Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ακύρωση θορύβου σε AirPods, AirPods Pro και AirPods Max

Η τεχνολογία εξελίσσεται με απίστευτο ρυθμό σε αυτόν τον φουτουριστικό κόσμο, όπως και οι τεχνολογικοί γίγαντες. Σήμερα, θα συζητήσουμε την τεχνολογία ακύρωσης θορύβου και τον τρόπο ενεργοποίησης της ακύρωσης θορύβου στα AirPods.

Με την αύξηση της αστικοποίησης, ο θόρυβος αγγίζει επίσης τα καταστροφικά υψηλά του. Έτσι, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για όποιον θέλει να απολαύσει μελωδική μουσική ή να παρακολουθήσει τις αγαπημένες του ταινίες φορώντας ακουστικά σε θορυβώδη περιβάλλοντα όπως τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ο χώρος εργασίας του και άλλα τέτοια μέρη.

Λόγω αυτού, ο χρήστης έχει μόνο μία επιλογή: να αυξήσει τον όγκο των συσκευών, κάτι που είναι επικίνδυνο για τα αυτιά του. Μπορεί να είναι ο μοναδικός λόγος για την καταστροφή των κυττάρων και των μεμβρανών στον κοχλία του αυτιού.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η τεχνολογία ακύρωσης θορύβου μπήκε στο προσκήνιο.

Σχετικά με την τεχνολογία ακύρωσης θορύβου

Με απλά λόγια, το όνομα υποδηλώνει ότι η τεχνολογία ακύρωσης θορύβου θα κόψει τον περιττό θόρυβο από το φόντο. Λόγω αυτού, οι χρήστες μπορούν να ακούν τα μέσα χωρίς καμία ενόχληση, καθώς και την ασφάλεια των αυτιών τους. Η τεχνολογία ακύρωσης θορύβου μπορεί να παραχθεί σε τρεις τύπους: Ενεργή ακύρωση θορύβου, παθητική ακύρωση θορύβου και προσαρμοστική ακύρωση θορύβου.

  • Ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC) – Χρησιμοποιεί αντικυματική τεχνολογία, η οποία παράγει το ακριβώς αντίθετο ηχητικό κύμα από το ηχητικό κύμα θορύβου στο παρασκήνιο. Αυτό θα ακυρώσει τον θόρυβο.
  • Παθητική ακύρωση θορύβου – Το φαινόμενο παθητικής ακύρωσης θορύβου οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως ο τέλειος αφρός για τα ακουστικά. Λόγω αυτού, μπορεί να σχηματιστεί μια σφράγιση μεταξύ του αυτιού και των ακουστικών.
  • Adaptive Noise Cancellation – Όπως η Active Noise Cancellation (ANC), η Adaptive Noise Cancellation χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία για την εξάλειψη των θορύβων του περιβάλλοντος. Ωστόσο, η διαφορά εμφανίζεται στο Adaptive είναι ότι χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους για να ακούει και να προσαρμόζει τους θορύβους του φόντου και να εφαρμόζει την σχεδόν τέλεια ακύρωση θορύβου για την παροχή της καλύτερης απόδοσης μεταξύ των τριών τύπων.

Ας δούμε τώρα τη δυνατότητα ακύρωσης θορύβου στις συσκευές Apple AirPods.

Apple AirPods (3ης γενιάς)

Οι χρήστες της Apple που χρησιμοποιούν AirPods 2ης γενιάς έλαβαν μια φανταστική αναβάθμιση με τα Apple AirPods 3. Η σημαντική λίστα αναβάθμισης περιλαμβάνει βαθμολογία IPX4, θήκη φόρτισης MagSafe και υποστηρίζει λειτουργίες όπως χωρικό ήχο.

Ενώ μιλούσε για τη δυνατότητα ακύρωσης θορύβου στα Apple AirPods 3, η Apple απογοήτευσε τους geeky χρήστες της μη δίνοντας τη δυνατότητα Active Noise Cancellation στο νέο της προϊόν.

  Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα στο Netflix [All Devices]

Παρείχαν ακύρωση θορύβου, αλλά είναι παθητική ακύρωση θορύβου, και γι’ αυτό εξαρτάται από το σχήμα του αυτιού κάθε χρήστη και από το πόσο καλά ταιριάζουν αυτά τα AirPods στο αυτί του.

Apple AirPods Pro/Max

Μετά την κυκλοφορία των AirPods Pro και AirPods Max, οι άνθρωποι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι που τα πήραν στα χέρια τους. Αυτό ήταν αρκετό για να πει την άγρια ​​τρέλα της κοινότητας των χρηστών της Apple για τα AirPods Pro και AirPods Max. Το AirPods Pro είναι ένας τύπος ακουστικών για το αυτί, ενώ το AirPods Max είναι ένας τύπος ακουστικού πάνω από το αυτί.

Ένας από τους κύριους διαφοροποιητές και των δύο προϊόντων σε σύγκριση με τους προκατόχους τους είναι το Active Noise Cancellation που δεν μπορεί κανείς να δει στις προηγούμενες εκδόσεις του AirPods.

Η λειτουργία ANC των Apple AirPods λειτουργεί αποτελεσματικά και μπορεί να σβήσει τους θορύβους του φόντου για να αποτρέψει την απόσπαση της προσοχής των χρηστών. Εκτός από αυτό, το σύστημα εξαερισμού μειώνει επίσης τον θόρυβο του ανέμου όταν βρίσκεστε σε φωνητική κλήση, σύμφωνα με την Apple.

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την ακύρωση θορύβου στα AirPods Pro και AirPods Max;

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών AirPods Pro και AirPods Max: Λειτουργία ακύρωσης θορύβου, λειτουργία διαφάνειας και απενεργοποιημένη. Αυτά μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε έναν φυσικό διακόπτη ή αισθητήρα στα ίδια τα AirPods και άλλοι τρόποι είναι διαφορετικοί χρησιμοποιώντας διάφορες συσκευές Apple όπως iPhone, iPad, MacBook και άλλα.

Εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα AirPods

Για AirPods Pro

Το AirPods Pro είναι ένα ακουστικό για το αυτί με κομψό και κομψό σχεδιασμό που προσελκύει τους millennials. Έτσι, η Apple προσπάθησε να σχεδιάσει τα AirPods Pro έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για κανένα κουμπί στη συσκευή. Η Apple έχει χρησιμοποιήσει έναν αισθητήρα δύναμης πολλαπλών λειτουργιών σε κουμπιά για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών.

Αλλά το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι πώς να ενεργοποιήσετε την ακύρωση θορύβου στα AirPods. Η απάντηση είναι απλή. Είναι μια απλή διαδικασία ως εξής:

  • Πατήστε παρατεταμένα τον αισθητήρα δύναμης μέχρι να ακούσετε έναν ήχο.
  • Ενώ φορούν και τα δύο AirPods, οι χρήστες πρέπει να πατήσουν παρατεταμένα την εναλλαγή του αισθητήρα μεταξύ Noise Cancellation και Transparency Mode.
  • Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να φορούν μόνο ένα AirPods κατά τη διάρκεια της εργασίας τους για να επικεντρωθούν τόσο στη δουλειά όσο και στη μουσική, οπότε αν είστε ένας από αυτούς, πρέπει να κάνετε μερικά ακόμη βήματα για να το ρυθμίσετε.
    • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας
    • Κάντε κλικ στο κουμπί Προσβασιμότητα
    • Ενεργοποιήστε την Ακύρωση θορύβου με One AirPods
    • Ολοκληρώθηκε! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου φορώντας μόνο ένα AirPod.
  Πλήρης οδηγός για τη φιλοξενία του WordPress στο SiteGround

Για AirPods Max

Το AirPods Max είναι ένα κορυφαίο προϊόν της σειράς AirPods. Επιπλέον, τα AirPods Max είναι τα μόνα AirPods της κατηγορίας over-ear. Εξετάζοντας το κόστος του, είναι προφανές ότι συνοδεύεται από Active Noise Cancellation, αλλά πολλοί χρήστες έχουν ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης της ακύρωσης θορύβου στο AirPods Max. Ακολουθούν τα απλά βήματα για να ξεκινήσετε το ANC στο AirPods Max:

  • Απλώς συνδέστε τα AirPods με iPhone ή iPod
  • Κάντε κλικ στο κουμπί ελέγχου θορύβου στα δεξιά για εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας διαφάνειας και της λειτουργίας ακύρωσης θορύβου
  • Ένας ήχος επιβεβαιώνει την αλλαγή.

Εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών χρησιμοποιώντας άλλες συσκευές Apple

Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν την ενεργοποίηση της λειτουργίας ακύρωσης θορύβου από τις έξυπνες συσκευές της Apple, όπως iPhone, iPad, Apple Watch ή Mac. Όλες οι άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι επίσης πολύ απλές, ώστε κάθε αφελής χρήστης να μπορεί να επωφεληθεί από την πιο πρόσφατη λειτουργία των AirPods Pro και AirPods Max.

Χρήση iPhone/iPad

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εναλλαγής μεταξύ των λειτουργιών χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad σας.

#1. Από το Κέντρο Ελέγχου

  • Φορέστε ένα ή και τα δύο AirPods και βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένα στη συσκευή σας Apple.
  • Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου στη συσκευή σας iOS ή iPad OS.
  • Όταν φοράτε AirPods Max ή και τα δύο AirPods Pro, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί έντασης ήχου του iPhone ή του iPad σας μέχρι να δείτε πρόσθετα στοιχεία ελέγχου.
  • Πατήστε το εικονίδιο Ακύρωση θορύβου στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

  • Μετά την ενεργοποίηση της ακύρωσης θορύβου, μπορεί κάποιος να ρωτήσει πώς να απενεργοποιήσετε την ακύρωση θορύβου στα AirPods. Έτσι, η διαδικασία απενεργοποίησης είναι επίσης η ίδια. Μόλις στο τελευταίο βήμα, ο χρήστης πρέπει να κάνει κλικ στο κουμπί απενεργοποίησης αντί να κάνει κλικ στην ακύρωση θορύβου.

#2. Από τις Ρυθμίσεις

  • Ο δεύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε την Ακύρωση θορύβου από το iPhone ή το iPad σας είναι από τις ρυθμίσεις της συσκευής.
  • Βεβαιωθείτε ότι το AirPods Pro ή το AirPods Max είναι συνδεδεμένο στις συσκευές σας.
  • Στη συνέχεια, ανοίξτε τις ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα Bluetooth.

  • Εδώ, μπορείτε να βρείτε το όνομα των AirPods σας στη συνδεδεμένη λίστα. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί πληροφοριών δίπλα στο όνομα, όπου θα ανοίξει μια άλλη δραστηριότητα.
  • Κάτω από τον Έλεγχο θορύβου, μπορεί κανείς να βρει το κουμπί εναλλαγής της Ακύρωσης θορύβου και πατώντας απλώς πάνω του, μπορεί να το ενεργοποιήσει.

Χρήση Apple Watch

Σύμφωνα με μια αναφορά, ένας στους δέκα χρήστες iPhone χρησιμοποιεί επίσης ρολόι Apple. Αυτό δείχνει το εξαιρετικό ποσοστό προσκόλλησης των πελατών της Apple στο Οικοσύστημα της Apple.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Apple προσφέρει την άνεση και τα πλεονεκτήματα της χρήσης των προϊόντων της μαζί με τα κύρια iPhone της.

  Xbox Series X εναντίον Xbox Series S: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της ακύρωσης θορύβου των AirPods από το Apple Watch είναι ένα από τα εξαιρετικά παραδείγματα. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αλλάξετε τη λειτουργία ενεργοποίησης-απενεργοποίησης ακύρωσης θορύβου:

  • Βεβαιωθείτε ότι το AirPods Pro ή το AirPods Max είναι συνδεδεμένο στο iPhone σας και το iPhone είναι συνδεδεμένο με το Apple Watch.
  • Πατήστε το εικονίδιο AirPlay ενώ ακούτε ήχο μέσω του ρολογιού σας.
  • Στη συνέχεια θα εμφανιστούν τρεις επιλογές. Για να ενεργοποιήσετε την Ακύρωση θορύβου, πατήστε Ακύρωση θορύβου κάτω από την ετικέτα ελέγχου θορύβου.
  • Για να το απενεργοποιήσετε, θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία και στη συνέχεια στο τελευταίο βήμα, κάντε κλικ στο κουμπί απενεργοποίησης.

Χρήση Mac

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος της Apple με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και αυτός ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία κάθε μέρα. Έτσι, η Apple έχει συμπεριλάβει την επιλογή στο MacBook να ελέγχει τα AirPods της από τους Mac της. Οι χρήστες θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την Ακύρωση θορύβου από το MacBook τους.

  • Βεβαιωθείτε ότι το AirPods Pro ή το AirPods Max είναι συνδεδεμένο φορώντας το στα αυτιά σας.
  • Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου με 2 τρόπους.
    • Ανοίξτε τη γραμμή μενού 🢂 Κάντε κλικ στο κουμπί έντασης ήχου 🢂 Κάντε κλικ στο εικονίδιο AirPods Pro ή στο εικονίδιο AirPods Max 🢂 Επιλέξτε λειτουργία ακύρωσης θορύβου.

  • Μια άλλη μέθοδος είναι να επιλέξετε το μενού Apple 🢂 Προτιμήσεις συστήματος 🢂 Κάντε κλικ στο Bluetooth 🢂 Κάντε κλικ στις Επιλογές δίπλα στο AirPods 🢂 Επιλέξτε Ακύρωση θορύβου.

Χρήση Apple TV

Η Apple είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, αξίζει τον κόπο 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό οφείλεται μόνο στην ακριβή σειρά προϊόντων και τη συμβατότητα μεταξύ όλων αυτών. Το Apple TV είναι επίσης μέρος αυτού του αξιοσημείωτου οικοσυστήματος.

Οι περισσότεροι χρήστες Apple TV δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τα AirPods Pro και τα AirPods Max χρησιμοποιώντας το Apple TV τους. Έχουν στο μυαλό τους ερωτήσεις σχετικά με το πώς να ενεργοποιήσουν την ακύρωση θορύβου στα AirPods χρησιμοποιώντας το Apple TV και η λύση για αυτήν την ερώτηση δίνεται στα παρακάτω βήματα.

  • Συνδέστε και συνδέστε το Apple AirPods Pro ή το AirPods Max με το Apple TV σας.
  • Ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου πατώντας παρατεταμένα το κουμπί TV στο Siri Remote μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το Control Center 🢂 Επιλέξτε το κουμπί AirPods 🢂 Επιλέξτε το κουμπί εναλλαγής ακύρωσης θορύβου.
  • Ομοίως, απλώς επιλέγοντας απενεργοποίηση, ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου πατώντας το κουμπί απενεργοποίησης.

συμπέρασμα

Τα AirPods 3ης γενιάς της Apple δεν διαθέτουν καμία ενεργή ακύρωση θορύβου. Αντίθετα, τα AirPods Pro και AirPods Max διαθέτουν Active Noise Cancellation. Το ANC μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας τα iPhone, iPad, iPad Touch, Apple Watch, MacBook και Apple TV της Apple.

Επιπλέον, σε αυτόν τον θορυβώδη κόσμο, αυτή η τεχνολογία αιχμής της ακύρωσης θορύβου είναι απαραίτητη για κάθε True Wireless Stereo (TWS) συσκευή.

Δείτε αυτά τα Εργαλεία για την κατάργηση του κλειδώματος ενεργοποίησης iCloud.