Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Bluetooth aptX για συστήματα Dell Windows 10

Ο ήχος ακούγεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λόγω των κωδικοποιητών που χρησιμοποιούνται. Οι κωδικοποιητές βελτιώνονται πάντα όπως και οι συσκευές ήχου. Για ορισμένες συσκευές, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν κωδικοποιητή στο σύστημά σας, αλλά για άλλες, υπάρχουν γενικά ενσωματωμένοι κωδικοποιητές ήχου που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα. Οι συσκευές ήχου Bluetooth αυξάνονται σε δημοτικότητα και ο προεπιλεγμένος κωδικοποιητής A2DP δεν έχει κατασκευαστεί ειδικά για αυτό. Ο κωδικοποιητής Bluetooth aptX από την άλλη πλευρά, είναι κατασκευασμένος ειδικά για ακουστικά Bluetooth. Εάν διαθέτετε σύστημα Dell, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν κωδικοποιητή για να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Bluetooth aptX.

  Πώς να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή και του μόντεμ σας

Εάν δεν έχετε συσκευές ήχου Bluetooth που χρησιμοποιείτε με το σύστημά σας Dell, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε αυτόν τον κωδικοποιητή. Δεν θα προσθέσει τίποτα στις in-line ή ενσύρματες συσκευές ήχου σας. Θα πρέπει να έχετε ήδη ρυθμίσει το Bluetooth στο σύστημά σας.

Ενεργοποιήστε την υποστήριξη Bluetooth aptX

Πρέπει να κάνετε λήψη του κωδικοποιητή από τον επίσημο ιστότοπο της Dell. Κάντε λήψη του αρχείου προγράμματος οδήγησης με το όνομα Εφαρμογή ήχου Bluetooth Intel 8260 (WBS/APTX). Εκτελέστε το EXE και κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση όταν το δείτε. Για καλό μέτρο, επανεκκινήστε το σύστημά σας. Μόλις το επανεκκινήσετε, απενεργοποιήστε το Bluetooth και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στα ακουστικά Bluetooth σας. Θα δείτε μια ειδοποίηση τοστ που σας λέει ότι χρησιμοποιείτε τώρα το aptX.

  Οι κάμερες Wi-Fi κάνουν περισσότερα από την απλή εγγραφή βίντεο

Εάν ανοίξετε συσκευές αναπαραγωγής και επιλέξετε τις ιδιότητες για μια συσκευή Bluetooth, θα δείτε μια προσαρμοσμένη καρτέλα. Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον κωδικοποιητή εν κινήσει χωρίς να τον απεγκαταστήσετε και να τον επανεγκαταστήσετε.

Άλλοι κατασκευαστές συστημάτων

Τα Windows 10 υποστηρίζουν αυτόν τον νέο κωδικοποιητή, ωστόσο, βασίζεται στην Intel για την έκδοση προγραμμάτων οδήγησης που μπορούν να εγκαταστήσουν οι χρήστες. Φαίνεται ότι η Intel και η HP δεν έχουν κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, ωστόσο, οι χρήστες αναφέρουν ότι οι εκδόσεις της Dell λειτουργούν μια χαρά. Αν υποθέσουμε ότι έχετε ήδη ρυθμίσει το Bluetooth στη συσκευή σας και τα πάντα, χρειάζεται μόνο να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

  Πώς να αλλάξετε τον ήχο ειδοποίησης νέου μηνύματος στα Windows 10

Για να το εγκαταστήσετε, εκτελέστε το EXE αλλά αντί για το κουμπί Εγκατάσταση, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή. Αυτό θα εξαγάγει ένα αρχείο με το όνομα “Intel Bluetooth Audio.msi” που πρέπει να εκτελέσετε.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε σε άλλους φορητούς υπολογιστές και μπορεί να λειτουργήσει για να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Bluetooth aptX.

Μόλις το χρησιμοποιήσετε, θα παρατηρήσετε μια εμφανή διαφορά στην ποιότητα του ήχου στις περισσότερες εφαρμογές. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, βρήκαμε ποιότητα ήχου από την εφαρμογή Netflix και το YouTube στο Chrome ήταν καλύτερο και πολύ πιο κοντά σε αυτό που λαμβάνετε από ένα ενσύρματο τηλέφωνο κεφαλής.