Πώς να ελέγξετε ποιος είναι συνδεδεμένος στο Android Hotspot σας

Βρείτε αυτό το άτομο που χρησιμοποιεί τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του τηλεφώνου σας Android.

Βασικά Takeaways

  • Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε ποιος είναι συνδεδεμένος στο hotspot σας για να αποτρέψετε άγνωστες συσκευές να καταναλώνουν τα πολύτιμα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας εν αγνοία σας.
  • Μεταβείτε στην ενότητα Mobile Hotspot στην εφαρμογή Ρυθμίσεις για να ελέγξετε τον αριθμό των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο hotspot στη συσκευή σας Android.
  • Εάν βρείτε άγνωστες συσκευές, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot για να τις αποσυνδέσετε αυτόματα και να προστατεύσετε το απόρρητό σας.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε το KDE Connect για να συγχρονίσετε το τηλέφωνο Android με τον υπολογιστή Windows

Εάν μια άγνωστη συσκευή συνδεθεί στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας, μπορεί να καταναλώσει όλα τα πολύτιμα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας πριν καν το καταλάβετε. Ευτυχώς, τα περισσότερα smartphone Android σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε ποιος είναι συνδεδεμένος στο hotspot σας και να φιλτράρετε άγνωστες συσκευές. Παρακάτω, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Πώς να δείτε ποιος χρησιμοποιεί κρυφά το hotspot του κινητού σας

Για να δείτε πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο hotspot για κινητά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στη συσκευή σας Android:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Συνδέσεις > Mobile Hotspot και Tethering.
  • Αν υποθέσουμε ότι το Mobile Hotspot είναι ήδη ενεργοποιημένο, πατήστε (ή πατήστε παρατεταμένα) για να ανοίξετε το μενού ρυθμίσεων hotspot.
  • Στην περιοχή Συνδεδεμένες συσκευές, θα βρείτε μια λίστα συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο hotspot σας.
  •   Επτά καλύτεροι βοηθοί φωνής για Android

    Τα παραπάνω βήματα εξηγούν πώς μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο hotspot σας σε ένα τηλέφωνο Samsung. Η διεπαφή μπορεί να φαίνεται διαφορετική εάν έχετε μια συσκευή άλλου κατασκευαστή με διαφορετική διεπαφή χρήστη.

    Εάν δεν ξέρετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις hotspot στη συσκευή σας, πατήστε την επιλογή Mobile Hotspot στον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις και κρατήστε πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα—θα σας οδηγήσει εκεί.

    Ορισμένα τηλέφωνα Android δεν εμφανίζουν το εμφανιζόμενο όνομα των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο hotspot σας ή διαφέρει από το όνομα χρήστη που έχει εκχωρηθεί σε αυτές τις συσκευές. Επομένως, θα χρειαστεί να διακόψετε προσωρινά την κοινόχρηστη σύνδεση στο διαδίκτυο για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές για να φιλτράρετε τις άγνωστες.

      Πώς να επιταχύνετε το τηλέφωνό σας Android: 11 τρόποι

    Εάν βρείτε κάποια άγνωστη συσκευή συνδεδεμένη στο hotspot σας, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot και θα αποσυνδεθεί αυτόματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επανασυνδέσετε τις συσκευές σας στο hotspot χρησιμοποιώντας τον νέο κωδικό πρόσβασης.

    Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά τη λειτουργία hotspot του τηλεφώνου σας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, θα πρέπει να ασφαλίσετε τη σύνδεση του hotspot για να αποτρέψετε τους εισβολείς από το να διακινδυνεύσουν το απόρρητό σας.

    Σταματήστε τις άγνωστες συσκευές να αποστραγγίζουν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας

    Άγνωστες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο hotspot σας μπορούν να εξαντλήσουν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας και να επιβραδύνουν την ταχύτητα διαδικτύου για κάθε άλλη γνωστή συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε αυτό. Επομένως, παρακολουθήστε τον αριθμό των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο hotspot σας και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας για να αφαιρέσετε τις άγνωστες.