Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων στο iPhone σας

Ξεμείνετε από δεδομένα στο περιορισμένο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας; Θέλετε να επεκτείνετε τα δεδομένα για τις τελευταίες δύο ημέρες του μήνα; Δοκιμάστε τη νέα λειτουργία χαμηλών δεδομένων για να μειώσετε τη χρήση δεδομένων στο iPhone σας.

Πώς λειτουργεί η λειτουργία χαμηλών δεδομένων

Η λειτουργία χαμηλών δεδομένων στο iOS 13 και μεταγενέστερα κλείνει κάθε επικοινωνία στο παρασκήνιο. Διακόπτει την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο για εφαρμογές και ζητά από τις εφαρμογές να αναβάλουν όλες τις μη επείγουσες εργασίες συγχρονισμού μέχρι να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο που δεν έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα απλό τιμολόγιο χρησιμοποιώντας το Excel

Επίσης, διακόπτει όλες τις εργασίες συγχρονισμού παρασκηνίου. Έτσι, όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλών δεδομένων, η εφαρμογή Φωτογραφίες δεν θα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας.

Δεν θα δείτε μεγάλη διαφορά χρησιμοποιώντας το iPhone σας σε καθημερινή βάση, αλλά όλες οι διαδικασίες παρασκηνίου που συνήθως δεν έχετε τον έλεγχο θα τεθούν σε παύση. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να συνεχίσετε με μη αυτόματο τρόπο μια εργασία συγχρονισμού.

Αυτή είναι μόνο μία από τις μικρές χρήσιμες λειτουργίες που πρόσθεσε η Apple στην ενημέρωση του iOS 13. Για να μάθετε για τις καλύτερες δυνατότητες αυτής της ενημέρωσης, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις καλύτερες δυνατότητες του iOS 13.

  Πώς να διορθώσετε το Apple Watch που δεν δονείται για συναγερμούς και ειδοποιήσεις

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων στη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone και επιλέξτε την επιλογή «Κυψέλη».

Από εδώ, πατήστε “Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας”.

Πατήστε στην εναλλαγή δίπλα στο “Low Data Mode” για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων για δίκτυα Wi-Fi

Η λειτουργία χαμηλών δεδομένων λειτουργεί επίσης για δίκτυα Wi-Fi, αλλά όχι σε χαρακτήρα όλα ή τίποτα. Μπορείτε να μεταβείτε και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία για συγκεκριμένα δίκτυα Wi-Fi που ενδέχεται να περιλαμβάνουν χαμηλά όρια δεδομένων.

  Είναι ασφαλές να κάνετε προεπισκόπηση του email σας;

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε “Wi-Fi”.

Εδώ, βρείτε το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία και πατήστε το κουμπί “i” δίπλα του.

Από αυτήν την οθόνη, πατήστε στο διακόπτη δίπλα στο “Low Data Mode” για να το ενεργοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων σε συγκεκριμένες εφαρμογές και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το Instagram έχει μια επιλογή για λειτουργία χαμηλών δεδομένων. Για να εξοικονομήσετε τη χρήση δεδομένων σε εφαρμογές ροής, μπορείτε να μειώσετε την ποιότητα ροής βίντεο ή ήχου.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο και τις αυτόματες λήψεις για εφαρμογές για να μειώσετε τη χρήση δεδομένων στο iPhone σας.