Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Equilibrium GTK στο Linux

Το θέμα Equilibrium GTK βασίζεται στο LinMOS. Παρουσιάζει ένα στυλ σκευομορφισμού Mac OS στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό το θέμα στον υπολογιστή σας Linux, είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε! Δείτε πώς να το πετύχετε!

Λήψη του Equilibrium

Το θέμα Equilibrium GTK είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες Linux μέσω του ιστότοπου θεμάτων Gnome-look.org. Στη σελίδα Gnome-look.org, υπάρχουν τέσσερις επιλογές λήψης, η καθεμία μια διαφορετική παραλλαγή του θέματος.

Για να ξεκινήσετε τη λήψη στον υπολογιστή σας Linux, κατευθυνθείτε στο Equilibrium Σελίδα Gnome-look.org. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα, βρείτε την καρτέλα “Αρχεία” και κάντε κλικ σε αυτήν με το ποντίκι.

Ανατρέξτε στην καρτέλα “Αρχεία” για το πακέτο θεμάτων που θέλετε να κατεβάσετε. Μόλις βρείτε το αρχείο θέματος που θέλετε να κατεβάσετε, μεταβείτε στην καρτέλα “DL” και κάντε κλικ στο μπλε κουμπί λήψης δίπλα στο πακέτο θεμάτων που θέλετε να κατεβάσετε.

Εξαγωγή Ισορροπίας

Το πακέτο θεμάτων Equilibrium διανέμεται στους χρήστες Linux με τη μορφή αρχείων Tar XZ. Αυτά τα αρχεία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θέματα, καθώς τα θέματα GTK πρέπει να εξαχθούν πλήρως πριν χρησιμοποιηθούν στο Linux.

Για να εξαγάγετε το αρχείο Equilibrium Tar XZ στον υπολογιστή σας, πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Ή, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ξεκινήστε το με αυτόν τον τρόπο.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν επεξεργαστή hex στο Kali Linux

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού, πρέπει να μετακινηθείτε στον κατάλογο “Λήψεις”. Για πρόσβαση στον κατάλογο “Λήψεις”, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στο φάκελο όπου βρίσκεται το πακέτο θεμάτων Equilibrium.

cd ~/Downloads

Τώρα που βρίσκεστε μέσα στον κατάλογο “Λήψεις”, χρησιμοποιήστε την εντολή tar για να εξαγάγετε το πακέτο θεμάτων Equilibrium στον υπολογιστή σας. Για να ξεκινήσετε την εξαγωγή, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω εντολές.

Κατεβάσατε το θεματικό πακέτο Equilibrium Blue; Κάντε εξαγωγή στον υπολογιστή σας με την ακόλουθη εντολή.

Equilibrium-Blue-1.0.tar.xz

Θέλετε να εξαγάγετε το θέμα Equilibrium Blue Dark; Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την παρακάτω εντολή.

Equilibrium-Blue-Dark-1.0.tar.xz

Για να εξαγάγετε το πακέτο θεμάτων Equilibrium Blue Solid, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή.

Equilibrium-Blue-Solid-1.0.tar.xz

Για να αποκτήσετε στα χέρια σας το πακέτο θεμάτων Equilibrium Blue Dark Solid GTK, θα χρειαστεί να εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή σε ένα παράθυρο τερματικού.

Equilibrium-Blue-Dark-Solid-1.0.tar.xz

Εγκατάσταση του Equilibrium

Τώρα που έχει εξαχθεί το Equilibrium, το επόμενο βήμα στη διαδικασία εγκατάστασης είναι η εγκατάσταση των αρχείων θεμάτων στο σύστημα. Υπάρχουν δύο τρόποι εγκατάστασης του θέματος Equilibrium στο Linux.

Ο πρώτος τρόπος εγκατάστασης του θέματος Equilibrium GTK στο Linux είναι μέσω της λειτουργίας ενός χρήστη. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει μόνο στον χρήστη που εγκαθιστά το θέμα στο λειτουργικό σύστημα να έχει πρόσβαση σε αυτό στην επιφάνεια εργασίας του.

  Πώς να μετατρέψετε αρχεία πολυμέσων σε Linux με το Curlew

Ο δεύτερος τρόπος εγκατάστασης του θέματος Equilibrium GTK είναι γνωστός ως λειτουργία σε όλο το σύστημα. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης εμπλέκεται πολύ περισσότερο από τη μέθοδο ενός χρήστη, καθώς απαιτεί την τροποποίηση των φακέλων του συστήματος, αλλά επιτρέπει σε όλους τους χρήστες του συστήματος να απολαμβάνουν το θέμα.

Ένας χρήστης

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Equilibrium σε λειτουργία ενός χρήστη, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο στον αρχικό σας κατάλογο με το όνομα “.themes”. Αυτός ο φάκελος θα επιτρέψει στην επιφάνεια εργασίας του Linux να έχει πρόσβαση στα αρχεία θεμάτων που είναι εγκατεστημένα ως ενός χρήστη. Χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή mkdir, δημιουργήστε τον νέο φάκελο.

mkdir -p ~/.themes

Μετά τη δημιουργία του νέου φακέλου, πρέπει να μετακινήσετε την περίοδο λειτουργίας τερματικού στον κατάλογο “Λήψεις” όπου είχε προηγουμένως εξαχθεί το πακέτο θεμάτων Equilibrium. Για πρόσβαση σε αυτόν τον φάκελο, χρησιμοποιήστε την εντολή CD.

cd ~/Downloads

Μόλις μπείτε στον κατάλογο “Λήψεις”, η εγκατάσταση μπορεί να ξεκινήσει. Χρησιμοποιώντας την εντολή mv, μετακινήστε τα αρχεία πακέτου θεμάτων Equilibrium από τον κατάλογο “Λήψεις” στον φάκελο “.themes” που δημιουργήθηκε πρόσφατα στον αρχικό σας κατάλογο.

mv Equilibrium*/ ~/.themes/

Όταν ολοκληρωθεί η εντολή mv, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του Equilibrium στο Linux σε λειτουργία ενός χρήστη. Για να επιβεβαιώσετε ότι η εγκατάσταση ήταν επιτυχής, εκτελέστε την παρακάτω εντολή ls.

ls ~/.themes/

Σε όλο το σύστημα

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Equilibrium σε λειτουργία σε όλο το σύστημα, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε πρόσβαση στον κατάλογο “Λήψεις” στον οποίο είχε προηγουμένως εξαχθεί το πακέτο θεμάτων Equilibrium. Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, μεταβείτε στο “Λήψεις”.

cd ~/Downloads

Μόλις εισέλθετε στον κατάλογο “Λήψεις”, πρέπει να ανυψώσετε την περίοδο λειτουργίας τερματικού στον χρήστη root, καθώς η εγκατάσταση του Equilibrium απαιτεί τροποποίηση αρχείων σε επίπεδο συστήματος.

sudo -s

Τώρα που το τερματικό έχει πρόσβαση root, χρησιμοποιήστε την εντολή mv για να εγκαταστήσετε το θέμα Equilibrium GTK σε λειτουργία σε όλο το σύστημα στον υπολογιστή σας Linux.

mv Equilibrium*/ /usr/share/themes/

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, εγκαθίσταται το Equilibrium. Για να επιβεβαιώσετε ότι εγκαταστάθηκε με επιτυχία, εκτελέστε την παρακάτω εντολή.

ls /usr/share/themes/

Ενεργοποίηση Ισορροπίας

Το θέμα Ισορροπία είναι πλέον εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του οδηγού. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το θέμα Ισορροπία χωρίς να το κάνετε πρώτα ως προεπιλεγμένο θέμα GTK.

  Πώς να κατεβάσετε podcast από το τερματικό Linux με το Podfox

Για να κάνετε το Equilibrium το προεπιλεγμένο σας θέμα GTK στο Linux, ρίξτε μια ματιά στη λίστα των συνδέσμων παρακάτω. Κάθε ένας από τους συνδέσμους οδηγεί σε έναν αναλυτικό οδηγό σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του προεπιλεγμένου θέματος GTK στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux.