Το Face ID δεν λειτουργεί μετά την αντικατάσταση της οθόνης

Οι συσκευές της Apple είναι ακριβές. Η εγγύησή τους είναι ακριβή και οι επισκευές τους ακριβές. Με τα χρόνια, τα iPhone γίνονται όλο και λιγότερο «διορθώσιμα». Το iFixit σημειώνει σταθερά χαμηλή βαθμολογία στη συσκευή όσον αφορά τη δυνατότητα επισκευής και η Apple πραγματικά δεν ενδιαφέρεται να διορθώσει το πρόβλημα. Η Apple προτιμά να επισκευάζει τις δικές της συσκευές και θα προσπαθήσει να τιμωρήσει τους χρήστες για την πραγματοποίηση επισκευών από τρίτους.

Το Face ID δεν λειτουργεί μετά την αντικατάσταση της οθόνης

Οι οθόνες iPhone είναι αρκετά σκληρές και θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε προστατευτικό οθόνης στο τηλέφωνό σας. Τα προστατευτικά οθόνης έχουν γίνει πολύ πιο ανθεκτικά και ένα καλό προστατευτικό θα σώσει την οθόνη σας. Τούτου λεχθέντος, συμβαίνουν ατυχήματα και μπορεί ακόμα να καταλήξετε να σπάσετε ή να σπάσετε την οθόνη σας.

  Πώς να βελτιστοποιήσετε την αποθήκευση USB για καλύτερη απόδοση στα Windows 10

Διορθώστε το Face ID που δεν λειτουργεί μετά την αντικατάσταση της οθόνης

Εάν αντικαταστάθηκε η οθόνη σας και η αντικατάσταση έγινε από μια υπηρεσία επισκευής τρίτου μέρους, το Face ID έχει αποκλειστεί στη συσκευή σας. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με τις εργασίες επισκευής που έχουν γίνει. Αυτός είναι ένας «έλεγχος» που έχει κάνει η Apple στην επισκευή οθόνης.

Σύμφωνα με το iFixit, δεν πρόκειται για έλεγχο λογισμικού. Είναι σχετικό με το υλικό. Υπάρχει μια κουραστική διαδικασία που περιλαμβάνει τη στερέωση αισθητήρων στη συσκευή μετά την αντικατάσταση της οθόνης. Εάν όλα ευθυγραμμιστούν όπως θα έπρεπε, το Face ID θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτού του είδους η διαδικασία δεν είναι εύκολο να ακολουθηθεί από το μέσο εξουσιοδοτημένο συνεργείο επισκευής. Το iFixit έχει πολυετή εμπειρία και περισσότερη τεχνογνωσία από τα περισσότερα συνεργεία επισκευής τεχνολογίας και είναι σε θέση να το κάνει, αλλά για πολλούς χρήστες, η ικανότητα που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη.

  Χρησιμοποιήστε μια δέσμη ενεργειών PowerShell για να λάβετε μια λίστα με εγκατεστημένες εφαρμογές στα Windows

Η Apple έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι δεν θα αποκλείει πλέον το Face ID σε τηλέφωνα στα οποία έχει αντικατασταθεί η οθόνη τους από υπηρεσία επισκευής τρίτων. Αυτή η επιδιόρθωση θα είναι μια επιδιόρθωση λογισμικού. Μια ενημέρωση iOS θα καταργήσει τον περιορισμό, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει η ενημέρωση. Μπορείτε να ζήσετε με το απενεργοποιημένο Face ID μέχρι να κυκλοφορήσει η ενημέρωση ή μπορείτε να δοκιμάσετε να το επισκευάσετε σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφει το iFixit. Δεν υπάρχουν πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν.

συμπέρασμα

Η Apple συνήθιζε να επιβραδύνει τα παλαιότερα iPhone με κάθε νέα ενημέρωση iOS και μόλις λήφθηκαν νομικά μέτρα σταμάτησε να το κάνει. Οι ρυθμιστικές αρχές στην ΕΕ πιέζουν το δικαίωμα στην επισκευή ως βασικό δικαίωμα των καταναλωτών. Δεν έχει ήδη ξεκινήσει τη νομοθεσία για τα iPhone, αλλά αν το κάνει, η Apple ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτεί τον τρόπο κατασκευής των συσκευών της. Ίσως να ταιριάζει στην Apple να κατασκευάσει μια συσκευή που είναι αδύνατο να επισκευαστεί αντί να έχει άμεσα διαθέσιμα ανταλλακτικά για το iPhone της, αλλά όλα εξαρτώνται από τη νομοθεσία στην οποία υπόκειται και τα κενά που προσφέρει στον κατασκευαστή του τηλεφώνου.

  Πώς να κάνετε στιγμιότυπο οθόνης μιας συγκεκριμένης περιοχής στην οθόνη σας στα Windows 10