Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας είναι νέο ή ανακαινισμένο

Το iPhone είναι ένα από τα πιο ακριβά smartphones που διατίθενται στην αγορά. Με το iPhone X, η τιμή ενός βασικού μοντέλου έχει αγγίξει τα 1000 $. Για κάποιους, ένα iPhone είναι υπερτιμημένο, γκάζι υλικό. Για άλλους, είναι μια αξιόπιστη συσκευή που, αν η Apple δεν παρεμβαίνει σε αυτήν, θα διαρκέσει χρόνια. Εάν έχετε ένα iPhone 4 ή ακόμα και ένα iPhone 3 που κάθεται κάπου στο γκαράζ σας, το πιθανότερο είναι ότι θα ανάψει και θα λειτουργήσει τέλεια ακόμα και τώρα. Θα είναι αργό, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο αφού έχουμε συνηθίσει σε πιο γρήγορες συσκευές πλέον. Το αξιόπιστο υλικό είναι ένας καλός λόγος για να αγοράσετε ένα iPhone, αλλά εάν αγοράζετε ένα σχετικά φθηνό, είναι πιθανό να αγοράζετε ένα ανακαινισμένο ακουστικό. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν ένα iPhone είναι καινούργιο ή ανακαινισμένο.

  Πώς λειτουργούν τα ακουστικά VR χωρίς κουμπί ενεργειών;

Ο αριθμός μοντέλου του iPhone σας είναι αυτός που δείχνει αν το iPhone είναι καινούργιο ή ανακαινισμένο. Αυτές είναι πληροφορίες που μπορείτε να ελέγξετε στο πλαίσιο, καθώς και στο iOS.

Έλεγχος πλαισίου

Αν μόλις αγοράσατε το iPhone σας και δεν το έχετε ανοίξει ακόμα, αναποδογυρίστε το κουτί και κοιτάξτε στο κάτω μέρος. Θα δείτε πολλές πληροφορίες για το τηλέφωνό σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού IMEI του. Αυτό που πρέπει να αναζητήσετε είναι ο αριθμός μοντέλου. Θα πρέπει να είναι γραμμένο ακριβώς δίπλα στο όνομα του μοντέλου iPhone.

  7 νοσταλγικές ιστοσελίδες για το Halloween από τις δεκαετίες του '90 και του 2000

Έλεγχος iOS

Εάν έχετε ήδη ανοίξει το iPhone σας ή δεν έχετε πλέον το κουτί που εισήχθη, μπορείτε να ελέγξετε αν το iPhone σας είναι καινούργιο ή έχει ανακαινιστεί από iOS. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικά> Σχετικά. Αναζητήστε τον αριθμό μοντέλου εδώ.

Νέος έναντι ανανεωμένος αριθμός μοντέλου

Ο αριθμός μοντέλου ενός νέου iPhone ξεκινά με το γράμμα M. Ένας ανακαινισμένος αριθμός μοντέλου iPhone ξεκινά με το γράμμα F. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο αριθμός μοντέλου μπορεί να ξεκινά ακόμη και με το γράμμα N που προορίζεται για συσκευές αντικατάστασης.

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα ανακαινισμένο τηλέφωνο είτε μέσω τρίτων πωλητών είτε απευθείας από την Apple. Ένα ανακαινισμένο τηλέφωνο κοστίζει λιγότερο, αλλά αν το αγοράσετε από την Apple θα συνοδεύεται από την ίδια εγγύηση όπως ένα ολοκαίνουργιο iPhone. Αν όμως πληρώσατε το τίμημα για ένα νέο iPhone και πήρατε ένα ανακαινισμένο, θα πρέπει να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί μόνο εάν αγοράσετε μια συσκευή από αναξιόπιστους πωλητές. Η Apple δεν κάνει πραγματικά λάθη όπως αυτό, αλλά θα τα διορθώσει εάν συμβεί.

  Γιατί μου άρεσε η Microsoft Bob, η πιο παράξενη δημιουργία της Microsoft

Η Apple πουλάει ανακαινισμένα iPhone εδώ και αρκετό καιρό. Πέρυσι, έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να παραγγείλουν ένα ανακαινισμένο iPhone και διαδικτυακά. Δεν είναι ασυνήθιστο να τα βλέπουμε ούτε είναι ελαττωματικές συσκευές. Είναι τόσο αξιόπιστα στη χρήση όσο οποιοδήποτε προϊόν της Apple.