Πώς να επεκτείνετε το πρόχειρο του προγράμματος περιήγησής σας σε 10 στοιχεία

Τα πρόχειρα από προεπιλογή και το σχέδιο αποθηκεύουν μόνο ένα στοιχείο ταυτόχρονα. Το πρόχειρο του συστήματος μπορεί να αποθηκεύσει κείμενο και εικόνες, αλλά και πάλι, μόνο ένα στοιχείο κάθε φορά. Μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές που θα αποθηκεύουν περισσότερα από ένα αντικείμενα και σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη από αυτές. Το Multi Copy Paste είναι μια επέκταση του Chrome που σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πρόχειρο του προγράμματος περιήγησής σας σε 10 στοιχεία. Η επέκταση έχει μια έκδοση pro αλλά είναι δωρεάν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε για να λάβετε ένα δωρεάν κλειδί. Εάν δεν εγγραφείτε για ένα δωρεάν κλειδί, μπορείτε να επεκτείνετε το πρόχειρο μόνο σε 4 στοιχεία. Σχεδιάστηκε με γνώμονα τους χρήστες macOS, αν και οι χρήστες των Windows μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν με λίγη ταλαιπωρία.

  Λάβετε έμπνευση χρησιμοποιώντας πρότυπα που δημιουργούνται αυτόματα για δύσκολο να γράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για να αντιγράψετε κείμενο στο πρόχειρο, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl+C+1, Ctrl+C+2… κλπ. Οι χρήστες των Windows δεν μπορούν να επικολλήσουν το κείμενο του προχείρου μέσω συντόμευσης πληκτρολογίου. Αντίθετα, θα πρέπει να κάνουν δεξί κλικ και να επιλέξουν την επιλογή Επικόλληση της επέκτασης από το μενού περιβάλλοντος. Οι χρήστες macOS μπορούν να επικολλήσουν κείμενο στο πρόχειρο μέσω συντόμευσης Ctrl+Option+1, Ctrl+Option+2… κ.λπ.

Επεκτείνετε το Πρόχειρο του προγράμματος περιήγησής σας

Εγκαταστήστε το Multi Copy Paste και ξεκινήστε την αντιγραφή κειμένου στο πρόχειρό σας. Είναι καλύτερο να θυμάστε ποιο απόσπασμα αντιστοιχεί σε ποιον αριθμό έχει αντιστοιχιστεί με τη συντόμευση πληκτρολογίου αντιγραφής/επικόλλησης. Εάν το ξεχάσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί επέκτασης και στο κουμπί χάμπουργκερ μέσα σε αυτό για να δείτε μια πλήρη λίστα με τα αποσπάσματα που έχετε αντιγράψει.

  Πώς να λάβετε οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο στους Χάρτες της Apple

Για να το επικολλήσετε, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου στο macOS και κάντε δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος εάν χρησιμοποιείτε Windows.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε στοιχεία μέσω της λειτουργίας έξυπνου αντιγράφου της επέκτασης. Επιλέξτε ένα απόσπασμα κειμένου και κάντε δεξί κλικ πάνω του. Το μενού περιβάλλοντος θα έχει μια επιλογή «Έξυπνη αντιγραφή» με μια επιλογή υποσυνόλου «Αντιγραφή». Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να αντικαταστήσετε το περιεχόμενο στο πρόχειρο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν χρησιμοποιήσετε την επέκταση χωρίς να εγγραφείτε, μπορείτε να επεκτείνετε το πρόχειρο του Chrome μόνο κατά τέσσερα στοιχεία. Η εγγραφή είναι δωρεάν και λαμβάνετε ένα κλειδί για να επαληθεύσετε ότι έχετε εγγραφεί. Αφού εισαγάγετε το κλειδί, μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 10 στοιχεία στο πρόχειρό σας.

  Πώς να προβάλετε όλες τις φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω ενός νήματος συνομιλίας iMessages

Αλλα προγράμματα περιήγησης

Προς το παρόν, το Multi Copy Paste είναι διαθέσιμο μόνο για το Chrome, ωστόσο, οι προγραμματιστές έχουν στα σκαριά πρόσθετα για Firefox, Safari και Opera.

Όπως και με την ανάρτησή μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του κειμένου του προχείρου στο iOS, θα σας προειδοποιήσουμε για το τι αντιγράφετε και επικολλάτε μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης. Η επέκταση, ενώ είναι ασφαλής, θα έχει πρόσβαση σε όλα όσα αντιγράφετε, επομένως μην αντιγράφετε και επικολλάτε πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς πιστωτικών καρτών. Εάν δεν μπορείτε να βοηθήσετε στην αντιγραφή ευαίσθητων πληροφοριών, εξετάστε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε την επέκταση κατά την επικόλληση δεδομένων.