Πώς να εκτελείτε παιχνίδια πιο ομαλά, καθαρίζοντας τη λίστα αναμονής μνήμης στα Windows 10

Τα παιχνίδια χρειάζονται RAM για να τρέξουν. Κάποια παιχνίδια χρειάζονται λιγότερη RAM, άλλα χρειάζονται πολύ. Όταν παίζετε παιχνίδια στα Windows 10, η RAM σας δεν είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο παιχνίδι. Άλλες διαδικασίες, και ίσως ακόμη και ορισμένες εφαρμογές, συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν όταν χρειάζεται. Τα Windows 10 έχουν μια λειτουργία παιχνιδιού η οποία, θεωρητικά, υποτίθεται ότι ελευθερώνει όσους περισσότερους πόρους συστήματος μπορεί για ένα παιχνίδι, ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ότι έχει ελάχιστη έως καθόλου διαφορά με ορισμένες εξαιρέσεις. Ένας τρόπος για να τρέξετε πιο ομαλά τα παιχνίδια είναι να καθαρίσετε τη λίστα αναμονής της μνήμης.

Εάν παίζετε ένα παιχνίδι και αρχίζει να τραυλίζει μετά από λίγο, η εκκαθάριση της λίστας αναμονής της μνήμης είναι καλή ιδέα, αλλά αν δεν τη διατηρήσετε καθαρή, ο τραυλισμός θα επιστρέψει. Το έξυπνο πρόγραμμα καθαρισμού λίστας αναμονής είναι μια δωρεάν εφαρμογή που διατηρεί τη λίστα αναμονής μνήμης κάτω από 1024 MB, δηλαδή 1 GB.

  Πώς να διατηρήσετε τους φακούς της φωτογραφικής μηχανής σας καθαρούς

Διαγραφή λίστας αναμονής μνήμης

Κατεβάστε και εκτελέστε τη λίστα Έξυπνης αναμονής. Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να το εκτελέσετε. Η εφαρμογή θα σας δώσει την τρέχουσα μνήμη συστήματος, π.χ., την ποσότητα μνήμης RAM που είναι εγκατεστημένη στο σύστημά σας και πόση από αυτήν είναι αυτήν τη στιγμή δωρεάν. Σας ενημερώνει επίσης πόσα στοιχεία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη λίστα αναμονής της μνήμης.

Από προεπιλογή, η εφαρμογή θα διαγράψει τη λίστα όταν είναι πάνω από 1 GB, ωστόσο, μπορείτε να την αλλάξετε σε οποιοδήποτε όριο ταιριάζει στο σύστημά σας. Η εφαρμογή έχει δύο όρια για τη διαγραφή της λίστας αναμονής της μνήμης. όταν υπερβαίνει ένα ορισμένο μέγεθος, π.χ., το 1 GB ή όταν απομένει μόνο μια συγκεκριμένη ποσότητα μνήμης η οποία, από προεπιλογή, έχει οριστεί στα 1024 MB.

  Νέες δυνατότητες στο OS X Yosemite

Και οι δύο αυτές τιμές μπορούν να προσαρμοστούν, επομένως αλλάξτε τις σε αυτό που λειτουργεί για το σύστημά σας και τα παιχνίδια σας. Αφού διαμορφώσετε την εφαρμογή ώστε να διαχειρίζεται τη λίστα αναμονής της μνήμης σας, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και θα διατηρήσει τη λίστα τακτοποιημένη. Μπορείτε να το ελαχιστοποιήσετε στο δίσκο συστήματος και στο παιχνίδι με την ησυχία σας.

Αν και αυτή η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί για να βοηθάει τα παιχνίδια να λειτουργούν ομαλά, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για άλλες εφαρμογές εντατικής μνήμης που επιβραδύνουν όταν τις χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε τη μνήμη του συστήματός σας, εάν έχετε ένα παλιό σύστημα με χαμηλούς πόρους. Μπορεί να βοηθήσει το σύστημά σας να λειτουργεί λίγο καλύτερα, αλλά θα πρέπει να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας με αυτό. Δεν πρόκειται να αυξήσει ως δια μαγείας τη μνήμη RAM στο σύστημά σας και αν έχετε πολύ λίγη RAM για αρχή, μπορεί να μην έχει καμία διαφορά.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Microsoft Teams