Πώς να ενεργοποιήσετε την εικόνα σε εικόνα στο macOS Sierra

Το macOS Sierra έχει μια πολύ προσεγμένη νέα δυνατότητα που ονομάζεται Picture in Picture. Λειτουργεί με βίντεο που βλέπετε στο Safari και σας επιτρέπει να βγάζετε το βίντεο από το παράθυρο του Safari. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε γωνία της οθόνης και να παρακολουθήσετε το βίντεο ενώ εργάζεστε σε κάτι άλλο. Η δυνατότητα, θεωρητικά, θα πρέπει να λειτουργεί σε σχεδόν οποιονδήποτε ιστότοπο ροής βίντεο. Λειτουργεί στο YouTube και σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο με πρόγραμμα αναπαραγωγής HTML5. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

Ανοίξτε το Safari και παίξτε ένα βίντεο στο YouTube. Κάντε δεξί κλικ μέσα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο. Κανονικά, όταν κάνετε δεξί κλικ μέσα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής YouTube, βλέπετε τα στοιχεία ελέγχου για την αντιγραφή ενός συνδέσμου στο βίντεο ή την επαναφορά του. Αυτό που πρέπει να πάρετε είναι το μενού που απεικονίζεται παρακάτω. Διαθέτει επιλογές για προβολή του βίντεο σε πλήρη οθόνη, είσοδο εικόνας σε λειτουργία εικόνας, άνοιγμα του βίντεο σε νέο παράθυρο και αντιγραφή της διεύθυνσης του βίντεο.

  Πώς να κατεβάσετε το τιμολόγιο Uber για τον τελευταίο μήνα ή έτος [macOS]

Για να λάβετε αυτό το μενού, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ μέσα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο για δεύτερη φορά. Κάνοντας κλικ έξω από αυτό δεν θα λειτουργήσει. Μόλις δείτε το μενού, επιλέξτε «Εισαγωγή εικόνας σε εικόνα».

Το βίντεο θα βγει από το παράθυρο του Safari και θα μεταφερθεί στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Για να το μετακινήσετε σε διαφορετική γωνία, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command και χρησιμοποιήστε τα κουμπιά βέλους για να το μετακινήσετε.

Μπορείτε να κλείσετε το βίντεο κάνοντας κλικ στο κουμπί κλεισίματος επάνω αριστερά. Όταν τοποθετείτε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το βίντεο, εμφανίζονται τα κουμπιά ελέγχου για την παύση του και την επιστροφή στη λειτουργία παραθύρου. Μπορείτε επίσης να το σύρετε για να το τοποθετήσετε όπου θέλετε στην οθόνη. Το μέγεθος του προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο μπορεί να αλλάξει κάνοντας κλικ και σύροντάς το από τη γωνία.

  Πώς να μετατρέψετε το Gnome Shell σε macOS High Sierra

Το βίντεο συνεχίζεται απρόσκοπτα από εκεί που σταμάτησε όταν αλλάζετε και επιστρέφετε από τη λειτουργία Picture-in-picture. Η Apple λέει ότι το Picture-in-Picture θα λειτουργεί σε οποιονδήποτε ιστότοπο που υποστηρίζει πρόγραμμα αναπαραγωγής HTML5. Οι ιστότοποι που δεν διαθέτουν πρόγραμμα αναπαραγωγής HTML5 θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν για να προστεθεί υποστήριξη για αυτό.

Προς το παρόν, το Picture-in-picture λειτουργεί μόνο μέσα στο Safari και όχι σε άλλα προγράμματα περιήγησης διαθέσιμα για macOS. Είναι αυστηρά χαρακτηριστικό της Sierra, επομένως οι παλαιότερες εκδόσεις macOS δεν θα το έχουν.