Ένας οδηγός για την εφαρμογή MVP

Είχατε ποτέ μια ιδέα για ένα νέο έργο που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας; Χρειάσατε χρόνια σχεδιασμού και εκτέλεσης που οδήγησαν στην παραίτηση. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο MVP.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποτυγχάνουν για διάφορους λόγους, όπως η κακή συνεργασία, τα χρήματα που τελειώνουν, το αναποτελεσματικό μάρκετινγκ, η έλλειψη έρευνας και η λάθος αγορά. Ο πρωταρχικός λόγος της αποτυχίας είναι να μην είσαι στην αγορά με τα σωστά χαρακτηριστικά και να επεκτείνεις την επιχείρηση με τον καιρό.

Ως εκ τούτου, έρχεται το MVP ή το ελάχιστο βιώσιμο προϊόν. Έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά που μπορεί κανείς να μην γνωρίζει. Η κύρια απαίτηση για την κυκλοφορία ενός προϊόντος είναι η ικανότητα και η τεχνολογία που βοηθούν τους επιχειρηματίες ή τους προγραμματιστές να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.

Στις μέρες μας, οι επιχειρήσεις λανσάρουν το προϊόν τους με ελάχιστα και βασικά χαρακτηριστικά. Με βάση το πρωτότυπο, οι εταιρείες ενσωματώνουν περισσότερα χαρακτηριστικά στο concept.

Με απλά λόγια, μπορείτε να πείτε δημιουργήστε ένα λειτουργικό, ταχύτερο και μικρότερο προϊόν και αυξήστε την κλίμακα με τον χρόνο ενώ εργάζεστε με το MVP. Ο στόχος είναι να συμπεριληφθούν οι εύκολες και γρήγορες δυνατότητες για δοκιμή μέχρι να λειτουργήσει.

Οι επιχειρηματίες μπορούν να σώσουν τους ιδρυτές από την υπερβολική δόμηση και να μειώσουν τους κινδύνους ενώ αναπτύσσουν προϊόντα με μικρά βήματα. Ειδικά με τις εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και την αύξηση του ανταγωνισμού, ο MVP έχει αναδειχθεί σε αλλαγή του παιχνιδιού.

Τι είναι το MVP στις εφαρμογές για κινητά;

Το MVP είναι μια δοκιμαστική ή beta έκδοση της υπηρεσίας, του προϊόντος ή της εφαρμογής που περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά ή τις ιδιότητες που πρέπει. Βελτιστοποιεί τις επιχειρηματικές διαδικασίες, μειώνει τα απόβλητα και κάνει την εκκίνηση πιο έξυπνη.

Επίσης, μειώνει το χρόνο και το κόστος κατά την κυκλοφορία ενός προϊόντος ενώ παράλληλα βελτιστοποιείται και μαθαίνει στη διαδικασία ανάπτυξης. Εξισορροπεί τις απαιτήσεις και τις προσφορές του πελάτη, ενώ βελτιστοποιεί τις ιδέες και ελαχιστοποιεί τα λάθη κατά την ανάπτυξη.

Για παράδειγμα, η Amazon κυκλοφόρησε στην αγορά με λίγες μόνο δυνατότητες παραγγελίας και πώλησης προϊόντων. Ωστόσο, με τον καιρό, έχει προσθέσει πολλές δυνατότητες, όπως ροή βίντεο, ροή μουσικής, επέκταση πώλησης ή αγοράς προϊόντων κ.λπ.

  Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CSV σε VCF για μεταφορά επαφών

Ομοίως, το Instagram επιτρέπει μόνο λίγες οθόνες και φίλτρα στην αρχή, αλλά τώρα έχει φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Η βασική εφαρμογή μπορεί να λύσει μερικά προβλήματα πελατών και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε πλήρως λειτουργικές εφαρμογές με την πάροδο του χρόνου.

Τι κάνει το MVP ιδανικό;

Η ανάπτυξη εφαρμογών MVP μπορεί να θεωρηθεί δοκιμαστικός γύρος, επιτρέποντας στους χρήστες να εξοικειωθούν με τις απαραίτητες προσαρμογές και να αναλάβουν δράση. Εξαλείφει τον κίνδυνο προσαρμογής στο μέλλον με πολλά χαρακτηριστικά.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης της τελικής έκδοσης καθώς αποφέρει κάποιο κέρδος κατά την αρχική φάση. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να επανεπενδύσουν σε πρόσθετες λειτουργίες των εφαρμογών για κινητά.

Η έκδοση MVP της εφαρμογής προσελκύει επενδυτές και προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσετε την προσοχή των επενδυτών αγγέλων ή των VC. Είναι πιο εύκολο να συγκεντρώσετε χρήματα όταν η βασική έκδοση της εφαρμογής είναι στην αγορά και εργάζεστε για τις εξελίξεις.

Επιτρέπει την έγκαιρη δοκιμή για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του έργου και την επίλυση σημαντικών ζητημάτων. Οι πρώτοι χρήστες μπορούν επίσης να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ενώ ενσωματώνουν προτάσεις και σχόλια στα πλήρως ανεπτυγμένα προϊόντα.

Πώς να δημιουργήσετε εφαρμογές MVP

Τώρα έχετε μια ιδέα για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά MVP. Πώς όμως μπορείτε να το ξεκινήσετε; Πώς δημιουργείτε την έκδοση που λειτουργεί για την εταιρεία σας;

Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε εφαρμογές MVP για κινητά στην ανταγωνιστική αγορά που θα σας χαρίσει το λαιμό.

Κατανοήστε την Απαίτηση της Αγοράς

Πριν ξεκινήσετε με την ανάπτυξη της εφαρμογής MVP, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες. Ο στόχος είναι να χτιστεί η εφαρμογή με βασικά χαρακτηριστικά που φυσούν στη σωστή ιδεολογία.

Είναι καλύτερο να προσδιορίσετε τις απαιτήσεις της αγοράς και το τρέχον κενό, δίνοντας μια εικόνα για το τι μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Μαζί με αυτό, οι προγραμματιστές MVP πρέπει να αναλύσουν τους διαγωνισμούς για να δημιουργήσουν ένα πρότυπο για το προϊόν. Καθορίζει τι θα λειτουργήσει στην αγορά και σε τι πρέπει να επικεντρωθεί κανείς.

Μπορεί κανείς να το χωρίσει σε δύο ενότητες: κριτήρια επιτυχίας και μακροπρόθεσμους στόχους. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι θα βοηθήσουν στο ρυθμό βελτίωσης στο μέλλον και θα μειώσουν τον χρόνο ολοκλήρωσης αγοράς. Τα κριτήρια επιτυχίας θα δώσουν μια εικόνα για την αγοραία αξία του προϊόντος στο μέλλον.

  21 Καλύτερες δωρεάν ιστοσελίδες σύνδεσης

Ταξίδι χρήστη

Ταξίδι χρήστη ή πολλοί μπορεί να γνωρίζουν το όνομα – Το User Persona είναι το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη εφαρμογών MVP. Ο στόχος είναι να σκάψει το μυαλό του χρήστη και να χαρτογραφήσει το ταξίδι του στην πρώτη επανάληψη της εφαρμογής.

Οι προγραμματιστές πρέπει να κατανοήσουν την προοπτική της εφαρμογής του χρήστη, πώς θα τη χρησιμοποιήσουν, την αρχή, τον τελικό στόχο κ.λπ. Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής που θα έχει νόημα για το κοινό και θα την προωθήσει σωστά.

Οι προγραμματιστές μπορούν να απευθυνθούν σε χρήστες ενεργειών, να ορίσουν τη ροή χρηστών, τις δυνατότητες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας και να φτάσουν την υψηλότερη ικανοποίηση. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να προσδιορίσετε τον χρήστη από διαφορετικές κατηγορίες, όπως κράτηση ραντεβού, προγραμματιστής, προμηθευτής, υγειονομική περίθαλψη και τεχνικός υπηρεσιών, για να αναφέρουμε μερικές.

Στη συνέχεια, προσδιορίστε τις ενέργειες (δουλειές) που απαιτούνται για την επίτευξη στόχων και την επίτευξη των άκρων της ιστορίας. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να εστιάσουν στους χρήστες (ή σε πολλούς) για να ορίσουν τις προτεραιότητες και να αντιμετωπίσουν τις σωστές δυνατότητες. Μπορεί να είναι η δημιουργία προφίλ, η περιήγηση προϊόντων, η παραγγελία, η λήψη ραντεβού για διαβούλευση, κ.λπ. Στη συνέχεια, έρχεται το τέλος της ιστορίας, όπως η απόκτηση του προϊόντος, η συμβουλή ενός γιατρού και η αλληλεπίδραση με άλλους.

Έρευνα και Προγραμματισμός

Μόλις γίνει κατανοητή η ροή, μπορείτε να ξεκινήσετε με έρευνα και σχεδιασμό. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σχέδιο γύρω από το σημείο πόνου του χρήστη για να τον βοηθήσει να επιτύχει τα αποτελέσματα. Ο προγραμματιστής μπορεί να προσδιορίσει τις δυνατότητες του προϊόντος και να προσθέσει αξία ανάλογα.

Επίσης, διευκολύνει την εστίαση στην ανάπτυξη εφαρμογών MVP και την προσθήκη λειτουργιών που επηρεάζουν την αγορά. Οι περιοχές εστίασης περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη προϊόντων και οργανώνουν το γράφημα για μελλοντικές εκδόσεις.

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής για κινητά

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε τις δυνατότητες στις εφαρμογές MVP για κινητά που μπορεί κανείς να συμπεριλάβει. Ο οδικός χάρτης προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των λειτουργιών χρησιμοποιώντας ορισμένα εργαλεία για τη δημιουργία μιας εφαρμογής MVP. Ο προγραμματιστής πρέπει να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ αυτού που χρειάζονται οι χρήστες και αυτού που θέλουν.

Για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά MVP, οι προγραμματιστές πρέπει να δώσουν προτεραιότητα και να προσδιορίσουν τις δυνατότητες που πρέπει να συμπεριλάβουν. Κάποιος μπορεί να προσθέσει χαρακτηριστικά που ζητήθηκαν από τον χρήστη αργότερα στα στάδια χωρίς να βλάψει την εμπειρία του χρήστη.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "δεν μπόρεσε να κλειδωθεί" στο Ubuntu

Η αρχική φάση του προϊόντος μπορεί να έχει βασικά χαρακτηριστικά που μπορούν να καλύψουν τον συνολικό στόχο για τους χρήστες. Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεκινήσετε είναι να οριστικοποιήσετε τις δηλώσεις ευκαιρίας που βοηθούν στη δημιουργία βασικών χαρακτηριστικών μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο επεξεργασίας.

Οι προγραμματιστές MVP μπορούν να αναλύσουν τον οδικό χάρτη προϊόντων για να κατανοήσουν τις δηλώσεις ευκαιριών. Μαζί με αυτό, ο πίνακας ιεράρχησης προτεραιοτήτων μπορεί να βοηθήσει στην ιεράρχηση των χαρακτηριστικών και στη λήψη της τελικής απόφασης. Θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το χαρακτηριστικό σε μια ακολουθία που δείχνει υψηλή και χαμηλή επείγουσα ανάγκη.

Σχεδιασμός, ανάπτυξη και κυκλοφορία MVP

Μετά τον προγραμματισμό και τη λήψη απόφασης για τα χαρακτηριστικά έρχεται η φάση σχεδιασμού, ανάπτυξης και εκκίνησης. Αυτή η φάση περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν οριστεί για τη δημιουργία της πρώτης έκδοσης του MVP. Αυτή η φάση στοχεύει να βρει την ισορροπία μεταξύ οικονομίας, απλότητας και ικανοποίησης των προσδοκιών.

Το ελάχιστο προϊόν θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στις σημαντικές πτυχές αντί να εργάζεστε σε όλα ταυτόχρονα. Εάν υπάρχουν μη εφικτά χαρακτηριστικά, είναι εύκολο να αναδημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε την εφαρμογή ανάλογα και να τις προσθέσετε σε μελλοντικές επαναλήψεις.

Οι προγραμματιστές MVP μπορούν να ελέγχουν την εφαρμογή κατά τη φάση ανάπτυξης και δοκιμής κάνοντας τις συνεχείς επαναλήψεις εύκολες. Είναι πιο εύκολο για τους προγραμματιστές να συλλέγουν σχόλια και να βελτιώνουν τις λειτουργίες αργότερα.

Προσθήκη αξίας MVP

Ο στόχος της ανάπτυξης εφαρμογών MVP είναι η ιδέα της προσθήκης αξίας. Για αυτό το MVP, ο προγραμματιστής πρέπει να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις: γιατί κάποιος θα το κατέβαζε, ποια είναι τα οφέλη, τι προσφέρει κ.λπ.

Ο στόχος είναι να οριστεί η πρόταση αξίας της εφαρμογής για κινητά για την εκκαθάριση των εκτιμήσεων προϊόντων. Το MVP υποδηλώνει ότι οι προγραμματιστές θα επικεντρωθούν στην εισαγωγή της βασικής αξίας της εφαρμογής στους χρήστες. Ως εκ τούτου, απαιτεί την περιγραφή των χρηστών και την κατασκευή του προϊόντος γύρω από το ίδιο.

συμπέρασμα

Πολλές εφαρμογές για κινητά έχουν αγκαλιάσει το MVP εκτός από το Instagram και το Amazon. Ορισμένες εξέχουσες εφαρμογές για κινητά είναι το Facebook, το Twitter, το Buffer, το Dropbox και το Airbnb, που γίνονται οι εφαρμογές με τα υψηλότερα έσοδα.

Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν MVP με εφαρμογές για κινητά κατ’ απαίτηση που χρειάζονται χρόνο. Επιτρέπει στις νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να κάνουν το πρώτο βήμα για να γίνουν επωνυμία.