολλά προκαθορισμένα θέματα, με διαφορετικά εναλλακτικά χρώματα που αναφέρονται στην ενότητα “Προεπιλεγμένα στυλ”.

  Οι καλύτερες εφαρμογές και ιστότοποι παρακολούθησης COVID-19

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο στυλ κάνοντας κλικ σε μία από τις επιλογές στην ενότητα “Προσαρμοσμένα στυλ” και επιλέγοντας ένα νέο χρώμα. Θα πρέπει να το επαναλάβετε για κάθε χρώμα που αναφέρεται.

Για παράδειγμα, εάν αλλάξετε το χρώμα “Κεφαλίδα”, θα αλλάξει επίσης το συνδυασμό χρωμάτων που εφαρμόζεται στη σειρά κεφαλίδας.

ο

Εάν θέλετε να καταργήσετε εντελώς τον εναλλασσόμενο συνδυασμό χρωμάτων από τις σειρές σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση εναλλασσόμενων χρωμάτων” στο κάτω μέρος του πίνακα.

Κάντε κλικ

Προσθήκη εναλλακτικών χρωμάτων στις στήλες

Η λειτουργία “Εναλλασσόμενα χρώματα” εναλλάσσει τα χρώματα για τις σειρές, αλλά δεν θα κάνει το ίδιο για τις στήλες. Για να εφαρμόσετε εναλλακτικά χρώματα στις στήλες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μορφοποίηση υπό όρους.

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το σύνολο δεδομένων σας στο υπολογιστικό φύλλο των Φύλλων Google. Μπορείτε να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο ή επιλέγοντας ένα κελί και, στη συνέχεια, πατώντας Ctrl+A για να επιλέξετε τα δεδομένα.

Με επιλεγμένα τα δεδομένα σας, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή > Μορφοποίηση υπό όρους από τη γραμμή μενού.

  Τι είναι ένας σκληρός δίσκος "Surveillance" ή "NAS";

Κάντε κλικ

Αυτό ανοίγει τον πίνακα “Κανόνες μορφής υπό όρους” στα δεξιά. Στο αναπτυσσόμενο μενού “Κανόνες μορφοποίησης”, κάντε κλικ στο “Προσαρμοσμένος τύπος είναι”.

Στο παρακάτω πλαίσιο, πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο:

=ISEVEN(COLUMN())

Στη συνέχεια, επιλέξτε το χρώμα, τη γραμματοσειρά και τα στυλ μορφοποίησης που θέλετε να εφαρμόσετε στο πλαίσιο “Μορφοποίηση Στυλ”.

Κάντε κλικ στο “Τέλος” για να προσθέσετε τον κανόνα.

Τύπος

Αυτό θα εφαρμόσει τις επιλογές μορφοποίησης που έχετε επιλέξει σε κάθε στήλη με ζυγό αριθμό (στήλη Β σημαίνει στήλη 2, στήλη Δ που σημαίνει στήλη 4 κ.λπ.).

Για να προσθέσετε έναν νέο κανόνα μορφοποίησης για στήλες με περιττούς αριθμούς (στήλη Α που σημαίνει στήλη 1, στήλη Γ που σημαίνει στήλη 3 και ούτω καθεξής), κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη άλλου κανόνα”.

Κάντε κλικ

Όπως και πριν, επιλέξτε “Custom Formula Is” από το αναπτυσσόμενο μενού “Format Rules”. Στο παρεχόμενο πλαίσιο, πληκτρολογήστε τα εξής:

=ISODD(COLUMN())

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μορφοποίηση που προτιμάτε στο πλαίσιο επιλογών «Μορφοποίηση Στυλ» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Τέλος».

Παρέχετε έναν προσαρμοσμένο τύπο και στυλ μορφοποίησης για τον κανόνα μορφοποίησης υπό όρους χρησιμοποιώντας τον τύπο ISODD και, στη συνέχεια, πατήστε

Μετά την αποθήκευση, το σύνολο δεδομένων σας θα πρέπει να εμφανίζεται με διαφορετική μορφοποίηση για κάθε εναλλακτική στήλη.

  Η εφαρμογή "All-in-One Photography" προσφέρει ζωντανή επεξεργασία, φίλτρα και κείμενο

Εάν θέλετε να εφαρμόσετε προσαρμοσμένη μορφοποίηση στη σειρά κεφαλίδας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κανόνα για την εφαρμογή μορφοποίησης σε μια σειρά στήλης (σειρά 1) πρώτα και, στη συνέχεια, να επαναλάβετε τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω για τα υπόλοιπα δεδομένα σας.

Αυτό θα σας επιτρέψει να τροποποιήσετε τη μορφοποίηση για την κεφαλίδα σας για να την κάνετε να ξεχωρίζει. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τη μορφοποίηση απευθείας, αλλά οι κανόνες μορφοποίησης υπό όρους θα παρακάμψουν οτιδήποτε εφαρμόζετε.

Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε έναν κανόνα μορφοποίησης υπό όρους που έχετε εφαρμόσει, κάντε κλικ στον πίνακα “Κανόνες μορφοποίησης υπό όρους”. Στη συνέχεια, μπορείτε να το αφαιρέσετε εντελώς κάνοντας κλικ στο κουμπί Διαγραφή που εμφανίζεται κάθε φορά που τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τον κανόνα.

Αυτό θα καταργήσει αμέσως τον κανόνα μορφοποίησης υπό όρους από τα επιλεγμένα δεδομένα σας και θα σας επιτρέψει να εφαρμόσετε έναν νέο στη συνέχεια.