Πώς να ενεργοποιήσετε το δυναμικό κλείδωμα στα Windows 10

Τα Windows 10 υποστηρίζουν πολλαπλές επιλογές για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας ασφαλή. Έχετε τρεις τύπους κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να ορίσετε. αλφαριθμητικό, PIN και εικόνα. Εάν έχετε μια υποστηριζόμενη συσκευή, μπορείτε να ρυθμίσετε το Windows Hello και να το εκπαιδεύσετε ώστε να αναγνωρίζει το πρόσωπό σας. Το Creators Update για τα Windows 10 θα εισαγάγει έναν νέο μηχανισμό κλειδώματος για τον υπολογιστή σας. Δυναμική κλειδαριά. Προορίζεται για χρήστες που ξεχνούν να κλειδώσουν τη συσκευή τους και λειτουργεί με συζευγμένες συσκευές Bluetooth. Όταν μια συζευγμένη συσκευή Bluetooth, συγκεκριμένα ένα τηλέφωνο, δεν είναι πλέον κοντά, τα Windows κλειδώνονται μετά από 30 δευτερόλεπτα. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Dynamic Lock στα Windows 10.

  Το Face ID δεν λειτουργεί μετά την αντικατάσταση της οθόνης

Πρέπει πρώτα να αντιστοιχίσετε το τηλέφωνό σας με τα Windows 10 μέσω Bluetooth. Για να αντιστοιχίσετε μια συσκευή Bluetooth, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Συσκευές και προσθέστε τη συσκευή από την καρτέλα Bluetooth.

Αφού αντιστοιχίσετε το τηλέφωνό σας, πρέπει να ενεργοποιήσετε το Dynamic Lock. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων λογαριασμού. Επιλέξτε Επιλογές εισόδου από την αριστερή στήλη. Κάντε κύλιση πέρα ​​από τις συνήθεις επιλογές σύνδεσης. PIN, κωδικός πρόσβασης και κωδικός πρόσβασης εικόνας, στο Δυναμικό κλείδωμα.

Ενεργοποιήστε την επιλογή «Να επιτρέπεται στα Windows να εντοπίζουν πότε λείπετε και να κλειδώνουν αυτόματα τη συσκευή».

  Μπορώ να παρακολουθήσω το Netflix Japan στην Αμερική;

Αφού ενεργοποιήσετε το Dynamic Lock στα Windows 10, θα εντοπίσει αυτόματα ποια από τις αντιστοιχισμένες συσκευές σας είναι τηλέφωνο. Δεν θα χρειαστεί να αναγνωρίσετε μόνοι σας τη συσκευή με μη αυτόματο τρόπο. Όταν αφήνετε τον υπολογιστή σας, με το τηλέφωνό σας στην τσέπη/χέρι, τα Windows 10 θα κλειδωθούν αυτόματα μετά από 30 δευτερόλεπτα. Προς το παρόν δεν υπάρχει επιλογή να κλειδώσετε την επιφάνεια εργασίας σας αμέσως μετά την αποχώρησή σας.

Υπάρχουν εφαρμογές όπως αυτή που είναι διαθέσιμες τόσο για Windows όσο και για macOS. Λειτουργούν μέσω Bluetooth και του τηλεφώνου σας. Όταν φεύγετε από την εγγύτητα της επιφάνειας εργασίας σας, είναι κλειδωμένη. Εφαρμογές όπως αυτή υποστηρίζουν επίσης μια λειτουργία αυτόματου ξεκλειδώματος.

  Γιατί μου αρέσει το Apple Watch μου

Το δυναμικό κλείδωμα στα Windows 10 λειτουργεί με όλα τα τηλέφωνα. δεν περιορίζεστε στη χρήση μόνο ενός τηλεφώνου Windows. Αυτή η δυνατότητα είναι ενεργή μόνο εν μέρει στο Windows 10 Insider Build 15031. Η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί, αλλά η εφαρμογή Ρυθμίσεις διακόπτεται όταν προσπαθείτε να αντιστοιχίσετε τη συσκευή Bluetooth.