Πώς να εκτελέσετε σάρωση ασφαλείας GCP για να βρείτε εσφαλμένη διαμόρφωση;

☁️ Η υποδομή Cloud έχει πλεονεκτήματα όπως ευελιξία, επεκτασιμότητα, υψηλή απόδοση και προσιτή τιμή.

Μόλις εγγραφείτε σε μια υπηρεσία όπως το Google Cloud Platform (GCP), δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το υψηλό κόστος κεφαλαίου και συντήρησης ενός ισοδύναμου εσωτερικού κέντρου δεδομένων και της σχετικής υποδομής. Ωστόσο, οι παραδοσιακές πρακτικές ασφάλειας εσωτερικής εγκατάστασης δεν παρέχουν επαρκή και άμεση ασφάλεια για εικονικά περιβάλλοντα.

Σε αντίθεση με ένα κέντρο δεδομένων εσωτερικής εγκατάστασης όπου η περιμετρική ασφάλεια προστατεύει ολόκληρη την εγκατάσταση και τους πόρους, η φύση του περιβάλλοντος cloud, με διαφορετικές τεχνολογίες και τοποθεσίες, απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Συνήθως, η αποκεντρωμένη και δυναμική φύση του περιβάλλοντος cloud οδηγεί σε αυξημένη επιφάνεια επίθεσης.

Ειδικότερα, οι εσφαλμένες διαμορφώσεις στις πλατφόρμες και τα στοιχεία του cloud εκθέτουν τα στοιχεία ενώ αυξάνουν τους κρυφούς κινδύνους ασφαλείας. Μερικές φορές, οι προγραμματιστές μπορεί να ανοίξουν ένα χώρο αποθήκευσης δεδομένων κατά την ανάπτυξη ενός λογισμικού, αλλά στη συνέχεια να το αφήσουν ανοιχτό κατά την κυκλοφορία της εφαρμογής στην αγορά.

Ως εκ τούτου, εκτός από την τήρηση των βέλτιστων πρακτικών ασφαλείας, υπάρχει ανάγκη να διασφαλιστούν οι κατάλληλες διαμορφώσεις και να παρέχεται συνεχής παρακολούθηση, ορατότητα και συμμόρφωση.

Ευτυχώς, πολλά εργαλεία σάς βοηθούν να βελτιώσετε την ασφάλεια εντοπίζοντας και αποτρέποντας εσφαλμένες διαμορφώσεις, παρέχοντας ορατότητα στη στάση ασφαλείας του GCP καθώς και εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας άλλα τρωτά σημεία.

Ενημέρωση: για τον σαρωτή ασφαλείας AWS, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση.

Google Cloud SCC

ο Google Cloud SCC είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανάλυσης κινδύνου και πίνακα εργαλείων που επιτρέπει στους πελάτες GCP να κατανοούν τη στάση ασφαλείας τους και να λαμβάνουν διορθωτικά μέτρα για να προστατεύσουν τους πόρους και τα περιουσιακά τους στοιχεία στο cloud από ένα μόνο τζάμι.

Το Cloud SCC (Security Command Center) παρέχει ορατότητα σχετικά με τα στοιχεία που εκτελούνται στο περιβάλλον cloud της Google και τις επικίνδυνες εσφαλμένες διαμορφώσεις, επιτρέποντας στις ομάδες να μειώσουν την έκθεσή τους σε απειλές. Επίσης, το ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης κινδύνου ασφάλειας και δεδομένων βοηθά τους πελάτες GCP να επιβάλλουν τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας.

Το βασικό κέντρο εντολών περιλαμβάνει πολλά εργαλεία ασφαλείας από την Google. Ωστόσο, είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα που ενσωματώνεται με ένα ευρύ φάσμα εργαλείων τρίτων για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αύξηση της κάλυψης σχετικά με τα στοιχεία, τους κινδύνους και τις πρακτικές.

Χαρακτηριστικά

  • Προβολή και αντιμετώπιση προβλημάτων που δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, όπως τείχη προστασίας, κανόνες IAM κ.λπ.
  • Εντοπίστε, απαντήστε και αποτρέψτε απειλές και ζητήματα συμμόρφωσης
  • Προσδιορίστε τα περισσότερα από τα τρωτά σημεία και τους κινδύνους, όπως το μικτό περιεχόμενο, η έγχυση φλας και πολλά άλλα, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε εύκολα τα αποτελέσματα.
  • Προσδιορίστε στοιχεία που εκτίθενται δημόσια, όπως VM, στιγμιότυπα SQL, κουβάδες, σύνολα δεδομένων κ.λπ.
  • Ανακάλυψη και απογραφή περιουσιακών στοιχείων, εντοπισμός τρωτών σημείων, ευαίσθητων δεδομένων και ανωμαλιών,
  • Ενσωματώνεται με εργαλεία τρίτων για τη βελτίωση της αναγνώρισης και της διευθυνσιοδότησης παραβιασμένων τελικών σημείων, επιθέσεων δικτύου, DDoS, παραβιάσεων πολιτικής και συμμόρφωσης, τρωτών σημείων ασφαλείας και απειλών.

Γενικά, το κέντρο εντολών ασφαλείας είναι μια ευέλικτη λύση για να καλύψει τις ανάγκες κάθε οργανισμού. Το εργαλείο ενσωματώνεται με διάφορα εργαλεία ασφαλείας της Google, όπως το Cloud Data Loss Prevention και το Web Security Scanner, καθώς και με λύσεις ασφαλείας τρίτων όπως τα McAfee, Qualys, CloudGuard και άλλα.

  Πώς να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις στο WeChat

Φορσέτη

Φορσέτη είναι ένας ανοιχτός κώδικας, που σας βοηθά να αποκτήσετε ορατότητα του περιβάλλοντος GCP σας, να αντιμετωπίσετε τρωτά σημεία, καθώς και να παρακολουθήσετε και να κατανοήσετε τις πολιτικές και τη συμμόρφωση. Αποτελείται από διάφορες βασικές μονάδες που μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε, να διαμορφώσετε και να εκτελέσετε ανεξάρτητα.

Υπάρχουν επίσης αρκετές πρόσθετες μονάδες για τη βελτίωση των δυνατοτήτων και της προσαρμογής του Forseti.

Χαρακτηριστικά

  • Παρακολουθήστε τους πόρους GCP για να διασφαλίσετε ότι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως τα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης, είναι σε ισχύ και προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένες τροποποιήσεις.
  • Κάντε απογραφή των πόρων και παρακολουθήστε το περιβάλλον GCP σας.
  • Κατανόηση και επιβολή πολιτικών και κανόνων ασφάλειας και τείχους προστασίας
  • Αξιολογήστε τις ρυθμίσεις και βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνονται και δεν εκθέτουν κανέναν ή τους πόρους GCP σας.
  • Αποκτήστε ορατές πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές σας για την Ταυτότητα στο Cloud και τη Διαχείριση πρόσβασης (Cloud IAM) εκτός από την εμφάνιση της πρόσβασης που έχουν οι χρήστες στους πόρους.
  • Διαθέτει ένα Visualizer που σας βοηθά να κατανοήσετε τη δομή ασφαλείας GCP σας, καθώς και να εντοπίσετε την τήρηση της πολιτικής και τις παραβιάσεις.

CloudGuard

CloudGuard είναι μια λύση ασφάλειας χωρίς πράκτορα εγγενή στο cloud που αξιολογεί και απεικονίζει τη στάση ασφαλείας της πλατφόρμας GPC, επιτρέποντας έτσι στις ομάδες να προστατεύουν τα στοιχεία και το περιβάλλον τους στο cloud. Η λύση αναλύει διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού υπολογιστών, βάσεων δεδομένων, εικονικών μηχανών και άλλων υπηρεσιών, καθώς και τα τείχη προστασίας δικτύου και άλλα.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχετε συνεχή παρακολούθηση των πολιτικών ασφαλείας και συμβάντων, ανιχνεύστε αλλαγές και ελέγξτε τη συμμόρφωση.
  • Προσδιορίστε και αντιμετωπίστε τις εσφαλμένες διαμορφώσεις, καθώς και τις ευπάθειες και τους σχετικούς κινδύνους ασφαλείας.
  • Σκληρύνετε την ασφάλεια και διασφαλίστε τη συμμόρφωση και τις βέλτιστες πρακτικές.
  • Ισχυρές απεικονίσεις και στάση ασφαλείας των στοιχείων του δικτύου GCP
  • Ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το GCP καθώς και με άλλα δημόσια σύννεφα όπως οι υπηρεσίες web της Amazon και το Microsoft Azure.
  • Επιβολή πολιτικών διακυβέρνησης που ταιριάζουν στις μοναδικές ανάγκες ασφάλειας του οργανισμού.

Cloudsploit

Cloudsploit είναι μια ισχυρή λύση που ελέγχει και εντοπίζει αυτόματα ζητήματα ρύθμισης παραμέτρων ασφαλείας στην πλατφόρμα Google Cloud καθώς και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες cloud, όπως το Azure, το AWS, το Github και το Oracle.

Η λύση ασφαλείας συνδέεται με τα έργα GCP, όπου παρέχει παρακολούθηση των διαφόρων στοιχείων. Παρέχει ανίχνευση εσφαλμένων διαμορφώσεων ασφαλείας, κακόβουλων δραστηριοτήτων, εκτεθειμένων στοιχείων και άλλων τρωτών σημείων.

Χαρακτηριστικά

  • Εύκολη ανάπτυξη και χρήση της λύσης παρακολούθησης διαμόρφωσης ασφαλείας με δυνατότητα ειδοποίησης
  • Γρήγορες και αξιόπιστες σαρώσεις και αναφορές στο σημείο
  • Παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη στάση ασφαλείας και τη συμμόρφωση
  • Ελέγχει τα συστήματα ενώ αναλύει τα προνόμια, τους ρόλους, τα δίκτυα, τα πιστοποιητικά, τις τάσεις χρήσης, τον έλεγχο ταυτότητας και τις διάφορες διαμορφώσεις.
  • Παρέχει επισκοπήσεις σε επίπεδο λογαριασμού που σας επιτρέπουν να βλέπετε και να αναγνωρίζετε εύκολα τις τάσεις και τα σχετικά επίπεδα κινδύνου με την πάροδο του χρόνου.
  • Σχεδιασμός βασισμένος σε API που καθιστά εύκολη την ενσωμάτωση του εργαλείου με διάφορους πίνακες εργαλείων CISO και άλλα συστήματα αναφοράς.

Prisma Cloud

Σύννεφο Prisma είναι μια ολοκληρωμένη, εγγενής στο cloud λύση για τη διασφάλιση της σωστής υλοποίησης και διατήρησης της ασφάλειας και της συμμόρφωσης του περιβάλλοντος, των εφαρμογών και των πόρων GCP.

Το ολοκληρωμένο εργαλείο διαθέτει API που ενσωματώνονται άψογα με την υπηρεσία GCP για να παρέχουν συνεχείς πληροφορίες, προστασία και αναφορές εκτός από την επιβολή της συμμόρφωσης.

  Δημιουργήστε μια λίστα υποχρεώσεων και δείτε την εξέλιξη της ώρας ημέρας, μήνας και έτους

Χαρακτηριστικά

  • Ολοκληρωμένη, επεκτάσιμη, βασισμένη σε API λύση ασφαλείας που παρέχει πληροφορίες, συνεχή παρακολούθηση, ανίχνευση απειλών και απόκριση.
  • Πλήρης ορατότητα που σας επιτρέπει να εντοπίζετε και να αντιμετωπίζετε εσφαλμένες διαμορφώσεις, ευπάθειες φόρτου εργασίας, απειλές δικτύου, διαρροή δεδομένων, μη ασφαλή δραστηριότητα χρήστη και πολλά άλλα
  • Προστατεύει τους φόρτους εργασίας, τα κοντέινερ και τις εφαρμογές που εκτελούνται στην πλατφόρμα Google Cloud.
  • Προσαρμοσμένη επιβολή πολιτικών ασφαλείας με βάση εφαρμογές, χρήστες ή συσκευές.
  • Εφαρμόστε εύκολα πολιτικές διακυβέρνησης και συμμόρφωση με ένα ευρύ φάσμα προτύπων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των NIST, CIS, GDPR, HIPAA και PCI.

Cloud Custodian

φύλακας σύννεφων είναι μια ανοιχτού κώδικα, ευέλικτη και ελαφριά μηχανή κανόνων για την ασφάλεια και τη διακυβέρνηση του cloud. Η λύση σάς δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς και τους πόρους σας GCP με ασφάλεια. Εκτός από την ασφάλεια, η ενσωματωμένη λύση βοηθά στη βελτιστοποίηση του κόστους με τη διαχείριση της χρήσης πόρων, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρήματα.

Χαρακτηριστικά

  • Επιβολή πολιτικών ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο και συμμόρφωση στη διαχείριση πρόσβασης, κανόνες τείχους προστασίας, κρυπτογράφηση, ετικέτες, συλλογή σκουπιδιών, αυτοματοποιημένη διαχείριση πόρων εκτός ωραρίου κ.λπ.
  • Παρέχει ενοποιημένες μετρήσεις και αναφορές
  • Ενσωματώνεται απρόσκοπτα με τις λειτουργίες της πλατφόρμας Google Cloud
  • Αυτόματη παροχή GCP AuditLog και άλλων λειτουργιών χωρίς διακομιστή.

McAfee MVISION

ο McAfee MVISION είναι μια λύση ασφαλείας που ενσωματώνεται στο Google Cloud SCC για να παρέχει στις ομάδες ορατότητα στη θέση ασφαλείας των πόρων GCP τους και να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει τρωτά σημεία και απειλές.

Επίσης, η λύση cloud-native παρέχει ελέγχους διαμόρφωσης που επιτρέπουν στις ομάδες ασφαλείας να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν κρυφούς κινδύνους. Διαθέτει μηχανές πολιτικής cloud που ενισχύουν τα ερωτήματα GCP, επομένως τη δυνατότητα εύρεσης διαφόρων εσφαλμένων διαμορφώσεων ασφαλείας σε διάφορες υπηρεσίες GCP.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει πληροφορίες που βοηθούν τις ομάδες να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν ζητήματα ασφάλειας και συμμόρφωσης.
  • Βελτιώνει και ενισχύει τον πλήρη έλεγχο διαμορφώσεων για την εύρεση κρυφών τρωτών σημείων, επιτρέποντας στις ομάδες να επιβάλλουν βέλτιστες πρακτικές.
  • Παρέχει ορατότητα για να εξουσιοδοτήσει τις ομάδες να διερευνούν συμβάντα ασφαλείας, ανωμαλίες, παραβιάσεις και απειλές, επιτρέποντας γρήγορες διορθωτικές ενέργειες στο κέντρο εντολών ασφάλειας cloud.
  • Ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν απειλές ασφαλείας ή παραβιάσεις πολιτικής.
  • Οπτικοποιήστε τα τρωτά σημεία και τις απειλές στους πίνακες εργαλείων του Google Cloud SCC.

Netskope

Netskope σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζετε γρήγορα και να αντιμετωπίζετε ζητήματα ασφάλειας, απειλές και εσφαλμένες διαμορφώσεις που εκθέτουν τα ψηφιακά σας στοιχεία σε απειλές και επιθέσεις.

Εκτός από τη συμπλήρωση του GSCC για την προστασία των παρουσιών υπολογισμού, της αποθήκευσης αντικειμένων, των βάσεων δεδομένων και άλλων στοιχείων, το Netskope προχωρά όλο και περισσότερο για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με εσφαλμένες διαμορφώσεις, προηγμένες απειλές και κινδύνους.

Χαρακτηριστικά

  • Αποκτήστε πολύτιμη ορατότητα σε πραγματικό χρόνο σε απειλές, ευπάθειες, εσφαλμένες διαμορφώσεις και συμμόρφωση στην πλατφόρμα Google cloud σας.
  • Εντοπίστε και αντιμετωπίστε τυχόν ευπάθειες, εσφαλμένες διαμορφώσεις, συμμόρφωση και κινδύνους ασφάλειας.
  • Παρακολουθείτε συνεχώς τη διαμόρφωση ασφαλείας και ελέγχετε τις βέλτιστες πρακτικές. Εντοπισμός ζητημάτων και επιβολή προτύπων με βάση τις βέλτιστες πρακτικές και τα σημεία αναφοράς CIS.
  • Αναφορά συμμόρφωσης – λαμβάνει απόθεμα των πόρων GCP για τον προσδιορισμό και την αναφορά εσφαλμένων διαμορφώσεων και ανωμαλιών.

Tripwire

Tripwire Cloud Cybersecurity είναι μια ολοκληρωμένη λύση που επιτρέπει στους οργανισμούς να εφαρμόζουν αποτελεσματικές διαμορφώσεις και ελέγχους ασφαλείας, αποτρέποντας έτσι την έκθεση των ψηφιακών τους στοιχείων. Συνδυάζει τη διαχείριση διαμόρφωσης, έναν αξιολογητή διαχείρισης cloud (CMA) και δυνατότητες παρακολούθησης ακεραιότητας αρχείων για τον εντοπισμό πόρων και δεδομένων που εκτίθενται δημόσια στο GCP.

  Πώς να βρείτε το κόστος μιας κλήσης Skype

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ανακαλύψτε και απευθυνθείτε σε κουβάδες ή παρουσίες αποθήκευσης GCP που εκτίθενται δημόσια για να διασφαλίσετε τη σωστή διαμόρφωση και ασφάλεια δεδομένων.
  • Συγκεντρώνει, αναλύει και, στη συνέχεια, βαθμολογεί τα δεδομένα της διαμόρφωσης GCP, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε εσφαλμένες διαμορφώσεις.
  • Παρακολουθήστε τις αλλαγές διαμόρφωσης που θέτουν σε κίνδυνο το σύννεφο GCP ή εκθέτουν στοιχεία
  • Ο αξιολογητής διαχείρισης cloud Tripwire παρακολουθεί την πλατφόρμα Google Cloud για εσφαλμένη διαμόρφωση, μετά την οποία ειδοποιεί τις ομάδες ασφαλείας για αποκατάσταση.

Προσκοπική Σουίτα

ο Προσκοπική Σουίτα είναι ένα εργαλείο ελέγχου ασφάλειας ανοιχτού κώδικα για το GCP και άλλα δημόσια σύννεφα. Επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να αξιολογούν τη στάση ασφαλείας των περιβαλλόντων GCP τους και να εντοπίζουν εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων και άλλα τρωτά σημεία.

Το εργαλείο ελέγχου διαμόρφωσης Scout Suite αλληλεπιδρά εύκολα με τα API που εκθέτει η Google για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων στάσης ασφαλείας. Στη συνέχεια επισημαίνει τυχόν τρωτά σημεία που εντοπίζει.

Aqua Security

Aqua Security είναι μια πλατφόρμα που παρέχει στους οργανισμούς ορατές πληροφορίες σχετικά με το GCP και άλλα AWS, Oracle Cloud, Azure. Βοηθά στην απλοποίηση και την επιβολή πολιτικών και συμμόρφωσης.

Το Aqua ενσωματώνεται με το Κέντρο εντολών ασφαλείας Cloud της Google, άλλες λύσεις τρίτων και εργαλεία ανάλυσης και παρακολούθησης. Αυτό σας επιτρέπει να προβάλλετε και να διαχειρίζεστε την ασφάλεια, τις πολιτικές και τη συμμόρφωσή σας από ένα μόνο μέρος.

Χαρακτηριστικά

  • Σαρώστε, εντοπίστε και αντιμετωπίστε εσφαλμένες διαμορφώσεις, κακόβουλο λογισμικό και ευπάθειες σε εικόνες
  • Ενισχύστε την ακεραιότητα των εικόνων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της εφαρμογής
  • Καθορίστε και επιβάλλετε προνόμια και πρότυπα συμμόρφωσης όπως PCI, GDPR, HIPAA κ.λπ.
  • Παρέχει ενισχυμένα μέτρα ανίχνευσης απειλών και μετριασμού για τους φόρτους εργασίας του κοντέινερ GCP.
  • Δημιουργήστε και επιβάλετε πολιτικές διασφάλισης εικόνας για να αποτρέψετε την εκτέλεση παραβιασμένων, ευάλωτων ή εσφαλμένων παραμέτρων εικόνων στο περιβάλλον του Google Kubernetes Engine
  • Σας βοηθά να δημιουργήσετε μια διαδρομή ελέγχου για την εγκληματολογία και τη συμμόρφωση.
  • Παρέχει συνεχή σάρωση των ρυθμίσεων για την εύρεση τρωτών σημείων και ανωμαλιών.

GCPBucketBrute

ο GCPBucketBrute είναι μια προσαρμόσιμη και αποτελεσματική λύση ασφαλείας ανοιχτού κώδικα για τον εντοπισμό ανοιχτών ή εσφαλμένων διαμορφωμένων κάδους αποθήκευσης Google. Γενικά, αυτό είναι ένα σενάριο που απαριθμεί κάδους αποθήκευσης της Google για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν μη ασφαλείς κλιμακώσεις διαμόρφωσης και προνομίων.

Χαρακτηριστικά

  • Ανακαλύψτε ανοιχτούς κάδους GCP και επικίνδυνες κλιμακώσεις προνομίων σε περιπτώσεις cloud στην πλατφόρμα.
  • Ελέγξτε το προνόμιο σε κάθε κάδο που ανακαλύφθηκε και προσδιορίστε εάν είναι ευάλωτα στην κλιμάκωση των προνομίων.
  • Κατάλληλο για δοκιμές διείσδυσης στο σύννεφο Google, δεσμεύσεις κόκκινων ομάδων και πολλά άλλα.

Σουίτα Cloud Security

Security FTW Cloud Security Suite είναι ένας άλλος ανοιχτός κώδικας για τον έλεγχο της θέσης ασφαλείας της υποδομής GCP. Η λύση all-in-one σάς βοηθά να ελέγξετε τις διαμορφώσεις και την ασφάλεια των λογαριασμών του GCP και μπορεί να εντοπίσει ένα ευρύ φάσμα ευπαθειών.

συμπέρασμα

Η πλατφόρμα Google Cloud παρέχει μια ευέλικτη και εξαιρετικά επεκτάσιμη υποδομή πληροφορικής. Ωστόσο, όπως και άλλα περιβάλλοντα cloud, μπορεί να έχει ευπάθειες εάν δεν ρυθμιστεί σωστά. Οι κακοί παράγοντες μπορούν να εκμεταλλευτούν για να υπονομεύσουν τα συστήματα, να κλέψουν δεδομένα, να μολύνουν με κακόβουλο λογισμικό ή να διαπράξουν άλλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Ευτυχώς, οι επιχειρήσεις μπορούν να προστατεύσουν τα περιβάλλοντα GCP τους ακολουθώντας καλές πρακτικές ασφαλείας και χρησιμοποιώντας αξιόπιστα εργαλεία για την προστασία, τη συνεχή παρακολούθηση και την παροχή ορατότητας στις διαμορφώσεις και τη συνολική στάση ασφαλείας.