Πώς να στείλετε ένα email με διαφορετική διεύθυνση “Από” στο Outlook

Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς email στο Microsoft Outlook, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση “Από” σε ένα νέο email. Αυτό είναι πιο γρήγορο από την εναλλαγή σε διαφορετικό φάκελο εισερχομένων και σας επιτρέπει να στέλνετε email από διαφορετικές διευθύνσεις, ακόμα κι αν δεν είναι δικές σας. Δείτε πώς—με ορισμένες επιφυλάξεις.

Το Outlook σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από οποιονδήποτε λογαριασμό έχετε ρυθμίσει στο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμα κι αν δεν τον έχετε ρυθμίσει. Αυτό ακούγεται ανησυχητικό – και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι – αλλά υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τη χρήση αυτής της λειτουργικότητας καθώς και κακόβουλοι.

Θα εξετάσουμε πώς λειτουργεί αυτό και πώς οι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμποδίζουν τους χρήστες να το χρησιμοποιούν για επιβλαβείς σκοπούς.

Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ διευθύνσεων email

Πρώτον, ας περάσουμε από την απολύτως νόμιμη διαδικασία. Για να αλλάξετε τη διεύθυνση “Από”, πρέπει να κάνετε ορατό το πεδίο “Από”. Ανοίξτε ένα νέο email στο Microsoft Outlook και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επιλογές > Από. Αυτό θα κάνει ορατό το πεδίο “Από”.

ο

Για να αλλάξετε τη διεύθυνση “Από”, κάντε κλικ στο κουμπί “Από” και επιλέξτε μία από τις διευθύνσεις email που έχετε προσθέσει στο Outlook.

ο

Η διεύθυνση email στο πεδίο “Από” θα αλλάξει και όταν στέλνετε ένα email, θα σταλεί από αυτήν τη διεύθυνση.

ο

Εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των λογαριασμών email σας όταν στέλνετε email, αυτό είναι το μόνο που έχετε.

  Πώς να αντιστοιχίσετε εύκολα τις γραμματοσειρές Google σωστά

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να στείλετε ένα email από έναν λογαριασμό που δεν έχετε προσθέσει στο Outlook; Λοιπόν, το Outlook θα σας επιτρέψει να το κάνετε επίσης, υπό ορισμένες συνθήκες.

Συντάξτε ένα νέο email και μετά κάντε ξανά κλικ στο κουμπί «Από». Από εκεί, επιλέξτε την επιλογή «Άλλη διεύθυνση email».

ο

Στον πίνακα που ανοίγει, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση από την οποία θέλετε να στείλετε ένα email και κάντε κλικ στο “OK”.

ο

Τώρα στείλτε το μήνυμα κανονικά. Θα σταλεί το email ή θα λάβετε ειδοποίηση αποτυχίας παράδοσης; Και αν στείλει, θα το δει ο παραλήπτης ότι προέρχεται από τη διεύθυνση email που χρησιμοποιήσατε, ακόμα κι αν δεν είναι δική σας;

Και οι δύο αυτές απαντήσεις εξαρτώνται από το ποιος είναι ο πάροχος του email σας.

Πώς χειρίζονται οι πάροχοι email τα μηνύματα που αποστέλλονται από διαφορετική διεύθυνση “Από”.

Το ίδιο το Microsoft Outlook και άλλα προγράμματα-πελάτες email όπως το Thunderbird ή το Apple Mail, δεν ελέγχουν τη διεύθυνση email από την οποία στέλνετε. Ο πελάτης απλώς στέλνει το email στον διακομιστή SMTP του παρόχου σας (διακομιστής Simple Mail Transfer Protocol, που συχνά ονομάζεται διακομιστής αλληλογραφίας) και αφήνει τον διακομιστή SMTP να αποφασίσει τι θα κάνει με το email σας.

Το τι θα συμβεί με το email σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο διαμόρφωσης του διακομιστή SMTP του παρόχου email σας.

Οι μεγάλοι πάροχοι email, όπως η Google, η Microsoft, η Apple και η Yahoo, χρησιμοποιούν κάτι που ονομάζεται παράγοντας προστασίας (Πλαίσιο πολιτικής αποστολέα), DMARC (Έλεγχος ταυτότητας, αναφορά και συμμόρφωση μηνυμάτων βάσει τομέα) και DKIM (Domain Keys Identified Mail) για να αποτρέψετε (μεταξύ άλλων) άτομα από το να στέλνουν email από διευθύνσεις (πλαστογράφηση) που δεν είναι δικές τους. Ο τρόπος με τον οποίο κάθε πάροχος χειρίζεται αυτήν την κατάσταση είναι λίγο διαφορετικός.

  Πώς να κάνετε μια καμπύλη γραμμικής βαθμονόμησης στο Excel

Η Google απλώς αγνοεί τη νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήσατε και ο παραλήπτης θα δει τη διεύθυνσή σας στο Gmail. Στο παράδειγμά μας στα στιγμιότυπα οθόνης, το Outlook έστειλε το email στον διακομιστή SMTP του Gmail, ο οποίος διαπίστωσε ότι η διεύθυνση email από την οποία στέλναμε—[email protected]—δεν ανήκει σε εμάς, και έτσι ο παραλήπτης έλαβε ένα email από την αρχική μας διεύθυνση Gmail.

Οι λογαριασμοί email που φιλοξενούνται από τη Microsoft κάνουν τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Εάν προσπαθήσετε να στείλετε ένα email από μια διεύθυνση στην οποία δεν έχετε άδεια πρόσβασης, ένας διακομιστής email της Microsoft (που συνήθως αναφέρεται ως διακομιστής Exchange) δεν θα στείλει το email. Αντ’ αυτού, θα λάβετε μια ειδοποίηση αποτυχίας παράδοσης.

Ωστόσο, εάν η εταιρεία σας χρησιμοποιεί διακομιστή Microsoft Exchange για τη διαχείριση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, συνήθως έχει ρυθμιστεί ώστε να σας επιτρέπει να στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από οποιονδήποτε λογαριασμό έχετε πρόσβαση, ακόμα κι αν αυτός ο λογαριασμός δεν έχει προστεθεί στο Outlook σας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε άδεια να στείλετε email από το “[email protected],” Το Outlook θα στείλει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον διακομιστή Exchange και θα ελέγξει ότι έχετε άδεια να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση. Στη συνέχεια, ο διακομιστής θα στείλει το email στον παραλήπτη, ανεξάρτητα από το αν έχετε προσθέσει το “[email protected]» λογαριασμό στο Outlook.

  Ποιες ρυθμίσεις κάμερας πρέπει να χρησιμοποιήσω για αθλητικές φωτογραφίες;

Άλλοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνήθως χειρίζονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη “λάθος” διεύθυνση με παρόμοιο τρόπο είτε της Google είτε της Microsoft. Ο ευκολότερος τρόπος για να το μάθετε είναι να το δοκιμάσετε στο Outlook και να δείτε τι συμβαίνει. Ωστόσο, ελέγξτε πρώτα τους όρους του παρόχου σας, καθώς ορισμένοι μπορεί να έχουν μια διάταξη που να μην το κάνει αυτό.

Πώς χρησιμοποιούν οι απατεώνες ψεύτικες διευθύνσεις «Από»;

Οι μεγάλοι πάροχοι email έχουν κάθε είδους ελέγχους και πρωτόκολλα για να προσπαθήσουν να βρουν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ηλεκτρονικό ψάρεμα, συμπεριλαμβανομένων των email που αποστέλλονται από ψεύτικη διεύθυνση. Οι απατεώνες και οι phishers δεν χρησιμοποιούν τους μεγάλους παρόχους—δημιουργούν τους δικούς τους διακομιστές SMTP και στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω αυτών.

Ωστόσο, οι απατεώνες δημιούργησαν τους διακομιστές SMTP τους για να επιτρέπουν όλα τα email τους, αναγκάζοντας μεγάλους παρόχους όπως η Google και η Microsoft σε μια συνεχή κούρσα εξοπλισμών για να εντοπίσουν και να σταματήσουν τα μηνύματα απάτης και phishing να εισέρχονται στα εισερχόμενά σας.

Ο πάροχος email σας, είτε η Microsoft, η Google, η Apple, η Yahoo ή οποιοσδήποτε άλλος πάροχος, σαρώνει τις κεφαλίδες email κάθε email που λαμβάνετε. Ένα από τα πράγματα που αναζητούν αυτές οι εταιρείες είναι ότι η διεύθυνση “Από” ταιριάζει με τη διεύθυνση “Αποστολέας”. Εάν δεν ταιριάζουν, ειδικά αν προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς τομείς, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία. Δεν είναι το μόνο πράγμα που χρησιμοποιούν οι πάροχοι email για να προσδιορίσουν εάν ένα email είναι ύποπτο, αλλά είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ελέγχους που κάνουν.