Πώς να ενεργοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android με ένα σπασμένο κουμπί λειτουργίας

Τα smartphone είναι εύθραυστα. Μπορείτε να τους δώσετε επιπλέον προστασία με ειδικά καλύμματα. Μπορείτε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον τρόπο που τα χειρίζεστε. Το γεγονός παραμένει ότι μπορούν και σπάνε. Όταν σκεφτόμαστε ένα σπασμένο τηλέφωνο, φανταζόμαστε μια ραγισμένη οθόνη.

Ένα smartphone μπορεί και υφίσταται άλλους τύπους ζημιάς, όπως ένα σπασμένο κουμπί λειτουργίας. Εκτός από την επισκευή, δεν υπάρχει μόνιμη λύση για ένα σπασμένο ή λείπει κουμπί λειτουργίας.

Το μόνο πρόβλημα είναι τι να κάνετε εάν το τηλέφωνό σας είναι απενεργοποιημένο και το κουμπί λειτουργίας έχει χαθεί. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android με σπασμένο κουμπί λειτουργίας.

Επανεκκινήστε το τηλέφωνο χωρίς κουμπί λειτουργίας

1. Προσομοίωση πίεσης πλήκτρων με ένα φυσικό αντικείμενο

Σε περίπτωση που απλά λείπει το κουμπί σας, π.χ. πέσει έξω, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα λεπτό αντικείμενο (όπως μια οδοντογλυφίδα ή μια φουρκέτα) στο εκτεθειμένο εξόγκωμα και αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Εάν το πρόβλημά σας είναι πιο βαθύ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android χρησιμοποιώντας τον σωστό συνδυασμό πλήκτρων έντασης ήχου και αρχικής οθόνης και το καλώδιο δεδομένων USB.

  Η εντυπωσιακή εφαρμογή Ημερολογίου iOS Sunrise έρχεται στο Android

2. Συνδέστε το στον υπολογιστή σας

Αυτό θα λειτουργήσει σε πολύ λίγα τηλέφωνα, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε. Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας μέσω του καλωδίου USB. Εάν η φόρτιση της μπαταρίας είναι μηδενική, αφήστε τη να φορτιστεί λίγο.

Μόλις η μπαταρία φορτιστεί αρκετή για να ενεργοποιήσει το τηλέφωνο, υπάρχει πιθανότητα να ανάψει μόνη της.

Χρησιμοποιήστε άλλα σκληρά κλειδιά στη συσκευή σας

Κουμπί έντασης ήχου και πλήκτρα αρχικής οθόνης

Τα smartphone δεν έχουν πλέον φυσικά κουμπιά αρχικής οθόνης, ή μάλλον, πολύ λίγα από αυτά έχουν. Εάν το τηλέφωνό σας Android έχει σπασμένο κουμπί λειτουργίας, αλλά έχετε ένα φυσικό κουμπί αρχικής οθόνης που μπορείτε να πατήσετε, ο παρακάτω συνδυασμός πλήκτρων θα το ενεργοποιήσει.

Πλήκτρα έντασης ήχου + Κουμπί αρχικής οθόνης

Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι φορτισμένο. Κρατήστε πατημένα και τα δύο πλήκτρα αύξησης και μείωσης της έντασης και συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας.

Στη συνέχεια, ενώ εξακολουθείτε να κρατάτε πατημένα τα πλήκτρα έντασης και με τη συσκευή συνδεδεμένη σε USB, κρατήστε πατημένο το κουμπί Home. Δώστε του λίγα λεπτά. Μόλις εμφανιστεί το μενού, αφήστε όλα τα κουμπιά.

Θα λάβετε μια σειρά από προειδοποιήσεις και εντολές στην οθόνη σας. Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ root το τηλέφωνό σας, αυτά μπορεί να φαίνονται τρομακτικά, αλλά μην ανησυχείτε.

  Πώς να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας Android σε hotspot Wi-Fi για κινητά

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα έντασης για να περιηγηθείτε στις επιλογές και επιλέξτε την επιλογή επανεκκίνησης ή ενεργοποίησης. Το τηλέφωνό σας θα ενεργοποιηθεί.

Κουμπί έντασης ήχου

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν έχουν όλα τα smartphones φυσικό κουμπί αρχικής οθόνης. Σε μια τέτοια περίπτωση, χρειάζεστε μόνο τα πλήκτρα έντασης για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο.

Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του τηλεφώνου σας έχει αρκετή φόρτιση για να λειτουργεί πραγματικά το τηλέφωνο.

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο μείωσης της έντασης και συνδέστε το τηλέφωνό σας μέσω καλωδίου USB στον υπολογιστή σας. Κρατήστε πατημένο το κουμπί έντασης μέχρι να δείτε ένα μενού εκκίνησης. Επιλέξτε “Έναρξη” χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα έντασης και το τηλέφωνό σας θα ενεργοποιηθεί.

Συσκευές Samsung

Η Samsung αναφέρεται στο Bootloader της ως “Λειτουργία λήψης”. που λειτουργεί λίγο διαφορετικά από το Bootloader, αλλά θα αρκεί για τις ανάγκες μας.

Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου και το κουμπί αρχικής οθόνης καθώς συνδέετε τη συσκευή σας. Για το Samsung Galaxy S8/S8+ και οποιεσδήποτε μελλοντικές συσκευές χωρίς φυσικό κουμπί αρχικής οθόνης, πατήστε αύξηση της έντασης ήχου και το κουμπί Bixby.

Εάν η συσκευή σας δεν μεταβεί στο Bootloader χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους, αφήστε ένα σχόλιο με το όνομα και το μοντέλο της συσκευής σας και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να ενεργοποιήσετε το μοντέλο του τηλεφώνου Android με σπασμένο κουμπί λειτουργίας.

  Πρόσβαση και προσαρμογή των ρυθμίσεων ήχου στο Android

Χωρίς σκληρά κλειδιά – ADB

Εάν τα σκληρά πλήκτρα στη συσκευή σας δεν ενεργοποιούν το τηλέφωνό σας, πρέπει να κάνετε εκκίνηση χρησιμοποιώντας το ADB. Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε το ADB στους υπολογιστές μας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό.

Αφού εγκαταστήσετε τα εργαλεία ADB και Fastboot. Πρέπει να εκκινήσετε το τηλέφωνο στο Bootloader.

Λειτουργία Bootloader/Λήψη/Fastboot

Πιέστε προς τα πάνω ή/και μειώστε την ένταση (διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή) και συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω ως περίγραμμα.

Συσκευές Nexus και Pixel: Πατήστε παρατεταμένα την ένταση του ήχου και συνδέστε τη συσκευή. Όταν εμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης Google, αφήστε την.
Συσκευές LG: Πατήστε παρατεταμένα την ένταση του ήχου μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της LG και, στη συνέχεια, αφήστε το. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, αφήστε το κουμπί έντασης για ένα δευτερόλεπτο και πατήστε το ξανά.
Συσκευές HTC: Το HTC το αναφέρεται ως «Λειτουργία γρήγορης εκκίνησης» Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη συσκευή ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο μείωσης της έντασης.
Συσκευές Motorola: Πατήστε παρατεταμένα την ένταση του ήχου και συνδέστε την.

Εάν η συσκευή σας δεν μεταβεί στο Bootloader χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο, αφήστε ένα σχόλιο με το όνομα και το μοντέλο της συσκευής σας και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε.

Μόλις το τηλέφωνο είναι σε λειτουργία bootloader, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή στο ADB (πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε υπολογιστή).

fastboot continue

Θα εκκινήσει αμέσως το τηλέφωνό σας.