Πώς να εκτελέσετε μια αναβάθμιση επισκευής στα Windows 10

Τα Windows 10 τείνουν να σπάνε. Χαλάει όταν κάνετε αναβάθμιση σε νέα έκδοση, χαλάει αν ενημερώσετε προγράμματα οδήγησης και μερικές φορές χαλάει επειδή είναι Τετάρτη. Οι περισσότεροι χρήστες παραπονιούνται για την αναζήτηση των Windows ή το σπάσιμο του μενού Έναρξη. Για αυτά τα κοινά προβλήματα, η Microsoft διαθέτει ένα ειδικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων. Για άλλα, πιο σκοτεινά προβλήματα, οι χρήστες πρέπει να αναζητήσουν μια λύση στα φόρουμ. Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε ένα πρόβλημα που σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εκτελέσετε μια αναβάθμιση επισκευής στα Windows 10.

Γίνεται μια επιδιόρθωση αναβάθμισης μέσω του Εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων των Windows. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει Windows 7 και σας έτυχε κάποια στιγμή να έχετε ένα CD εγκατάστασης, ίσως γνωρίζετε ότι το μέσο εγκατάστασης είχε επίσης μια επιλογή επισκευής. Στα Windows 10, η Microsoft εισήγαγε μια δυνατότητα αναβάθμισης επισκευής και στη συνέχεια την έκρυψε ώστε να μην μπορεί να τη βρει ο μέσος χρήστης. Θα πρέπει να βρίσκεστε ήδη στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 για να εκτελέσετε την αναβάθμιση επισκευής. Εάν δεν είστε, το εργαλείο θα σας αναβαθμίσει στην πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν σκόπιμα θέλετε να παραμείνετε στην παλαιότερη έκδοση, πρέπει να λάβετε το ISO των Windows 10 για τη συγκεκριμένη έκδοση και να μεταβείτε στην ενότητα Mount ISO.

  Πώς να καρφιτσώσετε μονάδες δίσκου στο παράθυρο πλοήγησης στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Σημείωση: αυτό θα διορθώσει προβλήματα με την τρέχουσα εγκατάσταση των Windows 10, ωστόσο θα πρέπει να εκτελείτε ένα γνήσιο αντίγραφο των Windows 10. Αυτή η επισκευή δεν θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε δωρεάν αντίγραφο των Windows 10. Εάν εκτελείτε ένα γνήσιο αντίγραφο των Windows 10 και έχετε προβλήματα ενεργοποίησης, μπορεί να σας βοηθήσει να τα διορθώσετε.

Επιδιόρθωση αναβάθμισης στα Windows 10

Για να εκτελέσετε μια αναβάθμιση επισκευής στα Windows 10, πρέπει κατεβάστε το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων.

Εκτελέστε το εργαλείο και αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης. Στη συνέχεια, επιλέξτε Δημιουργία μέσων εγκατάστασης (μονάδα flash USB, DVD ή αρχείο ISO) ή άλλη επιλογή υπολογιστή. Δεν θα χρειαστείτε ένα DVD ή μια μονάδα USB, επειδή θα κατεβάσουμε το ISO και δεν θα δημιουργήσουμε πραγματικά ένα USB ή DVD με δυνατότητα εκκίνησης.

  Πώς να φτιάξετε μια γραφομηχανή ή ένα κινούμενο σχέδιο γραμμής εντολών στο PowerPoint

Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε την έκδοση των Windows 10. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Home 64-bit, επιλέξτε την στην ακόλουθη οθόνη. Προσέξτε μην το παρεξηγήσετε.

Τέλος, στην οθόνη Επιλογή των μέσων που θα χρησιμοποιηθούν, επιλέξτε το αρχείο ISO. Τώρα περιμένετε έως ότου το εργαλείο κατεβάσει το αρχείο ISO των Windows 10. Μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας.

Τοποθέτηση ISO

Μόλις γίνει λήψη του αρχείου ISO, ανοίξτε το φάκελο στον οποίο βρίσκεται. Επιλέξτε το αρχείο και μεταβείτε στην καρτέλα “Διαχείριση” στην κορδέλα. Κάντε κλικ στο ‘Mount’. Μόλις προσαρτηθεί, εκτελέστε το αρχείο Setup μέσα στην εικόνα του δίσκου.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Κάτι πήγε στραβά κατά τη λήψη του προτύπου σας".

Αυτό θα εκτελέσει την κανονική εγκατάσταση των Windows 10. Όταν σας δοθεί η επιλογή, θα πρέπει να επιλέξετε να διατηρήσετε τα πάντα και να του επιτρέψετε να εγκαταστήσει τα Windows 10. Μόλις ολοκληρωθεί, η εγκατάσταση των Windows 10 θα έχει επισκευαστεί. Δεν θα σας πει ρητά ότι το σύστημά σας έχει αναβαθμιστεί, αλλά αυτό συνέβη.