Απενεργοποιήστε και διαχειριστείτε την προσθήκη ετικετών φωτογραφιών στο Twitter

Το Twitter προσθέτει αργά και σταθερά χαρακτηριστικά που μοιάζουν με το Facebook και η τελευταία δυνατότητα που ανακοίνωσε ο ιστότοπος micro blogging ήταν η δυνατότητα προσθήκης ετικετών στις φωτογραφίες. Την ίδια στιγμή, το Twitter ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να στείλουν έως και τέσσερις φωτογραφίες σε ένα μόνο tweet. Αν και ο αυξημένος αριθμός φωτογραφιών που μπορούν να αναρτηθούν στο Twitter είναι ένας λόγος για χαρά, όποιος έχει επισημανθεί σε μια φωτογραφία στο Facebook θα έχει φυσικές ανησυχίες για το τι σημαίνει αυτή η νέα δυνατότητα για το απόρρητό του και εάν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Τα καλά νέα είναι ότι η νέα λειτουργία συνοδεύεται από επιλογές απορρήτου για να ελέγχετε ποιος μπορεί να σας προσθέσει ετικέτα. Η δυνατότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς για να αποτρέψει τους ανεπιθύμητους και χρήστες που δεν γνωρίζετε να σας επισημάνουν ή μπορεί να περιοριστεί μόνο στα άτομα που ακολουθείτε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε κωδικούς QR για λογαριασμούς Twitter

Η προσθήκη ετικετών λειτουργεί τόσο στον Ιστό όσο και στις εφαρμογές του Twitter για κινητά για iOS και Android. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα σε έως και δέκα άτομα σε μια φωτογραφία και δεν θα περιορίσει το όριο των 140 χαρακτήρων σας.

Ποιες είναι οι επιλογές μου;

Σας δίνονται οι τρεις επιλογές για τη διαχείριση ετικετών φωτογραφιών. Το “Να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να με επισημαίνει στις φωτογραφίες” επιτρέπει σε οποιονδήποτε και σε όλους στο Twitter να σας προσθέτουν ετικέτα σε μια φωτογραφία. Το “Να επιτρέπεται μόνο στα άτομα που ακολουθώ να με προσθέτουν ετικέτες στις φωτογραφίες” διατηρεί η προσθήκη ετικετών στις φωτογραφίες περιορισμένη στα άτομα που ακολουθείτε. Το “Να μην επιτρέπεται σε κανέναν να με προσθέτει ετικέτες στις φωτογραφίες” σάς επιτρέπει να εξαιρεθείτε εντελώς από την προσθήκη ετικετών στις φωτογραφίες.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα νήμα στο Twitter

Διαχειριστείτε την προσθήκη ετικετών σε φωτογραφίες από τον ιστότοπο Twitter

Επισκεφτείτε το προφίλ σας και μεταβείτε στην ενότητα “Ασφάλεια και απόρρητο”. Θα δείτε μια νέα ενότητα που ονομάζεται «Ετικέτες φωτογραφιών». Επιλέξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Διαχειριστείτε την προσθήκη ετικετών σε φωτογραφίες από την εφαρμογή Twitter για iOS

Η επιλογή για τη διαχείριση της προσθήκης ετικετών σε φωτογραφίες από την εφαρμογή Twitter για iOS είναι θαμμένη βαθιά. μεταβείτε στο προφίλ σας και κάντε κλικ στον οδοντωτό τροχό για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας. Αγγίξτε τον λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να διαχειριστείτε τη λειτουργία προσθήκης ετικετών φωτογραφιών και στην οθόνη «Ειδοποιήσεις», μεταβείτε με κύλιση στο κάτω μέρος όπου θα δείτε την επιλογή «Ετικέτες φωτογραφίας». Πατήστε το για να επιλέξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου ή να το απενεργοποιήσετε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση εικόνας στο Twitter

Διαχειριστείτε την προσθήκη ετικετών σε φωτογραφίες από την εφαρμογή Twitter Android

Για να διαχειριστείτε την προσθήκη ετικετών σε φωτογραφίες από τη συσκευή σας Android, ξεκινήστε την εφαρμογή Twitter και μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας. Επιλέξτε τον λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις και κάτω από το «Άλλο» πατήστε «Ποιος μπορεί να μου προσθέσει ετικέτες στις φωτογραφίες» και επιλέξτε μια ρύθμιση απορρήτου για την προσθήκη ετικετών.