Πώς να ενημερώσετε το Ubuntu 18.04 στα Windows 10

Τα Windows 10 έλαβαν μια νέα ενημέρωση λειτουργιών. Η ενημέρωση Απριλίου 10 των Windows έχει πολλές νέες δυνατότητες, ωστόσο φαίνεται ότι η εφαρμογή Ubuntu στο Microsoft Store δεν έλαβε αναβάθμιση. Η Microsoft έχει πει ρητά ότι εξακολουθεί να εργάζεται για να προσφέρει επίσημη υποστήριξη για το Ubuntu 18.04 στα Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι εάν εγκαταστήσετε το Ubuntu στα Windows 10 μετά την ενημέρωση στα Windows 10 1803, θα λάβετε το Ubuntu 16.04. Επισήμως, η επόμενη έκδοση δεν υποστηρίζεται ακόμη, ωστόσο, φαίνεται ότι τίποτα δεν σας εμποδίζει να πραγματοποιήσετε μια μη αυτόματη αναβάθμιση.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, δηλαδή, 1803, γνωστή και ως Ενημέρωση Απριλίου, γνωστή και ως Ανοιξιάτικη ενημέρωση δημιουργών. Εγκαταστήστε το Ubuntu από το Microsoft Store και εκτελέστε το. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή για να ελέγξετε ποια έκδοση εκτελείτε και θα πρέπει να είναι η έκδοση 16.04.

lsb_release -d

Για ενημέρωση σε Ubuntu 18.04 στα Windows 10, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και επαληθεύστε την αλλαγή με τον κωδικό πρόσβασής σας.

sudo do-release-upgrade -d

Η εντολή θα αναγκάσει το Ubuntu να ελέγξει εάν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση και όταν εντοπιστεί, θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Mac σας

Αποδεχτείτε την αναβάθμιση και θα την κατεβάσει και θα την εγκαταστήσει. Θα σας ζητηθεί να παρέμβετε δύο φορές κατά τη διαδικασία αναβάθμισης. Την πρώτη φορά, το Ubuntu θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του αρχείου sshd_config. Μπορείτε να διατηρήσετε την τρέχουσα έκδοση ή μπορείτε να λάβετε την πιο πρόσφατη.

Στη συνέχεια, λίγο πιο πέρα ​​κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης, το Ubuntu θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αφαιρέσετε παρωχημένα πακέτα. Μπορείτε να επιλέξετε να τα αφαιρέσετε ή να τα διατηρήσετε. Όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, θα χρειαστεί επανεκκίνηση. Εάν το Ubuntu δεν μπορεί να επανεκκινήσει το σύστημά σας, προχωρήστε και επανεκκινήστε το μη αυτόματα.

  Πώς να σαρώσετε ένα έγγραφο στα Windows 10

Ανοίξτε το Ubuntu και εκτελέστε ξανά την ακόλουθη εντολή για να βεβαιωθείτε ότι η αναβάθμιση ήταν επιτυχής.

lsb_release -d

Η νέα έκδοση εκτελείται στα Windows 10, ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει ακόμη επίσημη υποστήριξη για αυτήν, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν μόνο με την εκτέλεση μιας υποστηριζόμενης έκδοσης του Ubuntu. Εάν συμβεί αυτό, δηλ. εξαντλήσετε όλες τις πιθανές λύσεις σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε μετά την αναβάθμιση στο Ubuntu 18.04, η μόνη σας λύση είναι να κάνετε υποβάθμιση σε 16.04.

Μπορείτε να απεγκαταστήσετε το Ubuntu και στη συνέχεια να το εγκαταστήσετε ξανά από το Microsoft Store. Φυσικά αυτό θα επαναφέρει όλα όσα έχετε ρυθμίσει/διαμορφώσει στην τρέχουσα εγκατάσταση.

  Πώς να αλλάξετε από το πληκτρολόγιο QWERTY σε DVORAK στα Windows 10

Δεν υπάρχει ETA για το πότε η Microsoft θα υποστηρίξει επίσημα το Ubuntu 18.04 στα Windows 10, οπότε αν πιστεύετε ότι μπορείτε να ζήσετε με τα σφάλματα για λίγο, θα πρέπει να ξέρετε ότι μπορεί να περιμένετε περισσότερο από όσο μπορείτε στην πραγματικότητα. Υπάρχουν φήμες ότι η επόμενη σημαντική ενημέρωση των Windows 10 που αναμένεται να φτάσει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους μπορεί να υποστηρίζει τη νέα έκδοση του Ubuntu, αλλά αυτό είναι απλώς μια φήμη προς το παρόν.