Πώς να προωθήσετε ένα βίντεο YouTube με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Μπορείτε να παρακάμψετε μπροστά ή να επαναφέρετε ένα βίντεο YouTube τόσο σε iOS όσο και σε Android πατώντας σε κάθε πλευρά της οθόνης σας. Οι επιλογές προς τα πίσω και προς τα εμπρός είναι περιορισμένες καθώς σας επιτρέπουν μόνο να κάνετε επαναφορά ή προς τα εμπρός κατά 10 δευτερόλεπτα. Αυτός ο περιορισμός είναι αποτέλεσμα της συσκευής που χρησιμοποιείτε, δηλαδή, η οθόνη μπορεί να έχει χώρο για τόσα πολλά χειριστήρια μόνο όταν το μεγαλύτερο μέρος καταλαμβάνεται από ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο. Η web έκδοση του YouTube είναι πολύ πιο ευέλικτη και μπορείτε να προωθήσετε ένα βίντεο YouTube με συντομεύσεις πληκτρολογίου. Οι συντομεύσεις και το προφανώς πανταχού παρόν πληκτρολόγιο παρέχουν πιο εκτεταμένο έλεγχο στη συσκευή αναπαραγωγής.

  3 τρόποι για να κατεβάσετε υπότιτλους από ένα βίντεο YouTube

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου δεν σας περιορίζουν σε άλματα μόλις 5 ή 10 δευτερολέπτων. Αντίθετα, μπορείτε να παραλείψετε κατά 10%, 20%, 30% … 90% του βίντεο. Αυτό κάνει τα χειριστήρια πιο χρήσιμα και συγκεκριμένα για τη διάρκεια ενός βίντεο. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προωθήσετε ένα βίντεο διάρκειας τριάντα λεπτών, μπορείτε να το προωθήσετε κατά ένα ορισμένο ποσοστό και να μην χάσετε πάρα πολλά από αυτό. Ομοίως, αν προωθήσετε ένα βίντεο δύο λεπτών κατά 10%, ας πούμε, δεν θα έχετε παραλείψει πάρα πολύ.

Προώθηση ενός βίντεο YouTube

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου λειτουργούν μόνο όταν αναπαράγεται ένα βίντεο YouTube. Είναι τα αριθμητικά πλήκτρα που βρίσκονται στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου σας. Το πλήκτρο 1, όταν πατηθεί, θα παραλείψει το 10% του βίντεο. Ομοίως, τα 2, 3, 4, … 9 θα παρακάμψουν μπροστά κατά 20%, 30%, 40%,… 90% του βίντεο.

  Αποκλεισμός προτάσεων YouTube κατά την περιήγηση χωρίς σύνδεση

Αν δεν είστε λάτρης του να παραλείπετε μπροστά κατά ένα ορισμένο ποσοστό ενός βίντεο και είστε πιο άνετοι με την προώθηση ή την επαναφορά σε έναν απόλυτο χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αριστερό και το δεξί πλήκτρο βέλους για να το επαναφέρετε προς τα εμπρός και προς τα πίσω κατά πέντε δευτερόλεπτα.

Αυτές οι συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι αρκετά αξιόπιστες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσουν. Σε αντίθεση με το πλήκτρο διαστήματος που σπάνια ανταποκρίνεται, αυτά λειτουργούν κάθε φορά, χωρίς να απαιτείται επιπλέον προσπάθεια. Εάν έχετε ένα numppad στο πληκτρολόγιό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αριθμητικά πλήκτρα σε αυτό για το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτές οι συντομεύσεις πληκτρολογίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μία φορά σε ένα βίντεο, π.χ., εάν πατήσετε το πλήκτρο 3 για να παραλείψετε το 30% του βίντεο, δεν μπορείτε να το πατήσετε ξανά για να παραλείψετε το επόμενο 30% του βίντεο. Αφού προχωρήσετε, οι συντομεύσεις πληκτρολογίου δεν επαναφέρουν τη διάρκεια του βίντεο που μπορούν να παρακάμψουν σε σχέση με το ποσό που απομένει.

  Πώς να απαλλαγείτε από τον αριθμό στην καρτέλα YouTube

Τα αριθμητικά πλήκτρα λειτουργούν μόνο προς μία κατεύθυνση. μπορείς να πας μπροστά, αλλά όχι να πηδήξεις πίσω. Εάν πρέπει να επιστρέψετε, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο αριστερού βέλους για να επαναφέρετε το βίντεο κατά πέντε δευτερόλεπτα.