Πώς να ελέγξετε εάν το Chromecast σας εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις

Η Google κυκλοφόρησε το Chromecast πρώτης γενιάς το 2013 και εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας—αλλά μέχρι εκεί. Όπως επιβεβαίωσε η Google 9To5Google, αυτό το πρωτότυπο Chromecast δεν θα έχει νέες δυνατότητες. Ίσως είναι καιρός να αναβαθμίσετε εάν έχετε ένα παλιό.

Ο έλεγχος εάν διαθέτετε Chromecast πρώτης γενιάς είναι απλός. Μπορείτε είτε να δείτε το ίδιο το υλικό του Chromecast είτε να τραβήξετε την εφαρμογή Google Home στο smartphone σας.

Ελέγξτε τη γενιά του Chromecast σας κοιτάζοντάς την

Εάν δεν θυμάστε από την κορυφή του κεφαλιού σας, απλώς κοιτάξτε πίσω από την τηλεόρασή σας και δείτε ποια είναι συνδεδεμένη στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας.

  Διορθώστε το ERR_EMPTY_RESPONSE στο Google Chrome

Το Chromecast πρώτης γενιάς ήταν περισσότερο ένα μοχλό με στρογγυλεμένο άκρο, ενώ η δεύτερη γενιά και τα νεότερα Chromecast αποτελούν έναν πλήρη κύκλο.

Στην παρακάτω φωτογραφία, το Chromecast στα αριστερά είναι ένα Chromecast πρώτης γενιάς. Εάν το Chromecast σας μοιάζει με αυτό στα αριστερά και όχι με αυτό που βρίσκεται στα δεξιά, έχετε ένα παλαιότερο Chromecast που λαμβάνει μόνο ενημερώσεις ασφαλείας και όχι νέες λειτουργίες.

Βρείτε την έκδοση του Chromecast σας από το τηλέφωνό σας

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε μέσω της εφαρμογής Google Home στην κινητή συσκευή σας. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο ή το tablet σας είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi που χρησιμοποιεί το Chromecast σας και, στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Google Home για Android, iPhone ή iPad.

Πατήστε το Chromecast του οποίου θέλετε να βρείτε την έκδοση.

Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις σε σχήμα γραναζιού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

  Πώς να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο Chrome (ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης)

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης και δείτε τον αριθμό “Έκδοση υλικολογισμικού Cast” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Εάν είναι 1,36, χρησιμοποιείτε Chromecast πρώτης γενιάς. Εάν είναι 1,40 ή νεότερο, χρησιμοποιείτε Chromecast δεύτερης γενιάς ή νεότερο. Μπορείτε να ελέγξετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις υλικολογισμικού που σχετίζονται με κάθε Chromecast στο Google Εκδόσεις υλικολογισμικού Chromecast ιστοσελίδα.

Πρέπει να αναβαθμίσετε το παλιό σας Chromecast;

Εάν χρησιμοποιείτε Chromecast πρώτης γενιάς, η αναβάθμιση μπορεί να είναι καλή ιδέα. Όχι μόνο τα νέα Chromecast θα λαμβάνουν νέες δυνατότητες λογισμικού, αλλά έχουν επίσης βελτιωμένο υλικό.

Για παράδειγμα, το Chromecast πρώτης γενιάς είναι συμβατό μόνο με δίκτυα Wi-Fi 2,4 GHz, ενώ όλα τα άλλα Chromecast είναι συμβατά με δίκτυα Wi-Fi 2,4 GHz και 5 GHz. Το Chromecast δεύτερης γενιάς πρόσθεσε επίσης υποστήριξη για 802.11ac Wi-Fi. Τα μοντέλα Chromecast Ultra προσφέρουν υποστήριξη 4K και είναι τα μόνα Chromecast συμβατά με την επερχόμενη υπηρεσία ροής παιχνιδιών Stadia της Google. Το Chromecast τρίτης γενιάς δεν προσφέρει 4K, αλλά μπορεί να αναπαράγει βίντεο 1080p με ταχύτητα έως και 60 FPS (καρέ ανά δευτερόλεπτο). Τα Chromecast πρώτης και δεύτερης γενιάς υποστηρίζουν αναπαραγωγή βίντεο 1080p μόνο με 30 FPS.

  Καρφιτσώστε κείμενο, εικόνες και σελίδες στη σελίδα της νέας καρτέλας [Chrome]

Εξακολουθούν να είναι και φθηνά. Το αρχικό Chromecast πρώτης γενιάς κυκλοφόρησε στα 35 $ το 2013 και το Chromecast τρίτης γενιάς είναι ακόμα διαθέσιμο για $35. Αν θέλετε α Chromecast Ultra, θα σας κοστίσει 59 $.

Χρειάζεται όμως πραγματικά αναβάθμιση; Οχι απαραίτητα. Εάν είστε ικανοποιημένοι με το Chromecast σας και λειτουργεί για εσάς, δεν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας — εξακολουθείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας. Η Google είπε στο 9To5Mac ότι η εταιρεία θα «συνεχίσει να το ενημερώνει με διορθώσεις σφαλμάτων και ασφάλειας». Απλώς μην περιμένετε να λάβετε χαρακτηριστικά όπως ομάδες ομιλητών χωρίς αγορά νέου υλικού στο μέλλον.