Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Microsoft Teams

Ένας λογαριασμός Microsoft Teams, αφού δημιουργηθεί, δεν είναι εύκολο να αφαιρεθεί. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει για δύο λόγους. ο λογαριασμός συνήθως συνδέεται με ένα email που είναι συνδεδεμένο με έναν λογαριασμό Microsoft 365 ή είναι λογαριασμός Active Directory και πρέπει να διαγραφεί από τον ιστότοπο SharePoint ενός τομέα για να καταργηθεί αποτελεσματικά ο χρήστης.

Γενικά, η διαγραφή ενός λογαριασμού Microsoft Teams απαιτεί συχνά από έναν χρήστη να αφαιρέσει μια άδεια χρήσης για το προϊόν καθώς και να αφαιρέσει τον εαυτό του από οποιονδήποτε τομέα στον οποίο είναι συνδεδεμένος. Η διαγραφή ενός δωρεάν λογαριασμού Microsoft Teams συχνά αποδεικνύεται πιο περίπλοκη από τη διαγραφή ενός επαγγελματικού ή εταιρικού λογαριασμού.

Διαγραφή λογαριασμού Microsoft Teams

Διαγραφή λογαριασμού Microsoft Teams

Για να διαγράψετε έναν λογαριασμό Microsoft Teams, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε όλα όσα συνδέονται με αυτόν. Τις περισσότερες φορές, θα χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό με πολλές άλλες υπηρεσίες της Microsoft και όταν διαγράφετε τον λογαριασμό, ενδέχεται να χάσετε την πρόσβαση στις υπηρεσίες καθώς και στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτές.

  Δεν υπάρχει πράσινο σημάδι επιλογής στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος του Dropbox

Διαγραφή λογαριασμού Microsoft Teams – Δωρεάν

Η διαγραφή ενός δωρεάν λογαριασμού Microsoft Teams συχνά συνοδεύεται από πολλές εξασφαλίσεις, εάν είναι συνδεδεμένος με έναν λογαριασμό Microsoft 365. Εάν ο λογαριασμός σας δεν είναι συνδεδεμένος με καμία άλλη υπηρεσία της Microsoft, δεν θα χάσετε τόσα πολλά δεδομένα. Για να διαγράψετε τον λογαριασμό, πρέπει να διαγράψετε τον λογαριασμό Microsoft που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο Microsoft Teams.

Επισκεφθείτε το Κλείστε τον λογαριασμό σας σελίδα.
Συνδεθείτε με τον λογαριασμό Microsoft που θέλετε να διαγράψετε.
Επιβεβαιώστε ότι κατανοείτε κάθε στοιχείο που θα χαθεί όταν διαγράψετε τον λογαριασμό.
Επιλέξτε έναν λόγο για τη διαγραφή του.
Κάντε κλικ στο κουμπί διαγραφής.
Ο λογαριασμός θα επισημανθεί για διαγραφή.

  Πώς να διορθώσετε την εφαρμογή Καιρός που δεν ενημερώνεται στο iPhone

Σημείωση: ο λογαριασμός μπορεί να ανακτηθεί εντός 60 ημερών αλλά όχι μετά. Εάν έχετε μια συνδρομή Microsoft 365 που σχετίζεται με τον λογαριασμό, ακυρώστε την, ελέγξτε εάν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων και, στη συνέχεια, προχωρήστε.

Διαγραφή λογαριασμού Microsoft Teams – Οργανισμός/Επιχείρηση

Για να διαγράψετε έναν λογαριασμό Microsoft Teams, πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή στο κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365,

Επισκεφτείτε το κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365.
Στη στήλη στα αριστερά, αναπτύξτε το στοιχείο Χρήστες.
Επιλέξτε Ενεργοί χρήστες.
Επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε να διαγράψετε.
Κάντε κλικ στο Διαγραφή χρήστη.

Αυτό θα διαγράψει τον χρήστη από το Microsoft Teams, αλλά το email του εξακολουθεί να είναι ενεργό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στον λογαριασμό. Θα πρέπει να το διαγράψετε και από την υπηρεσία καταλόγου Active Directory.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Dropbox στη Διαχείριση αρχείων Dolphin

συμπέρασμα

Ένας λογαριασμός Microsoft Teams δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον λογαριασμό Microsoft με τον οποίο είναι συνδεδεμένος. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε έναν λογαριασμό Microsoft 365 από διαφορετικό λογαριασμό από αυτόν που είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας στο Microsoft Teams, αλλά η διαγραφή του συχνά οδηγεί σε πολλές παράπλευρες ζημιές.