Πλήρης οδηγός για τη φιλοξενία του WordPress στο SiteGround

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε με τον ιστότοπό σας WordPress στη φιλοξενία SiteGround.

Η εκκίνηση του ιστότοπου WordPress είναι εύκολη, αλλά αν δεν το έχετε κάνει ποτέ, μπορεί να έχετε εκατοντάδες ερωτήσεις και αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει με αυτό. Μέχρι το τέλος αυτού του σεμιναρίου, θα έχετε γρήγορη φόρτωση λειτουργικού ιστότοπου WordPress.

Μετά από αυτό το σεμινάριο, θα μπορείτε να ρυθμίσετε τη φιλοξενία Ιστού σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Βγείτε λοιπόν από τους ενδοιασμούς σας και αφήστε μας να μοιραστούμε τη διαδικασία φιλοξενίας του ιστότοπού σας WordPress στο SiteGround.

Αυτό εγείρει δύο ερωτήματα, γιατί το WordPress και γιατί το SiteGround;

Γιατί WordPress;

Πάνω από το 60% των ιστοσελίδων φιλοξενούνται στο WordPress.

Είναι ένα από τα πιο φιλικά για αρχάριους συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Η δημιουργία ενός ιστότοπου δεν μπορεί να είναι ευκολότερη από αυτό.

Υπάρχουν αμέτρητα δωρεάν θέματα και μια ζωντανή κοινότητα που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πολλές προσθήκες (δωρεάν και επί πληρωμή) για να προσθέσετε στις δυνατότητες.

Το WordPress σας βοηθάει

  • Ξεκινώντας ένα blog
  • Δημιουργία προσωπικής σελίδας
  • Δημιουργία ιστότοπου ειδήσεων ή περιοδικών
  • Δημιουργία εταιρικής σελίδας
  • Ξεκινήστε έναν ιστότοπο μέλους
  • Πουλήστε online

…και κάντε ό,τι είναι δυνατό με έναν ιστότοπο.

Γιατί SiteGround;

Το SiteGround είναι μεταξύ των τριών WordPress – προτεινόμενων παρόχων φιλοξενίας, οι άλλοι δύο είναι το DreamHost και το Bluehost.

Και όταν κοιτάτε τα χαρακτηριστικά, είναι εύκολο να μαντέψετε γιατί.

Ενσωμάτωση Google Cloud

Το SiteGround χρησιμοποιεί το Google Cloud ως την υποκείμενη υποδομή cloud για την παροχή ιστοσελίδων γρήγορης φόρτωσης. Σας βοηθά να επωφεληθείτε από την πλατφόρμα χαμηλού λανθάνοντος χρόνου του Google Cloud, τα πολλαπλά κέντρα δεδομένων και τη στοίβα τεχνολογίας προσανατολισμένη στην απόδοση. Με απλά λόγια, ο ιστότοπός σας θα φιλοξενείται στο Google Cloud. Επιπλέον, βοηθά στη γρήγορη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων σε περίπτωση βλάβης του διακομιστή.

Προσωρινή αποθήκευση πλήρους σελίδας

Η τεχνολογία προσωρινής αποθήκευσης διασφαλίζει ότι τα στοιχεία των ιστοσελίδων σας με μεγάλη ένταση πόρων, όπως οι εικόνες, φορτώνονται ταχύτερα από τους διακομιστές τους. Επιπλέον, με την κρυφή μνήμη πλήρους σελίδας, οι φιλοξενούμενοι ιστότοποί τους απολαμβάνουν αύξηση ταχύτητας από 50% σε 500%.

Εγκατάσταση MYSQL

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε έναν ιστότοπο που βασίζεται σε δεδομένα. Η μοναδική εγκατάσταση MYSQL του SiteGround διαχειρίζεται έξυπνα τέτοια αιτήματα για να διατηρεί τον ιστότοπό σας να φορτώνει ταχύτερα ακόμα και κάτω από μεγάλα φορτία.

Τελευταίες εκδόσεις PHP

Το SiteGround παραμένει ενημερωμένο όσον αφορά τις εκδόσεις PHP που χρησιμοποιούν. Επιπλέον, έχουν μια μοναδική ρύθμιση PHP που βοηθά στη μείωση των χρόνων φόρτωσης έως και 30%.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επισημάνσεων και των σημειώσεων του Kindle

SG Optimizer

Αυτή είναι μια δωρεάν προσθήκη που προσφέρεται από το SiteGround στους χρήστες του. Βοηθά στην επεξεργασία ορισμένων κρίσιμων παραμέτρων για την ενίσχυση της απόδοσης του ιστότοπού σας. Αυτό βοηθά στην επιλογή εκδόσεων PHP, βελτιστοποίηση εικόνας, ενεργοποίηση της τεμπέλης φόρτωσης, κ.λπ., για να σας βοηθήσει να τρέξετε τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Κέντρα Δεδομένων

Το SiteGround διαθέτει 6 κέντρα δεδομένων που εκτείνονται σε 4 ηπείρους. Προσθέστε στις 194 τοποθεσίες του δικτύου παράδοσης περιεχομένου (CDN) και θα έχετε την τέλεια συνταγή για έναν απίστευτα γρήγορο ιστότοπο με μέγιστο χρόνο λειτουργίας.

Εκτός από τα παραπάνω, το SiteGround έχει τη φήμη ότι ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στην πλατφόρμα φιλοξενίας του.

Σχέδια SiteGround

Το SiteGround έχει διάφορα σχέδια για να πετύχετε εύκολα το έδαφος. Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress ξεκινά από 3,99 USD το μήνα για τον πρώτο χρόνο.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σχέδιο και στη συνέχεια να κλιμακώσετε στο μέλλον. Και για να είστε ήσυχοι, όλα τα προγράμματα συνοδεύονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Τώρα ας προχωρήσουμε στη φιλοξενία του WordPress στο SiteGround. Είμαστε ήδη στο πρόγραμμα StartUp για αυτήν την επίδειξη.

Το επόμενο βήμα είναι να καταχωρίσετε έναν νέο τομέα ή να χρησιμοποιήσετε έναν παλιό. Για έναν νέο τομέα, μπορείτε να αγοράσετε είτε από το SiteGround είτε από οποιονδήποτε άλλο καταχωρητή τομέα (GoDaddy, Namecheap) και να το χρησιμοποιήσετε εδώ.

Υπάρχει όμως ένα επιπλέον βήμα για τομείς που αγοράζονται οπουδήποτε αλλού. Πρέπει να ενημερώσετε τους διακομιστές ονομάτων στον καταχωρητή σας.

Για αυτό, μεταβείτε στην περιοχή του πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας SiteGround και αντιγράψτε τις πληροφορίες διακομιστή ονομάτων. Τέλος, ενημερώστε την ενότητα τομέα του καταχωρητή σας με αυτές τις διευθύνσεις διακομιστή.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, είναι σαν να ενημερώνετε το προφίλ σας στο Facebook. Απλώς ψάξτε στο google τη διαδικασία για τον καταχωρητή σας και θα τη λάβετε.

Έχουμε όλα τα domain μας καταχωρημένα στο Namecheap. Και θα χρησιμοποιήσουμε το ritya1.sg-host.com για αυτόν τον οδηγό.

Κάντε κλικ στο κουμπί συνέχεια και ολοκληρώστε την αγορά. Στις επόμενες σελίδες, εκτός από τις κανονικές πληροφορίες ολοκλήρωσης αγοράς, θα μπορείτε να αλλάξετε το κέντρο δεδομένων. Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε το πλησιέστερο. Αυτή η ενότητα σάς δίνει επίσης την επιλογή να αλλάξετε ξανά το πρόγραμμα φιλοξενίας.

Μετά την επιτυχή εγγραφή και πληρωμή, θα λάβετε ένα email επιτυχίας από το SiteGround.

Διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress

Τώρα είστε έτοιμοι να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Ας το κάνουμε βήμα-βήμα.

Προσθήκη νέου ιστότοπου

Το πρώτο βήμα είναι να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου πελατών του SiteGround. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Ιστότοποι και, στη συνέχεια, επιλέξτε Νέο Δικτυακός τόπος.

Στη συνέχεια, περάστε από την επιλογή τομέα ανάλογα.

Τώρα επιλέξτε Έναρξη νέου ιστότοπου. Επιλέξτε WordPress από την καρτέλα Επιλογή εφαρμογής και εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης. Πατήστε Συνέχεια.

Στην επόμενη οθόνη θα ζητηθεί η προσθήκη επιπλέον υπηρεσιών. Επιλέξτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και κάντε κλικ στο Τέλος.

  Πώς να διαγράψετε πολλά Fish Dating Account

Συμπερασματικά, θα έχετε αυτήν την οθόνη:

Αυτό δίνει τρεις επιλογές:

  • Το Visit Your Site σάς μεταφέρει στον πρόσφατα δημιουργημένο ιστότοπό σας με προεγκατεστημένο ένα προεπιλεγμένο θέμα.
  • Στην ενότητα Access WordPress Admin, μπορείτε να αλλάξετε το θέμα και να αρχίσετε να προσθέτετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το websitename.com/wp-admin για πρόσβαση στην περιοχή διαχείρισης του WordPress.
  • Το Site Tools είναι μακράν το πιο σημαντικό πράγμα για διαμόρφωση. Θα καταλάβουμε πώς να προσθέσουμε περισσότερη ασφάλεια και ταχύτητα στον νεογέννητο ιστότοπό σας.

Προς το παρόν, ο ιστότοπός σας φορτώνει ως εξής:

Επομένως, για να συμπεριλάβετε το λουκέτο αντί για την προειδοποίηση Not Secure, το πρώτο πράγμα είναι να προσθέσετε ένα πιστοποιητικό SSL.

Ενεργοποίηση SSL

Ένα πιστοποιητικό SSL κρυπτογραφεί τη σύνδεση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή. Βοηθά να μην κλαπούν ευαίσθητες πληροφορίες. Και μπορείτε να προσθέσετε ένα δωρεάν από την ενότητα SiteGround Site Tools.

Πληκτρολογήστε Security>SSL Manager. Στη συνέχεια, επιλέξτε την πρώτη επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πιστοποιητικό Let’s Encrypt WildCard. Αυτό είναι το καλύτερο για έναν ιστότοπο που έχει πολλούς υποτομείς. Το SSL με μπαλαντέρ θα προστατεύει όλους τους υποτομείς με ένα μόνο πιστοποιητικό, ενώ η τυπική επιλογή εγκαθιστά ένα πιστοποιητικό SSL μόνο στον κύριο τομέα.

Αφού κάνετε κλικ στο Λήψη, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την εγκατάσταση. Τέλος, θα λάβετε την επιβεβαίωση:

Τώρα το βήμα που απομένει είναι να διασφαλίσετε ότι η κίνηση περνά μέσω της κρυπτογραφημένης σύνδεσης (HTTPS). Για αυτό, επιλέξτε το HTTPS Enforce και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την εναλλαγή.

Φορτώστε τον ιστότοπο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και θα δείτε το λουκέτο.

Ας προχωρήσουμε για να ενεργοποιήσουμε τη δωρεάν έκδοση του Cloudflare CDN.

Cloudflare CDN

Ένα Δίκτυο Παράδοσης Περιεχομένου μειώνει τον χρόνο φόρτωσης στον ιστότοπό σας για χρήστες που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την ταχύτητα, αυτή η ενοποίηση θα ενισχύσει και την ασφάλεια του ιστότοπού σας.

Για να ενεργοποιήσετε το Cloudflare CDN, μεταβείτε στο SPEED>Cloudflare και μετά κάντε κλικ στο SET UP.

Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό είτε να συνδέσετε έναν υπάρχοντα. Στη συνέχεια, η οθόνη δίνει την επιλογή Ενεργοποίηση δωρεάν ή Premium έκδοσης. Επιλέξτε ανάλογα και ενεργοποιήστε.

SG Optimizer

Το SG Optimizer είναι προφορτωμένο για χρήστες του SiteGround. Μπορείτε να ρυθμίσετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας για καλύτερη απόδοση.

Κατά κανόνα, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε κάθε καρτέλα (Caching, Environment, Frontend και Media) και να πραγματοποιήσετε την προτεινόμενη ενέργεια. Για παράδειγμα, όταν κάνετε κλικ στην προσωρινή αποθήκευση, υπάρχουν τρεις προτεινόμενες επιλογές μαζί με άλλες.

Ανατρέξτε στο κείμενο βοήθειας που δίνεται με το καθένα και προχωρήστε ανάλογα. Αν και είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν προγραμματιστή ιστού, οι προτεινόμενες επιλογές είναι γενικά ασφαλείς για ενεργοποίηση.

SG Security

Αυτό παρουσιάζει ένα σύνολο λειτουργιών για την ενίσχυση της άμυνάς σας έναντι μη εξουσιοδοτημένων επισκεπτών και επιθέσεων ωμής βίας.

  Τρόπος ελέγχου έξυπνων οικιακών συσκευών στο Κέντρο ελέγχου σε iPhone ή iPad

Οι περισσότερες επιλογές είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή στην Ασφάλεια ιστότοπου, εκτός από τις δύο:

Ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε το HSTS για να διασφαλίσετε συνδέσεις HTTPS, η απενεργοποίηση των ροών RSS και ATOM μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, ειδικά αν είστε δημιουργικός.

Αλλά αν το blogging (ή όπως) καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ατζέντα σας, θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Ακολουθεί η ασφάλεια σύνδεσης. Αυτό προστατεύει τον ιστότοπό σας από προσπάθειες σύνδεσης με ωμή βία. Μπορείτε να ορίσετε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL σύνδεσης, να ορίσετε συγκεκριμένες διευθύνσεις IP για σύνδεση και να περιορίσετε τις αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης.

Αλλά η πιο εύκολη και ανόητη επιλογή μπορεί να είναι η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτό θα στείλει έναν χρονικά περιορισμένο κωδικό στον Επαληθευτή Google κάθε φορά που συνδέεστε. Είναι μια από τις πιο ισχυρές τακτικές ασφάλειας σύνδεσης για προστασία από κακόβουλες προσπάθειες σύνδεσης.

Η ασφάλεια SG έχει επίσης μια λίστα εργασιών μετά το hack για τη μοιραία μέρα. Σας βοηθά να εγκαταστήσετε ξανά όλες τις δωρεάν προσθήκες, να αναγκάσετε όλους τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης και να αποσυνδέσετε όλους τους χρήστες από τις ενεργές περιόδους λειτουργίας τους.

Συμπερασματικά, το SiteGround διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα ασφαλείας. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν αυτές τις επιλογές μόνο με μια εναλλαγή.

Δοκιμή χρόνου λειτουργίας και ταχύτητας

Ο χρόνος λειτουργίας είναι μια κρίσιμη παράμετρος για κάθε ιστότοπο. Προσθέσαμε αυτόν τον ιστότοπο για παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας.

Η ταχύτητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο αριθμός και ο τύπος των προσθηκών, το μέγεθος του περιεχομένου ιστού κ.λπ. Ακόμα και τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό μας εργαλείο ελέγχου ιστότοπου για να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με διάφορες μετρήσεις ταχύτητας για αυτόν τον δοκιμαστικό ιστότοπο και άλλους.

Για αρχή, δοκιμάσαμε αυτόν τον ιστότοπο με το δικό μας εργαλείο και το τεστ ταχύτητας ιστότοπου Pingdom δύο φορές.

Πρώτον, στην κανονική του κατάσταση και δεύτερον, αφού ενεργοποιήσετε όλες τις συστάσεις του SG optimizer μαζί με 60% συμπίεση εικόνας.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα.

Πριν από τον συντονισμό:

Μετά τον συντονισμό:

Το εσωτερικό μας εργαλείο πρότεινε μια σαφή βελτίωση στον χρόνο φόρτωσης, στο χρόνο μέχρι το πρώτο byte, στη φόρτωση της πρώτης περιεκτικής βαφής και στη συνολική βαθμολογία απόδοσης.

Και το εργαλείο Pingdom παρουσίασε βελτιωμένο βαθμό απόδοσης, χαμηλότερο μέγεθος σελίδας και μείωση του χρόνου φόρτωσης.

Ενώ οι αριθμοί δεν είναι τίποτα για να γιορτάσουμε, ήταν απλώς ένας προεπιλεγμένος ιστότοπος μιας σελίδας με αμελητέα περιεχόμενο. Ένας πλήρως ανεπτυγμένος ιστότοπος γεμάτος κείμενο, κινούμενα σχέδια, εικόνες κ.λπ., θα δείχνει καλύτερα στοιχεία.

Συμπέρασμα 👨‍💻

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι ο απλούστερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Και με το SiteGround, είναι ασφαλές, γρήγορο και φιλικό προς το χρήστη.

Τα προεπιλεγμένα εργαλεία του SiteGround κάνουν την εγκατάσταση να φαίνεται εύκολη. Ελαχιστοποιεί περαιτέρω την ανάγκη για προσθήκες τρίτου μέρους για τη βελτίωση της ασφάλειας και της απόδοσης.

Μόνο αφού φιλοξενηθεί ένας ιστότοπος στο SiteGround, μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί είναι ο πιο περιζήτητος πάροχος φιλοξενίας.

Εκτός από πολλούς λόγους, υπάρχει ένας – απλά λειτουργεί.