Πώς να εισαγάγετε το μηδέν πριν από έναν αριθμό στα φύλλα Google

Κατά την εισαγωγή αριθμών στα Φύλλα Google, τα πρώτα μηδενικά αφαιρούνται από προεπιλογή. Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό για ταχυδρομικούς κώδικες, αριθμούς τηλεφώνου και αναγνωριστικά που πληκτρολογείτε σε ένα κελί. Δείτε πώς μπορείτε να συνεχίσετε να οδηγείτε μηδενικά.

Συνεχίστε να οδηγείτε μηδενικά καθώς πληκτρολογείτε

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα μηδενικό στην αρχή, μπορείτε να εισαγάγετε μια απόστροφο (‘) πριν εισαγάγετε τον αριθμό που αρχίζει με μηδέν.

Η απόστροφος λειτουργεί ως χαρακτήρας διαφυγής και λέει στο Sheets να αγνοήσει τον προγραμματισμό του που περικόπτει τα μηδενικά.

Πατήστε το πλήκτρο Enter και ο αριθμός θα εμφανιστεί στο κελί χωρίς να εμφανίζεται η απόστροφος στην αρχή. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό σε τύπους χωρίς να ανησυχείτε μήπως σπάσει τον υπολογισμό λόγω του επιπλέον χαρακτήρα.

Εφαρμογή μορφοποίησης απλού κειμένου

Εάν δεν θέλετε να εισάγετε μια απόστροφη κάθε φορά που πληκτρολογείτε έναν αριθμό με μηδενικό στην αρχή, μπορείτε να μορφοποιήσετε τα κελιά εκ των προτέρων ως απλό κείμενο. Εφαρμόζοντας εκ των προτέρων μορφοποίηση απλού κειμένου, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να μην ανησυχείτε μήπως εξαφανιστεί ένα μηδέν.

  Παρασκευάζετε πάντα το τέλειο φλιτζάνι τσάι με χρονοδιακόπτη για να το κάνετε σωστά

Αρχικά, επιλέξτε το εύρος των κελιών που θέλετε να μορφοποιήσετε ως απλό κείμενο.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή > Αριθμός και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Απλό κείμενο» από τη λίστα.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή > Αριθμός και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Απλό κείμενο».  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Τώρα, οτιδήποτε εισάγετε στο κελί θα δείχνει ακριβώς πώς το πληκτρολογείτε σε απλό κείμενο.</p>
<h2 ρόλος=Εφαρμόστε μια προσαρμοσμένη μορφή αριθμού

Μια άλλη προσέγγιση είναι να εφαρμόσετε μια προσαρμοσμένη μορφή αριθμού σε οτιδήποτε μπορεί να εισαγάγετε σε ένα κελί. Εάν έχετε έναν αριθμό που είναι ακριβώς πέντε ψηφία —όπως ένας ταχυδρομικός κώδικας— μπορείτε να μορφοποιήσετε τα κελιά ώστε να εμφανίζουν μόνο τόσους αριθμούς.

  Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στα Kickass Torrents το 2017 και πώς να παραμείνετε ασφαλείς

Μερικές προειδοποιήσεις που πρέπει να σημειώσετε: Εάν εισαγάγετε μόνο τρεις αριθμούς, τα Φύλλα προσθέτουν δύο αρχικά μηδενικά για εσάς. Εάν εισαγάγετε περισσότερα από πέντε, τα Φύλλα θα κόψουν οτιδήποτε υπερβαίνει το καθορισμένο όριο.

Για παράδειγμα, η εισαγωγή “9808309” θα περικόψει τα δύο πρώτα και θα εμφανίσει μόνο το “08309” επειδή αυτά είναι τα τελευταία πέντε ψηφία του αριθμού.

Όπως και με την προηγούμενη μέθοδο, θα πρέπει να εφαρμόσετε αυτή τη μορφή προληπτικά για να αποφύγετε τυχόν μηδενική περικοπή.

Αρχικά, επιλέξτε το εύρος των κελιών που θέλετε να μορφοποιήσετε ως απλό κείμενο.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή > Αριθμός > Περισσότερες μορφές και κάντε κλικ στην «Προσαρμοσμένη μορφή αριθμού» από τη λίστα.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή > Αριθμός > Περισσότερες μορφές και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Προσαρμοσμένη μορφή αριθμού” από τη λίστα.’  width=”650″ ύψος=”387″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Εδώ, μπορείτε να εισαγάγετε τον δικό σας προσαρμοσμένο τρόπο μορφοποίησης αριθμών.  Το <a rel=Το κέντρο βοήθειας των Εγγράφων Google διαθέτει μια λίστα με κοινούς χαρακτήρες σύνταξης για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε απλές ή σύνθετες μορφές αριθμών.

  Πώς να τολμήσετε στη διχόνοια

Για το παράδειγμά μας, θέλουμε να μορφοποιήσουμε την καταχώρισή μας ως πενταψήφιο αριθμό. Έτσι, πληκτρολογήστε πέντε μηδενικά στο παρεχόμενο πεδίο κειμένου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Εφαρμογή” για να δημιουργήσετε τη νέα μορφή αριθμού.

Εισαγάγετε πέντε μηδενικά στο πεδίο κειμένου και κάντε κλικ

Η χρήση πέντε μηδενικών θα αναγκάσει αυτά τα κελιά να έχουν σταθερό μήκος ανεξάρτητα από το τι εισάγετε σε αυτά και να προσθέσετε ένα ασήμαντο 0 για κάθε ψηφίο που λείπει.

Η μορφοποίηση αριθμών των Φύλλων είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να μορφοποιήσετε ταχυδρομικούς κώδικες, αριθμούς τηλεφώνου και αριθμούς ταυτότητας που θα μπορούσαν να περιέχουν ένα μηδέν, χωρίς να ανησυχείτε μήπως παραλείψει.