Πώς να εγκαταστήσετε το προφίλ ICC στα Windows 10

Η λέξη προφίλ ICC ακούγεται οικεία, εκτός αν έχετε προσπαθήσει να μάθετε τι είναι ή έχετε δοκιμάσει να την εγκαταστήσετε. Τα προφίλ ICC χρησιμοποιούνται κυρίως όταν πρέπει να συνδέσετε μια κάμερα ή έναν εκτυπωτή. Εάν είστε κάποιος που ασχολείται συχνά με την επεξεργασία εικόνων ή χρησιμοποιεί εργαλεία που βαθμονομούν τα χρώματα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μάθετε ιδιαίτερα για τη θέση του προφίλ ICC Windows 10 και τον τρόπο εγκατάστασης του προφίλ ICC των Windows 10. Σας φέραμε έναν ολόκληρο οδηγό που εξηγεί τη διαδικασία προσθήκης προφίλ ICC Windows 10.

Πώς να εγκαταστήσετε το προφίλ ICC στα Windows 10

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε και να φορτώσετε το προφίλ ICC σε υπολογιστή με Windows 10 λεπτομερώς.

Τι είναι ένα προφίλ ICC;

Ένα προφίλ ICC είναι ένα σύνολο δεδομένων που χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σύστημα των Windows για να συμπληρώσει τις τιμές χρώματος της οθόνης των εξωτερικών συσκευών σας. Με απλά λόγια, η χρωματική ακρίβεια των εξωτερικών συσκευών βαθμονομείται από το προφίλ ICC. Το προφίλ ICC ενεργοποιείται μόλις συνδέσετε οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή, όπως κάμερα ή εκτυπωτή. Οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν προσεκτικά τα προφίλ ICC τους, καθώς η έλλειψη ενός μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές αποχρώσεις παρόμοιου χρώματος στην οθόνη και την εκτύπωση. Φροντίστε να κατεβάσετε τα προφίλ ICC για επίσημους ιστότοπους. Τα προφίλ ICC που έχουν ληφθεί από ιστότοπο τρίτου μέρους μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, το οποίο θα προκαλέσει βλάβη στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το Πώς να βαθμονομήσετε το χρώμα της οθόνης στα Windows 10 για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βαθμονόμηση χρωμάτων.

  Διορθώστε το Avast Keeps Off στα Windows 10

Βήματα για την εγκατάσταση του προφίλ ICC στα Windows 10

Τώρα που καταλάβατε τι είναι το προφίλ ICC, διαβάστε γρήγορα τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε και να φορτώσετε το προφίλ ICC των Windows 10.

1. Κάντε λήψη του απαιτούμενου προφίλ .icc που θέλετε να εγκαταστήσετε.

2. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο προφίλ ICC και κάντε κλικ στο Εγκατάσταση προφίλ.

Αυτά ήταν μόνο δύο απλά βήματα για να εγκαταστήσετε το προφίλ ICC σας. Τώρα πρέπει να μεταβούμε στο κύριο μέρος όπου θα μάθετε να ενεργοποιείτε ή να φορτώνετε τα παράθυρα προφίλ ICC 10. Τα βήματα για τη φόρτωση των προφίλ ICC παρατίθενται παρακάτω:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση χρώματος και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Επιλέξτε τη σωστή οθόνη σε περίπτωση που έχετε περισσότερες από μία.

3. Κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο στα αριστερά για να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις μου για αυτήν τη συσκευή.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη στο παράθυρο Διαχείριση χρωμάτων.

5. Επιλέξτε το προφίλ ICC που μόλις εγκαταστήσατε.

6. Κάντε κλικ στην επιλογή OK για επιβεβαίωση.

7. Επιλέξτε ξανά το προφίλ ICC και κάντε κλικ στο Set as Default Profile.

Αυτά ήταν τα βήματα για την προσθήκη προφίλ ICC Windows 10. Ομοίως, ας ρίξουμε μια ματιά στα βήματα που ακολουθούνται για την απεγκατάσταση ενός προφίλ ICC από τα Windows 10.

  Πώς να εγκαταστήσετε απομακρυσμένα τις εφαρμογές Microsoft Store σε συσκευές Windows 10

Πώς να απεγκαταστήσετε το προφίλ ICC από τα Windows 10

Τα βήματα για την απεγκατάσταση του προφίλ ICC από τα Windows 10 είναι τόσο απλά όσο η εγκατάσταση του προφίλ ICC των Windows 10. Διαβάστε περαιτέρω για να μάθετε τη διαδικασία απεγκατάστασης αυτών των προφίλ.

1. Πληκτρολογήστε διαχείριση χρωμάτων στη γραμμή αναζήτησης στο κάτω μέρος της οθόνης των Windows 10.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση χρωμάτων στο αποτέλεσμα αναζήτησης.

3. Επιλέξτε το προφίλ ICC που θέλετε να καταργήσετε.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση.

Αυτά ήταν τα βήματα που θα σας επιτρέψουν να αφαιρέσετε ένα προφίλ ICC. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος θα αφαιρέσει μόνο το προφίλ ICC από τις επιλογές επιλογής. Για να τα αφαιρέσετε εντελώς θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Μεταβείτε στη μονάδα δίσκου C.

2. Κάντε κλικ στο φάκελο των Windows.

3. Κάντε κλικ στο φάκελο System 32.

4. Κάντε κλικ στο φάκελο Spool.

5. Κάντε κλικ στο φάκελο προγραμμάτων οδήγησης.

6. Κάντε κλικ στο φάκελο χρώματος.

7. Επιλέξτε τα ανεπιθύμητα προφίλ ICC.

8. Κάντε δεξί κλικ στο επιλεγμένο αρχείο και κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα προφίλ ICC.

Πώς να φτάσετε στη θέση του προφίλ ICC στα Windows 10

Όπως έχετε ήδη διαβάσει την παραπάνω ενότητα σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης ενός προφίλ ICC στα Windows 10, μπορεί να εξηγούσε τις αμφιβολίες σας σχετικά με την τοποθεσία του προφίλ ICC Windows 10. Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα του τελευταίου μέρους του πώς να απεγκαταστήσετε το προφίλ ICC από τα Windows 10 από το 1 έως το 8 για να φτάσετε στη θέση του προφίλ ICC. Με απλά λόγια, μεταβείτε στο C:WindowsSystem32spooldriverscolor. Ας προχωρήσουμε περαιτέρω για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την εύρεση του σωστού προφίλ ICC.

  Πώς να εισαγάγετε τις επαφές του LinkedIn ενώ διατηρείτε το email σας απόρρητο

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις προφίλ ICC;

Τα προφίλ ICC διαθέτουν εναλλακτικές εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση και την επανεγκατάσταση πολλών προφίλ ICC και την εναλλαγή μεταξύ τους. Μερικές τέτοιες εφαρμογές είναι:

  • DisplayCal Profile Loader: Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκ νέου εφαρμογή του προφίλ ICC που έχετε ορίσει όταν οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ή Windows επιστρέφει στην προεπιλεγμένη ρύθμιση προφίλ.
  • Εμφάνιση Προφίλ: Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να διατηρήσετε αποθηκευμένα πολλά προφίλ ICC και να τα αλλάξετε για χρήση όπως και όταν απαιτείται. Επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν όλες τις προεπιλογές στη θέση προφίλ ICC Windows 10.

Πώς να βρείτε το σωστό προφίλ ICC

Οι επίσημοι ιστότοποι είναι η καλύτερη επιλογή από την οποία μπορείτε να κάνετε λήψη του προφίλ ICC. Οι περισσότεροι κατασκευαστές διαθέτουν προφίλ ICC στους επίσημους ιστότοπούς τους που μπορούν να ληφθούν και να εγκατασταθούν. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε εκτυπωτή HP, μπορείτε να κάνετε λήψη του προφίλ ICC από τον επίσημο ιστότοπο της HP. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με όλες τις συσκευές. Θα πρέπει να κάνετε λήψη του προφίλ ICC από ιστότοπους τρίτων. Να φροντίζετε πάντα να κάνετε λήψη από αυθεντικούς ιστότοπους και να αποφεύγετε τη λήψη από ιστότοπους με σκοτεινή εμφάνιση, καθώς ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Εκτελέστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς μόλις γίνει λήψη του αρχείου. Τα προφίλ ICC έρχονται πάντα σε συμπιεσμένο αρχείο, μπορείτε να εξαγάγετε τα αρχεία και να τα εγκαταστήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στην προαναφερθείσα μέθοδο.

***

Με τη βοήθεια αυτού του άρθρου, ελπίζουμε να κατανοήσετε πλήρως τα προφίλ ICC και τις απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως πώς να εγκαταστήσετε τα προφίλ ICC Windows 10. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις για οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο για. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.