Πώς να αναφέρετε μηνύματα στο Facebook Messenger

Εάν κάποιος στο Facebook σας ενοχλεί, μπορείτε να τον αναφέρετε και να τον αποκλείσετε. Η επιλογή είναι αρκετά εύκολη στην εύρεση και ο αποκλεισμός την κάνει έτσι ώστε να μην μπορούν να σας στείλουν μήνυμα στο Facebook Messenger. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αποκλεισμός κάποιου αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ωστόσο εάν λαμβάνετε ενοχλητικά μηνύματα, είναι καλύτερο να τα αναφέρετε. Όταν αναφέρετε μηνύματα στο Facebook Messenger, το προφίλ που τα στέλνει μπορεί να διερευνηθεί ή να επισημανθεί. Εάν άλλοι συνεχίσουν να το αναφέρουν, μπορεί τελικά να απενεργοποιηθεί και να αποτραπεί βλάβη σε άλλους. Δείτε πώς μπορείτε να αναφέρετε μηνύματα στο Facebook Messenger.

Web Messenger του Facebook

Επισκεφτείτε το Facebook Messenger για web και επιλέξτε το νήμα συνομιλίας που θέλετε να αναφέρετε. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μικρού οδοντωτού τροχού κάτω από το όνομα του ατόμου στη στήλη στα δεξιά. Από το μενού που ανοίγει, επιλέξτε «Αναφορά ανεπιθύμητου ή κατάχρησης».

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook Reactions

Το Facebook Messenger θα σας δώσει μια λίστα με προβλήματα που μπορεί να θέλετε να αναφέρετε σχετικά με τη συνομιλία, η οποία περιλαμβάνει συνδέσμους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, άσεμνο σεξουαλικό περιεχόμενο, απειλές που στοχεύουν εσάς ή τους ίδιους ή ένα μέλος της οικογένειας.

Επιλέξτε μια επιλογή και κάντε κλικ στο Continue. Θα έχετε πάντα την επιλογή να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger, ανεξάρτητα από την επιλογή που θα επιλέξετε.

Εφαρμογές Facebook Messenger

Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook Messenger στο iPhone ή το τηλέφωνό σας Android. Πατήστε το νήμα συνομιλίας που θέλετε να αναφέρετε. Πατήστε το όνομα του ατόμου στο επάνω μέρος για να μεταβείτε στην οθόνη λεπτομερειών του. Στην οθόνη Στοιχεία επαφής, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή Κάτι λάθος. Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια νέα οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε για ποιον σκοπό θέλετε να αναφέρετε τη συνομιλία.

  Μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για Android με Facebook Like Floating Bubbles

Οι εφαρμογές Facebook Messenger σάς προσφέρουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά την αναφορά ενός μηνύματος, συμπεριλαμβανομένης μιας για μη εξουσιοδοτημένες πωλήσεις και μιας επιλογής ανοιχτού τύπου.

Η αναφορά μηνύματος ή προφίλ για τα μηνύματα που στέλνει δεν θα οδηγήσει σε άμεση απαγόρευση. Όταν οι χρήστες αναφέρουν περιεχόμενο στο Facebook, η εταιρεία κανονικά το ελέγχει και η αναθεώρηση μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες και μερικές φορές μερικές ημέρες. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα.

Το Facebook θα διερευνήσει το προφίλ, αλλά ενδέχεται να μην το αναστείλει απαραίτητα, εκτός εάν το πρόβλημα που αναφέρεται είναι τόσο σοβαρό στη φύση και το προφίλ στέλνει επίμονα το μήνυμα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει πιθανώς ένα όριο στο πόσες φορές μπορεί να αναφερθεί ένα προφίλ για ακατάλληλα μηνύματα πριν πέσει το τσεκούρι.

  Πώς να στείλετε μηνύματα στον εαυτό σας στο Facebook Messenger

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε να μην κάνετε κατάχρηση αυτής της δυνατότητας. Είναι ένα εργαλείο κοινότητας για τη διαχείριση της εμπειρίας που έχουν όλοι οι χρήστες με το Facebook Messenger, επομένως χρησιμοποιήστε το μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη και όχι για να διευθετήσετε μικροκαυγάδες.