Πώς να εγκαταστήσετε απομακρυσμένα τις εφαρμογές Microsoft Store σε συσκευές Windows 10

Εάν διαθέτετε συσκευή Android, γνωρίζετε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές από το Play Store από το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google, να κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση δίπλα σε μια εφαρμογή, να επιλέξετε τη συσκευή σας και η εφαρμογή θα εγκατασταθεί. Η Microsoft κυκλοφορεί κάτι παρόμοιο για τις εφαρμογές του Microsoft Store. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε εξ αποστάσεως εφαρμογές Microsoft Store σε συσκευές Windows 10 από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Δεν περιορίζεστε πλέον στην εγκατάσταση τους μέσω της εφαρμογής Window Store και μπορείτε να τα εγκαταστήσετε σε πολλές συσκευές.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Δεν έχει εγκατασταθεί συσκευή εξόδου ήχου; ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ Τα Windows 10 δεν μπορούν να βρουν συσκευές ήχου

Αυτό λειτουργεί μόνο σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε λογαριασμό Microsoft. Εάν χρησιμοποιείτε έναν τοπικό λογαριασμό στην επιφάνεια εργασίας σας, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές εξ αποστάσεως.

Απομακρυσμένη εγκατάσταση εφαρμογών Microsoft Store

Επισκεφτείτε το Microsoft Store στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Θα χρειαστείτε έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα εφαρμογής. Δοκιμάστε να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για την εφαρμογή Netflix. Μόλις φτάσετε εκεί, αναζητήστε την επιλογή σύνδεσης επάνω δεξιά. Κάντε κλικ σε αυτό και συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Microsoft που χρησιμοποιείτε στην επιφάνεια εργασίας σας.

Μόλις συνδεθείτε, κοιτάξτε το κουμπί Εγκατάσταση/Αναπαραγωγή και θα δείτε ένα κουμπί περισσότερων επιλογών δίπλα του. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε την επιλογή Εγκατάσταση στις συσκευές μου. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας Microsoft. Αφού επιλέξετε τις συσκευές, η εφαρμογή θα εγκαθίσταται κάθε φορά που αυτές οι συσκευές είναι συνδεδεμένες και έχουν ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

  Το Rummage οργανώνει και ευρετηριάζει αρχεία ανά ετικέτα και ημερομηνία [Windows]

Αυτό λειτουργεί σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, δηλαδή, δεν περιορίζεστε στη χρήση του Edge για να δείτε αυτήν την επιλογή. Πρέπει να επισημάνουμε ωστόσο ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ τραχύ γύρω από τις άκρες. Η επιλογή δεν φαίνεται να εμφανίζεται για όλους τους χρήστες και μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί αφού εμφανιστεί μερικές φορές. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το ότι η δυνατότητα δεν είναι ακόμα έτοιμη. Ίσως βγήκε κατά λάθος. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε πρόβλημα με το Microsoft Store.

Εάν δεν βλέπετε ακόμη την επιλογή, περιμένετε λίγο. Ενδέχεται να είναι σε μια κακή διαχείριση beta που η Microsoft αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι ότι όταν αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για όλους, θα κάνει την εγκατάσταση εφαρμογών από το Microsoft Store πολύ πιο εύκολη. Είναι ένα ακόμη κίνητρο για τους προγραμματιστές να τοποθετούν τις εφαρμογές τους στο Microsoft Store και ένας ακόμη καλός λόγος για τους τελικούς χρήστες να το χρησιμοποιούν για τη λήψη εφαρμογών. Το μόνο που μένει να δούμε είναι πότε η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει πραγματικά σε όλους τους χρήστες. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικούς μήνες.

  Λάβετε μεγάλα εικονίδια σε πλακίδια εφαρμογών στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10