Πώς να ενεργοποιήσετε την εικονική επιφάνεια αφής στα Windows 10

Το Windows 10 Creators Update έφερε νέες δυνατότητες και σταθερότητα. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στις συσκευές με οθόνη αφής. Στην πραγματικότητα, η ενημέρωση κυκλοφόρησε στο εμπόριο μαζί με το Surface Studio που διαθέτει μια πολύ μεγάλη, πολύ εντυπωσιακή οθόνη αφής. Η ενημέρωση, σύμφωνα με το όνομά της, απευθυνόταν σε άτομα που δημιουργούν περιεχόμενο, αλλά υπάρχουν λειτουργίες στο Creators Update που οι απλοί χρήστες βρίσκουν χρήσιμες. Εάν διαθέτετε tablet PC δύο σε ένα, η ενημέρωση έχει προσθέσει μια εικονική επιφάνεια αφής. Η εικονική επιφάνεια αφής στα Windows 10 λειτουργεί μέσω μιας διεπαφής στην οθόνη που μιμείται την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα μιας πραγματικής επιφάνειας αφής.

  Πώς να συγχωνεύσετε έγγραφα του Microsoft Word

Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εικονική επιφάνεια αφής στα Windows 10, εκτός εάν έχετε tablet PC δύο σε ένα. Ακόμα κι αν μεταβείτε στη λειτουργία tablet σε κανονικό υπολογιστή, η επιλογή δεν θα εμφανιστεί. Πρέπει να εκτελείτε την ενημέρωση δημιουργών.

Ενεργοποιήστε την εικονική επιφάνεια αφής στα Windows 10

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και αναζητήστε την επιλογή «Εμφάνιση κουμπιού επιφάνειας αφής» στο μενού περιβάλλοντος.

Κάντε κλικ σε αυτό και ένα κουμπί που μοιάζει με επιφάνεια αφής θα προστεθεί στο δίσκο συστήματος. Εάν έχετε ενεργοποιημένο το κουμπί του πληκτρολογίου αφής, το κουμπί της επιφάνειας αφής θα εμφανιστεί δίπλα του.

Κάντε κλικ στο κουμπί για να ενεργοποιήσετε την εικονική επιφάνεια αφής στα Windows 10.

  Πώς να εισαγάγετε ένα υπολογιστικό φύλλο Google Sheets στα Έγγραφα Google

Χρήση της εικονικής επιφάνειας αφής στα Windows 10

Χρειάζεται λίγη εξοικείωση με την εικονική επιφάνεια αφής. Το εικονικό πληκτρολόγιο είναι πολύ πιο εύκολο στη διαχείριση επειδή το χρησιμοποιείτε μόνο όταν έχετε ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου. Με την εικονική επιφάνεια αφής, ένα μέρος της οθόνης σας καλύπτεται και μπορεί να είναι απλώς το μέρος στο οποίο θέλετε να κάνετε δεξί ή αριστερό κλικ. Η επιφάνεια αφής διαθέτει κουμπί αριστερού και δεξιού κλικ. Μπορείτε να σύρετε και να επανατοποθετήσετε την επιφάνεια αφής σε διαφορετική περιοχή της οθόνης. Μπορεί να αναγνωρίσει κάποιες χειρονομίες αλλά όχι όλες. Δεν θα πρέπει να περιμένετε την εμπειρία του touchpad πλήρους ακρίβειας. Μπορείτε να κάνετε κύλιση σε μια ιστοσελίδα και να πατήσετε με δύο δάχτυλα για να κάνετε δεξί κλικ.

  Πώς να διορθώσετε το CBS All Access που δεν λειτουργεί στο Amazon Firestick

Το μέγεθος του touchpad δεν μπορεί να αλλάξει και ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος. Αν ήταν μικρότερο, θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. Αν ήταν μεγαλύτερο, θα κάλυπτε την οθόνη σας περισσότερο από ό,τι ήδη. Από την όψη του και από μερικές δοκιμές δεν φαίνεται να είναι το πιο εύκολο πράγμα για να το συνηθίσεις. Δεν φαίνεται καν σαν βελτίωση, αλλά αν έχετε συνηθίσει σε έναν υπολογιστή δύο σε ένα και τον έχετε χρησιμοποιήσει για λίγο, μπορεί να έχετε μια διαφορετική εμπειρία. Αν μη τι άλλο, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα με ειδικές ανάγκες.