Πώς να σταματήσετε την επαναφορά προεπιλογών εφαρμογών των Windows 10

Ένα περίεργο σφάλμα που έχουν τα Windows 10 είναι ότι θα επαναφέρουν τις προεπιλογές της εφαρμογής. Οι προεπιλογές εφαρμογών λένε στα Windows 10 ποιες εφαρμογές θα ανοίξουν ποιους τύπους αρχείων. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναθέσετε στο Σημειωματάριο να ανοίγει όλα τα αρχεία TXT ή να αντιστοιχίσετε στο Notepad++ να ανοίγει όλα τα αρχεία TXT. Τα Windows 10 έχουν ορισμένες προεπιλεγμένες συσχετίσεις αρχείων που οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν, αλλά για τους περισσότερους τύπους αρχείων, πρέπει να ορίσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή με βάση τον τύπο αρχείου. Η επαναφορά των προεπιλογών της εφαρμογής δεν είναι δύσκολο να διορθωθεί, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει, ειδικά αν το κάνετε με βάση τον τύπο αρχείου.

Για να το καταπολεμήσετε αυτό, υπάρχει μια εφαρμογή που ονομάζεται Διακοπή επαναφοράς των εφαρμογών μου το οποίο, όπως περιγράφει το όνομα, θα σταματήσει τα Windows 10 από την επαναφορά των προεπιλογών εφαρμογών.

Διακοπή επαναφοράς προεπιλογών εφαρμογών

Κατεβάστε και εκτελέστε την εφαρμογή. Αμέσως μετά, θα παρατηρήσετε ότι υποστηρίζει μόνο μερικές επιλεγμένες εφαρμογές και είναι όλες στοκ εφαρμογές των Windows 10. Για να σταματήσετε την επαναφορά των προεπιλογών της εφαρμογής των Windows 10, κάντε κλικ σε μια εφαρμογή. Ένα σύμβολο διακοπής θα εμφανιστεί σε αυτό για να υποδείξει ότι η προεπιλογή είναι κλειδωμένη. Για αυτό πρόκειται. Εάν το σφάλμα μαστίζει το σύστημά σας, την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί, οι προεπιλογές της εφαρμογής θα πρέπει να είναι ανέγγιχτες.

  Πώς να αφαιρέσετε το PIN και άλλες επιλογές εισόδου από τα Windows 10

Περιορισμοί

Εφόσον η Διακοπή επαναφοράς των εφαρμογών μου υποστηρίζει μόνο εφαρμογές στοκ, υπάρχει ένας πολύ προφανής περιορισμός εδώ. Οποιεσδήποτε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών και οι συσχετίσεις αρχείων που συνοδεύουν αυτές, μπορούν ακόμα να επαναφερθούν. Αυτή η εφαρμογή είναι μια μισή λύση στο σφάλμα. Εάν εμφανιστεί το σφάλμα, οι προεπιλεγμένες εφαρμογές όπως οι Φωτογραφίες και οι Ταινίες δεν θα παρακάμψουν, για παράδειγμα, συσχετίσεις αρχείων για το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC ή το IrfanView.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις αυτού του σφάλματος στα Windows 10. ένα όπου οι προεπιλογές της εφαρμογής επαναφέρονται τυχαία και ένα όπου οι προεπιλογές επαναφέρονται μετά από μια μικρή ή σημαντική ενημέρωση. Η εφαρμογή μπορεί να αποτρέψει το σφάλμα μόνο στο πρώτο σενάριο. Εάν οι προεπιλογές της εφαρμογής επαναφέρονται μετά από μια ενημέρωση των Windows 10, η εφαρμογή δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

  Τα ενσωματωμένα γραφικά πρόκειται να γίνουν πολύ καλύτερα

Εναλλακτικές Λύσεις

Εάν αυτό το πρόβλημα σας μαστίζει συχνά, πιο συχνά από όσο θα θέλατε και αυτή η εφαρμογή δεν είναι αρκετή για να μην διακοπεί η ροή εργασίας σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε την πυρηνική διαδρομή. κάντε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, είναι καλύτερο να ορίσετε συσχετίσεις αρχείων σε βάση εφαρμογής. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε μια εφαρμογή, όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC, και να συσχετίσετε αυτόματα όλους τους τύπους αρχείων που μπορεί να ανοίξει το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC και να τη συσχετίσετε με την εφαρμογή.

  Πώς να δημιουργήσετε ομάδες επαφών στο Mac σας

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εφαρμογές. Μεταβείτε στην καρτέλα Προεπιλεγμένες εφαρμογές. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Ορισμός προεπιλογών ανά εφαρμογή.