Πώς να ενεργοποιήσετε τη διάταξη πληκτρολογίου με ένα χέρι στο iOS 11

Τα iPhone παλιά ήταν πολύ μικρότερα. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν, όταν το τυπικό μέγεθος μιας οθόνης iPhone ήταν μόλις 3,5 ίντσες. Το τελευταίο μοντέλο που αντιστοιχεί σε αυτό το μέγεθος ήταν το iPhone 4S. Από τότε, η συσκευή έχει γίνει μεγαλύτερη με την οθόνη του iPhone 7 Plus να έχει διαγώνια 4,7 ίντσες. Για να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες οθόνες, η Apple συμπεριέλαβε την προσβασιμότητα στο iOS 8. Μπορεί να μετακινήσει την οθόνη σας προς τα κάτω, ώστε να μπορείτε να προσεγγίσετε τις εφαρμογές στο επάνω μέρος. Στο iOS 11, η Apple προσθέτει μια διάταξη πληκτρολογίου με ένα χέρι για να διευκολύνει την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι. Το τυπικό πληκτρολόγιο στο iOS δεν προσφέρει άνετη πληκτρολόγηση με το ένα χέρι, ειδικά σε μια μεγάλη συσκευή όπως το iPhone 7 Plus. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιο ενός χεριού για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες.

  Το Beam για το Reddit είναι ένας ακόμη εξαιρετικός τρόπος για να καθυστερήσετε [iOS]

Ενεργοποίηση διάταξης πληκτρολογίου με ένα χέρι

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικά> Πληκτρολόγια. Πατήστε «Πληκτρολόγιο με ένα χέρι». Στην οθόνη «Πληκτρολόγιο με ένα χέρι», επιλέξτε μία από τις δύο διατάξεις. δεξιά ή αριστερά.

Υπάρχει ένας δεύτερος, πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη διάταξη πληκτρολογίου με το ένα χέρι στο iOS 11. Βρίσκεται στο ίδιο το πληκτρολόγιο. Ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή μπορείτε να εμφανίσετε το πληκτρολόγιο, π.χ. την εφαρμογή Μηνύματα. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί εναλλαγής emoji/πληκτρολογίου. Στο μικρό μενού που εμφανίζεται, μπορείτε να επιλέξετε μια διάταξη πληκτρολογίου.

Διάταξη πληκτρολογίου δεξιά έναντι αριστερά

Η διάταξη του αριστερού και του δεξιού πληκτρολογίου ωθεί τα πλήκτρα προς την αντίστοιχη κατεύθυνσή τους. Η διάταξη του αριστερού πληκτρολογίου θα ωθήσει τα πλήκτρα προς τα αριστερά, ώστε να είναι ευκολότερο για σας να φτάσετε εύκολα τα πλήκτρα p, l, m, backspace και επιστροφής. Ομοίως, η διάταξη του πληκτρολογίου του δεξιού χεριού θα ωθήσει τα πλήκτρα προς τα δεξιά, ώστε να είναι ευκολότερο να φτάσετε στα q, a, z, κεφαλαία και το πλήκτρο αριθμών και συμβόλων.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο iOS 11

Κάθε μία από αυτές τις διατάξεις γεμίζει τον κενό χώρο με ένα μεγάλο κουμπί βέλους. Εάν πατήσετε αυτό το κουμπί βέλους, θα βγείτε από την τρέχουσα διάταξη και θα επιστρέψετε στην κανονική διάταξη πληκτρολογίου. Όσον αφορά την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι, αυτό δεν είναι κακό χαρακτηριστικό. Υπάρχουν αρκετές δημοφιλείς εφαρμογές πληκτρολογίου τρίτων που έχουν ήδη αυτήν τη δυνατότητα, επομένως δεν είναι κάτι επαναστατικό. Τούτου λεχθέντος, στο iOS, μια προεπιλεγμένη λειτουργία είναι σχεδόν πάντα καλύτερη από τη χρήση μιας λύσης τρίτου μέρους, επειδή συνοδεύεται από περιορισμούς που επιβάλλονται από το iOS.

Η διάταξη παραμένει για άλλα πληκτρολόγια συστήματος που προσθέτετε. Για παράδειγμα, εάν μεταβείτε στο πληκτρολόγιο Emoji ή στο απλοποιημένο πληκτρολόγιο κινεζικών, θα σέβονται τη διάταξη που έχετε ενεργοποιήσει.

  Πώς να επισημάνετε εικόνες στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Εάν θέλετε τώρα ένα πληκτρολόγιο με ένα χέρι στη συσκευή σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Fleksy μέχρι το iOS 11 να φτάσει τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.