Πώς να ελέγξετε αν επηρεαστήκατε από το σφάλμα φωτογραφίας του Facebook

Εάν το Facebook είναι ακόμα διαθέσιμο σε δέκα χρόνια, είναι πιθανό η εταιρεία να ξεγελάσει το 2018 γράφοντας τη δική της ιστορία. Αυτή δεν ήταν μια καλή χρονιά για το Facebook με οποιαδήποτε έννοια της λέξης και αυτό δεν οφείλεται καν στο ότι τα κέρδη μειώθηκαν κάπως. Η φήμη του Facebook έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα αφού οι κακές πρακτικές του όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών ήρθαν στο φως πολλές φορές. Αυτό ώθησε πολλούς χρήστες να θέλουν να διαγράψουν το Facebook. Παρ ‘όλα αυτά, η εταιρεία εξακολουθούσε να θεωρεί σκόπιμο να κυκλοφορήσει το Portal της συσκευής συνομιλίας μέσω βίντεο. Τα πράγματα φαίνεται να συνεχίζουν να χειροτερεύουν με το πρόσφατο bug φωτογραφιών στο Facebook που εξέθεσε τις φωτογραφίες των χρηστών σε εφαρμογές.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Facebook

Ελέγξτε το σφάλμα φωτογραφιών στο Facebook

Το Facebook έπρεπε πρόσφατα να αποκαλύψει (διαβάστε: παραδεχτείτε πριν τους το πει κάποιος άλλος), ότι ένα σφάλμα έκανε τις φωτογραφίες να γίνουν ορατές σε εφαρμογές τρίτων. Αυτές οι φωτογραφίες είναι φωτογραφίες στις οποίες συνήθως δεν επιτρεπόταν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές. Συγκεκριμένα, εκτέθηκαν οι φωτογραφίες που μοιραστήκατε στην ιστορία σας στο Facebook. Οι ιστορίες του Facebook λήγουν μετά από 24 ώρες και σύμφωνα με αυτό το σφάλμα, οι εφαρμογές που είχαν πρόσβαση σε αυτές μπορούσαν να διατηρήσουν τις φωτογραφίες μετά από αυτήν την περίοδο. Αν αναρωτιέστε αν οι φωτογραφίες σας ήταν εκτεθειμένες, μπορείτε ελέγξτε εδώ.

Εάν οι φωτογραφίες σας ήταν πράγματι εκτεθειμένες, η σελίδα θα σας πει τι να κάνετε, ωστόσο, η σελίδα δεν είναι πολύ ενθαρρυντική για τους χρήστες που δεν εκτέθηκαν στο σφάλμα. Η σελίδα λέει ότι είναι “Προβολή εντολής στους προγραμματιστές να διαγράψουν τις φωτογραφίες”, κάτι που είναι ωραίο, αλλά τι θα πει ότι οι προγραμματιστές θα τις διαγράψουν πραγματικά ή δεν θα δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας πριν τις διαγράψουν;

  Πώς να αναφέρετε μηνύματα στο Facebook Messenger

Το σφάλμα είναι μόλις δύο εβδομάδων, αλλά παρόλα αυτά είναι ανησυχητικό. Οι ιστορίες του Facebook δεν είναι ακριβώς ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν. Το γεγονός ότι δεν είναι πολύ δημοφιλές είναι ο μόνος λόγος που ο αριθμός των επηρεαζόμενων χρηστών είναι συγκριτικά μικρός.

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε παραβίαση ασφαλείας που αφορά το Facebook, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook και σε ποιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση. Το έτος έχει σχεδόν τελειώσει, οπότε αν μη τι άλλο, προσθέστε το στον καθαρισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο τέλος του έτους και αφαιρέστε όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ή τις εφαρμογές που φαίνεται να χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες από όσες είναι απαραίτητες.

  Πώς να διοργανώσετε ένα πάρτι ρολογιών στο Facebook

Το Facebook ID μας έχει γίνει μια προεπιλεγμένη επιλογή σύνδεσης για πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες. Αυτό ήταν καλό μέχρι που το Facebook άρχισε να το εκμεταλλεύεται. Ίσως είναι καιρός να επιστρέψετε στην εγγραφή για υπηρεσίες και στη δημιουργία πραγματικών λογαριασμών για εφαρμογές αντί να κάνετε κλικ στην επιλογή «Εγγραφή χρησιμοποιώντας το Facebook».