Πώς να ελέγξετε εάν μια συσκευή είναι USB 3.0 ή USB 2.0

Εάν αγοράζετε μια συσκευή που συνδέεται στο σύστημά σας μέσω θύρας USB, θα πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή που είναι USB 3.0. Εάν είναι μια συσκευή που αντλεί ρεύμα, δεν πειράζει, αλλά για συσκευές αποθήκευσης, θέλετε κάτι που είναι USB 3.0. Εάν έχετε αγοράσει μια συσκευή που ισχυρίζεται ότι είναι USB 3.0 και θέλετε να ελέγξετε αν είναι πραγματικά ή αν έχετε την ταχύτητα που θα έπρεπε με το USB 3.0, μπορείτε. Το USB Device Tree Viewer είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να ελέγξετε εάν μια συσκευή είναι USB 3.0 ή 2.0.

Συσκευή USB 3.0 ή USB 2.0

Κατεβάστε και εκτελέστε το USB Device Tree Viewer. Συνδέστε τη συσκευή σας στο σύστημά σας. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε συνδέσει σε θύρα USB 3.0. Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν η θύρα στο σύστημά σας είναι USB 3.0 ή USB 2.0.

  Πώς να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος εξορύσσει κρυπτονομίσματα

Όταν συνδέετε τη συσκευή σας, η εφαρμογή θα επισημάνει σε ποια θύρα συνδέεται και θα την επιλέξει αυτόματα.

Στον πίνακα που ανοίγει στα δεξιά, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Πληροφορίες σύνδεσης V2 και αναζητήστε Υποστηριζόμενα πρωτόκολλα USB. Θα απαριθμήσει τρία πρωτόκολλα. USB 1.0, USB 2.0 και USB 3.0. Εάν η συσκευή είναι USB 3.0, θα δείτε 1 (ναι) δίπλα της.

Εάν η συσκευή σας αναφέρει ότι είναι 3.0 στο κουτί της, αλλά η εφαρμογή αναφέρει ότι είναι 2.0, δοκιμάστε να συνδέσετε μια διαφορετική συσκευή. Είναι πιθανό η θύρα να μην είναι USB 2.0 ή κάτι δεν πάει καλά με αυτήν, οπότε δοκιμάστε μια δεύτερη συσκευή. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε τίποτα άλλο εκτός από το καλώδιο δεδομένων που συνοδεύει τη συσκευή αποθήκευσης για να τη συνδέσετε στο σύστημά σας. Εάν συνδέετε μια μονάδα USB, μην χρησιμοποιείτε καλώδιο επέκτασης USB ακόμα κι αν είναι USB 3.0.

  OLED εναντίον QLED και άλλα: Ποια τηλεόραση πρέπει να αγοράσετε;

Η εφαρμογή σάς λέει σε ποια θύρα είναι συνδεδεμένη μια συσκευή, ωστόσο, δεν θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις θύρες στο σύστημά σας. Εάν αφαιρέσετε και συνδέσετε μια διαφορετική συσκευή στην ίδια θύρα, θα δείτε ότι έχει επιλεγεί μια διαφορετική. Ο αριθμός θύρας φαίνεται να αλλάζει με βάση τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο σύστημά σας, επομένως, ενώ η εφαρμογή είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας είναι USB 3.0 ή όχι, δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε ποιος αριθμός θύρας έχει εκχωρηθεί σε μια φυσική θύρα USB .

  Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση πλυσίματος χεριών στο Apple Watch

Το USB Device Tree Viewer σάς παρέχει πολλές άλλες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας, επομένως είναι ένα καλό εργαλείο για να το έχετε. Μπορεί, για παράδειγμα, να σας πει ποιος είναι ο κατασκευαστής της συσκευής και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε αν έχετε γνήσια συσκευή αποθήκευσης Kingston ή Samsung. Οι πληροφορίες κατασκευαστή είναι διαθέσιμες στην ενότητα Περιγραφή συσκευής.